• bazı markalar var, belirli bir zaman periyodunda belirli bir coğrafyada, belirli insanlar için lüks olarak adledilebiliyor. olay aslen markanın gerçekten "lüks" olup şimdi bu değerini kaybetmesi de olmayabilir, aslında belki de hep sıradandı, o zaman diliminde, o sistemdeki insanlara lüks geliyordu.

    örneğin benim lisemde benetton kazak giymek statü göstergesiydi. şimdi benetton'a lüks demek imkansız.

    aynı şekilde caterpillar botlar da karizma timsaliydi, şimdi zamanında giyen insanlara giymeleri için ciddi paralar ödenmesi gerek.

    ralph lauren'in yarattığı polo'nun çakması olan polo garage, yıllarca ralph lauren'in logosunu kullandı ve ülkemizde lükstü, en azından antalya'da konyaaltındaki mağazası lüks olarak adledilir, çalışanları burnu bir karış havada gezerdi. şimdi collezione'den hallice. bunun gibi örnekler bitmez.
  • bi aralar waikiki böyle bir şeydi. böyle o maymunu gururla taşırdık üstümüzde. hey gidi günler.
  • (bkz: lcw)
  • (bkz: mcdonalds)
  • (bkz: new balance) , (bkz: onitsuka tiger)

    2008'de falan öyle her mağazada bulunmazdı bu ayakkabılar. kadıköy ve beşiktaş'taki neofly mağazasından almıştım ben o zamanlar. ikisini de o zamanlar 170 tl civarına almıştım. hatta new balance ayakkabı resmen letoon muamelesi görmüştü. eşşek hoşaftan ne anlar anasını satayım. şimdi ayağa düştü tabi bu iki marka.

    bu arada neofly hakikaten çok kral mağazaydı. nike'ın high dunk modellerini yine o yıllarda ilk onlar getirmişlerdi hey gidi. kapandı gitti sonra canım mağaza. yazık oldu.
  • bunun durumun tam tersi balıklarda var anasını satiim. eskiden bazı balıkların kimse yüzüne bakmazdı şimdi hepsi kral. sıçtık denizlerin içine mecburen ne kaldıysa abdurrahman çelebi.

    izmarit adam olmuş ya la. izmarit lan izmarit! yem yapmaktan başka bir şeye yaramazdı. geldi mi geri atardık. ya da kediye falan. keza zargana, uskumru... onlar ne biçim fiyatlar lan öyle? insan allahtan korkar. hele geçenlerde kuzu balığı diye bir şey ittirdiler bize. neymiş bunu bir yiyen bir daha kalkan'ın yüzüne bakmıyormuş... kuzu balığı ne? yok akya gibiymiş. komple balık kurumundan soğudum senin yüzünden amın oğlu estaban balıkçı. bırak kalkanı hiçbir balığın yüzüne bakasım kalmadı.
  • sayılan markalara bakıyorum hepsi tekstil sanayine gönül vermiş isimler... garip.

    bence burada insanlar bir şeyi ıskalıyor o da kalite ile lüksün farkı... türkiye'nin hali belli anlatmaya gerek yok! türkiye'de kalite, lüks sanılıyor... lükse erişmek zor, mali durumlardan ötürü kaliteli mallar da pahalı olduğu olduğu için!

    kaliteli olan şey aslında olması gerektiği gibi olan şeydir. lüks kavramı ise para endeksli bir bakış acısının ürünü... örneklendirmek gerekirse, bmw kaliteli lamborghini ise lükstür.

    burada lüks olarak addedilecek şeylerin aslında sadece ülke şartlarında nispeten pahalı olan şeyler olduğu anlaşılacaktır...
  • (bkz: pizza hut)
  • (bkz: tommy hilfiger) (bkz: snickers)
    çok net hatırlıyorum orta okuldayken öğle tenefüsünde cebimdeki parayla 2 tane hamburger yada 1 tane snickers alabiliyordum. ben tabiki de snickers alırdım çünkü orta okuldaydım.
  • (bkz: adidas)

    cocuklugumdaki gibi deyil!
hesabın var mı? giriş yap