4 entry daha
  • pvp 'de kimin yeneceğinin sadece itemlere ve build'lere bakmayacağı, oyun becerisinin daha ağır basacağı, ve böylece günde 1-2 saat oynayan oyuncuların günde 10 saati boş olanlara karşı da şansları olacak bir oyun. sadece rpg değil aynı zamanda aksiyon kategorisine de girmektedir yani, ve vereceğiniz zarar misal kılıcınızı (veya balta, veya morningstar..) salladığınız yerin ne kadar ölümcül bir nokta olduğuna, veyahut zırhla korunup korunmadığına, ya da silahınızın türüne göre değişecektir. wow'dan en büyük artısı budur kanımca, daha dövüş başlamadan kimin yeneceğinin aşağı yukarı belli olmamasıdır.

    çarpışmanın* gerçekleşebileceği, yani karakterin içlerinden geçilemeyeceği türden gerçekçi bir motoru mevcuttur. popüler mmorpg'lerin aksine gerçekten hedef aldığınız noktaya okunuzu atarsınız... hatta ve hatta yaptığınız büyü bile bu şekilde gider (yani uzaktan saldırı yapcağınızda bir nevi sniper scope (aslında parrot view diyorlar) açılır, isterseniz elinizde oyunun en iyi yayı olsun, iyi hedef alamazsanız zarar veremezsiniz)) başka güzel bir tarafı, bir engelin arkasındayken bile aimed shot yiyip gebermek gibi saçmalıklar olmayacak olmasıdır....
    nasıl olduğuna bir örnek:
    http://community.ageofconan.com/…ntent/ranged02.jpg

    at sırtında dövüşebilirsiniz, ayrıca atlarınız dahi ölebilir. verilen zarar bir iki basit istatistiğe bakmaz; misal bir atlı bir grup okçunun arasına charge ettiğinde bir ikisinin kafasını uçurabilirken, aralarına daldığı mızraklı birimlerse kendisi de atı da telef olur vb.

    büyücü konsepti halihazırdaki oyunlardan çok farklıdır. büyücünün misyonu warrior'ın arkasında durup icebolt spamlemek değildir; zira oyunda yetenek ön plandadır. daha çok (misal) zebaniye dönüşüp yakın dövüşe girme, veyahut deprem yaratma gibi güçleri olacaktır.

    age of conan'ın en beklenilen özelliklerinden birisi ise siege, yani kuşatma savaşlarıdır... butür savaş alanlarında mancılıkla atılan taşlar gerçek anlamda kale duvarlarını parçalayacak, köyleri yıkacak, ve tabi ki, oyuncuları da öldürebilecek... hem kale savunmasında, hem de kuşatan tarafta olmak oldukça değişik olacak olsa gerek.

    benim gibi wowun tek düzeliğinden ve kısırdöngüsünden bıkmış, yarım gününü harcamadan dahi oynanabilecek, ve oynarken çizgi film grafiklerinden çok daha gerçekçi şeyler bekleyenlerin ilacı olacaktır...

    oyun içi capturelardan oluşan trailerlar şu adresten indirilebilir:
    http://media.pc.gamespy.com/…743/743392/vids_1.html
87 entry daha
hesabın var mı? giriş yap