49 entry daha
  • nedense evrim denen, canlının kendini çevreye uyumlu kılma, doğaya uygun gelişme özelliği din merkezli düşünen insanları öcü gibi korkutmaktadır. oysa ben aklı başında olan ve düşüncenin getirdiği geniş görüşlülükten korkmayan bir din aliminden, sokaklara evrim aldatmacası sergileri hazırlatmak yerine, şu açıklamayı yapmasını beklemişimdir hep.

    - sevgili bik bik yapılan çalışmalar gösterdi ki insan ilkel primatlardan evrilmiş bir canlıdır. bu sizin inanışlarınızla çelişmiyor mu ? (tabi dört ilahi dinden birine mensub olsun bu bik bik)
    -tabii ki çelişmiyor. kuşku yok ki tüm evreni yaratmaya gücü yeten rab.(buna inanıyor sonuçta) bizim evrilmemizle sonuçlanacak sistemi de yaratmış olabilir. hatta tek tek her birimizin doğumuyla sonuçlanacak rastlantıları baştan hesaplamış olabilir.

    yani sağda solda evrim aldatmacası, yok evrim hurafesi, evrim'in yedi ceddini ... falan demek yerine şu söylense. herkes inanışını birbirinin görüşünü karalamak zorunda kalmadan yaşasa. neyi paylaşamıyor tüm camaat onu anlamıyorum. kaldı ki adam maymundan geldiğine de inanabilir, yumurtadan çıktığına da. kim kime neyi neden dayatmaya çalışıyor bunu anlamıyorum.
614 entry daha
hesabın var mı? giriş yap