1 entry daha
  • // (...)

    ankara'nin yeni$ehir'inde 1950'ye dek kanalizasyon yoktu. sular ve pislikler cukurlara doldurulurdu. 1950'den sonra kente kanalizasyon yapma geregi duyuldu. kentin sokaklari didik didik kazildi, a$ilmaz cukurlar acildi. bir gece orhan, kazilmi$, a$ilmaz cukurlar bulunan sokaklardan gecerken, karanlikta ayagi kayiyor ve hendeklerden birinin icine du$uyor.

    ba$i adamakilli zedeleniyor. iki gun sonra istanbul'a geldiginde, vucudundaki ve ba$indaki sizilardan yakiniyor. 1950 yilinin 14 kasimi'nda bir arkada$inin evinde ogle yemegi yerken fenalik geciriyor. hemen hastaneye kaldiriyorlar. beyinde damar catlamasi yuzunden ba$layan bayginligin nedenini ilkin hekimler anlayamiyorlar. icki ictigi ve sevdigi bilindiginden alkol zehirlenmesine kar$i tedaviye geciyorlar. ayni gun saat 20'ye dogru komaya giriyor. butun cabalara, ugra$malara kar$in 14 kasim sali gecesi saat 23.20'ye cikamiyor. cerrahpa$a hastanesi'nde cok sevdigi ya$amaya veda ediyor.

    depoya gonderilen elbiselerinin ertesi gun cepleri kari$tiriliyor. ne banka cuzdani, ne tahvil, ne senet, ne $u, ne bu!.. bir at yari$lari programi, sari ambalaj kagidina sarilmi$ bir di$ fircasi cikiyor. fircanin sarili oldugu kagitta yazilar vardir. okuyanlar, a$k resmi gecidi adli $iirini buluyorlar.

    otuz alti ya$indaydi. olunecek ya$ degil! //

    mehmed kemal

    ic. acili ku$ak, cagda$ yay., 4.b., istanbul-mart 1996, s. 36.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap