• tamamen kişisel bir zevk değişimi meselesi doğrultusunda bir tür müzikten/imajdan daha fazla hoşlanmaya başlama durumu. fakat bu hal ve tavır içerisine giren kişilerde bir de "misyonerlik" durumu gözlenmekte, vaktiyle "metalci" olan bu arkadaşımız "aabi yaane eskiden o şeyleri * * nası dinlediimi kafam almıyoo, çok basit, yavan şeyler onlaaar, ya şimdi tekno üstün bi müzik tamam mı abiee, böyle gerçek müzik bu diyosun yane bi kere tadını alıncaa, yane böyle nası bi derinlik, nası bi karmaşıklık." gibi söylemler içine girme, üstelik herkesin zevkinin kendine * göre olduğuna, elektronik müziğin onlara göre sentetik/fazlasıyla kendini tekrarlayan/vs vs. bir oluşum olduğunu söyleyenlere şöyle bir burunlarının ucundan bakarak "bu bi anlayış meselesi, elbette sen de bir gün elektronik müzik dinleyecek kadar olgunlaşacaksın." tadında, sanki yaşadıkları alt tarafı bir süredir moda olan bir hayat tarzı değil de mevlevilik/sufilik türü bir içsel yolculukmuş tadında aşağılamalar yapma huyları ortaya çıkmakta, kendilerine tepkiyle yaklaşılmasına da işte bu sebep olmaktadır. ben gördüm mü tepiyorum şahsen.
  • müzik konusunda muhafazakar olan (ama bu mümkün değildir. sonuçta müzik ruh haliyle alakalıdır.) ki$ilerin kullandığı bir cümleden ileri gidemez. insan metalci doğup metalci ölemeyeceğine göre (ölmek isteyen ölebilir), clubber doğup clubber olarakta ölemez. aksi takdirde $unlarda rahatlıkla söylenebilir: "eskiden x metalciyken bugün y metalci olmak" ya da "eskiden x houseciyken bugün y houseci olmak" ws. ws.
    insanın dinlediği müzik deği$ince karakteri ya da dünya görü$üde deği$ir diye dü$ünenlerin ortaya attığı bir dü$üncedir.
  • bunu yapanlar "biz hiçbir zaman metal dinlemekten vazgeçmeyiz" derlerdi bi de.*
  • kısa süreli bir evredir. kişinin tatile çıkması ve arkadaşlarıyla birkaç gece farklı bir eğlence yaşaması sürecinde kendiliğinden gerçekleşir. bunda alkolün etkisi de atlanamaz.
  • 68 kuşağından olup da bilmemkaçıncı filoyu dolmabahçeden denize dökenlerden bir kısmının şimdilerde işadamı olup o dönemlerde savaştıkları zihniyetin yerine geçmeleri gibi bir durum
  • "insanlari dinledigi muzige gore katagorize ediyorsunuz, topsunuz, dombilisiniz, kendi dinlediginiz muzigi bir bok mu saniyorsunuz" gibi ayarlar yemesi muhtemel bir yazarin yaptigi inceleme. enteresan bir durumdur, insan zevklerinin nasil degisebilecegini gosterir, ama ayar manyaklari icin potansiyel bir ayar kaynagidir malesef, cunku onlar dusunmez, sadece ayar verir.****
  • bi nevi onceleri kahvehanelerde batak cevirip kose baslarinda millete kas goz atan delikanlilarin ortamlara akmasi...(bkz: tesbihli clubber)
  • bir zamanlar anathema,katatonia gibi bi dünya grup dinlerken bugün paul oakenfold,tiesto gibi bi dünya dj falan dinlemek.
    (bkz: dinlenilen muzik turunden karakter tahlili)
    (bkz: karaktersizlik)
  • (bkz: dönmek)
  • insanın zaman-mekan ilişkisindeki doğrusal algılamasına direnen benliğin milyorlarca kesişen yolda aldığı kararlar herkesi değişik müzik zevklerine yönlendirebilir. her çeşit müziğin insana anlattıklarını geometrik ifadelerle bağlayacak kadar dar bir görüşle bakınca anlaşılıyor ki her yerde birbirinden çok "uzak" kalan müzik çeşitleri arasında geçiş yapma ihtiyacını hisseden insanlar var. bu, her kişisel seçimde olduğu gibi saygı duyulması gereken bir olgudur. önemli olan nokta ise kişinin geçmişini ve geleceğini, dolayısıyla kendisini inkar etmeyip eskiden de olsa ilgi duyduğu tarza bok atmamasıdır. kişiyi tanımlayan bir kavram olan müzik zevki sadece eskidiği için bir daha düşünmeden çöpe atılabilecek parçalanmış bir elbise olarak değil, annelerin söylediği ninniler gibi insanın yaşamındaki bir zaman dilimini resmeden bir tablo olarak hatırlanırsa anlam kazanır.
hesabın var mı? giriş yap