• google görsellerde aratıldığında, ilk 10 resimden 9'u monçiçiler, 1'i zekeriya beyaz çıkan kelime.
    zekeriya beyaz'a benzeyen çizgifilm karakteri.
  • tas modeli saçlarım varken(ilkokul) ablamın bana taktığı isimdi.
  • böyle bi çizgifilm vardı eskiden.minik minik büsürü garip tipli ayıcık vardı. onların hayatını anlatıyodu. şirinler tarzında bişeydi.
    bi de aynısı olmayan ama bunlara benzeyen minik oyuncak ayılar satılırdı. kolları mandal gibi açılıp kapanıyodu.istediin yere sıkıştırıyodun orda asılı duruyodu falan. onların adı da monşişiydi.
  • oncelikle, sirine'ye "parayla degil sirayla" tarzi bir yaklasim sergileyen sirinler'den hoslanmayan tum cocuklarin yoneldigi; zaten bu amacla uretilen bir cizgi filmdir monciciler. o zamanlar sirinler'in nasil uredigini anlayamiyor, ancak ortada uygunsuz bir durumun soz konusu oldugunu hissedebiliyorduk. tam bu ortamda, agac tepelerinde yasayan ve (maymun tabiatindan gelen) ziplama/hoplama huyuna sahip olan monciciler buyuk bir sempati toplamisti. gunumuzde cok az kisinin hatirlamasini kiniyor, moncicileri tanitmayi bir gorev biliyorum:
    cheja'nin bilge, benim buyucu tabir ettigim maymunun himayesinde yasayan monciciler, dallarda maymunluk yapmadiklari vakit, mutluluk uretimiyle ugrasirlardi. mutluluk; pembo sakiz fabrikasina benzeyen, buyuk pembe baloncuklar cikaran, fantastik bir yerde uretilirdi.
    dusmanlarini cheja tanitmis oldugu icin, ben bazi onemli moncicileri hatirlatayim; aklimda kalan monciciler: kirmizi elbise giyen, beyaz kurklu kiz moncici (sarisin ama kevase olmayan); kevaseye benzeyen, kahverengi kurklu kiz moncici; golfcu sapkasi takan, siyah kurklu bebek moncici (parmagini emen moncici bebegi bu moncici ornek alinarak uretilmistir) ve teniscilerin alinlarina taktigina benzer bir bant takan; kahverengi kurklu mac gyver ozentisi erkek moncici (kasli miydi? bilemem).
  • hanna barbera'nın en aktif döneminde dağarcığımızı zedeleme amacıyla tv'lere saldığı ve orjinal adı the monchichis olan ewok benzeri yaratıkların komünal yaşamları ve sosyal sorunları çözmeye olan pozitif yaklaşımlarını irdeleyen 80ler dönemi tiskinç bir çizgifilm serisi.

    bu monçiçilerin imajını hatırlamayan sevgili suserlar ise şöyle bir bakabilir:
    https://m.media-amazon.com/…/i/81x8ozph kl._ri_.jpg
  • yanlis hatirlamiyorsam onlar ayicik degil maymundu. daldan dala dolanip dururlardi. garip tipli ayiciklar care bears namiyla maruftu.
  • monçiçiler, o kadar sevimsiz olmasın, aşağı yukarı şirinler benzeri bir klandı, bunların da şirin baba'nın rolünü almış bir bilge monçiçisi (adı bilinemiyor) vardı, diğer monçiçiler ise ilgi alanlarına göre çeşitli işlerde görev almaktaydılar. tabii şirinler topluluğu kadar gerzekçe düşünülmediklerinden şirine gibi bir ilgi manyağı kadın karakter yerine birden fazla kız monçiçi vardı, böyle abazan bir ırk olmaktan kurtulmuşlar, karşılıklı seviyeli ilişkiler kurmuşlardı.

    peki neydi bu monçiçilerin özelliği? evet efendim hatırlayalım: (bkz: mutluluk fabrikası)
  • odamda en az 25 yıllık bir peluş oyuncak örneğinin olduğu şirin şeylerdir bunlar. uğurumdur. tıpkı şu resimdeki gibidir. mutluyum kendisine sahip olmaktan.
  • allahım öldüm, bittim, bayıldım. yenileri çıkmış. bir dolu çıkmış. hepsi birbirinden şirin. hepsi birbirinden tatlı. hepsini alıp sahip olmak. sarılmak eve götürmek istiyorsunuz.

    çok çok güzel ve tatlılar. çok. yalan mı

    buyrun
  • kendilerinden tarafima kalmis yegane hatira olan bir adet oyuncaga, 7 yasindaki kuzenim tarafindan kanimca en uygun isim (kıllı bebek) konulmus organizmalar, ne halt ettiklerini hala bilmedigim killi bebekler.
hesabın var mı? giriş yap