• gayet düz bir mantıkla fed'in escobar'dan 200-250 bin kat daha tehlikeli olduğu sonucu çıkartılır. matematik yalan söylemez.
  • 1. para bizim elimizde paradır, fed'in elinde sadece belli karışımlar ile üretilen pamuktur.(bütün merkez bankaları için de geçerli)

    2. haberdeki bilgi hatalı; fed, o kadar bilanço küçültmedi, zirveyi baz alırsak bilanço küçültme 300 milyar dolar civarında.

    3. fed'in piyasadan çektiği 300 milyar doların çok büyük kısmı hiçbir zaman fiziksel olarak üretilmediği için yakılma işlemi de gerçekleşmeyecek.
  • nasıl genişlerken para basıldıysa, son 3 4 yıllık parasal daralmanın da doğal sonucudur. zaten bu yüzden dolar endeksi yüksek, abd 10 yıllık faziler %3 lerde, bizim gibi ülkelerde de dolar bu yüzden yüksek, ons altın yerlerde. ekstra bir değerlenme yaratmayacaktır.
  • neden para basıp borç ödemiyoruz? sorusunun cevabı burada.

    1- sen amerika değilsin, dolar basmıyorsun.
    2- sen amerika da olsan bastığın paraları toplayıp yakman gerekecek ki ilerde tekrar basıp borcunu ödeyebilesin.

    her türlü para operasyonunda olduğu gibi yine ucunun gelişmekte olan ülkelere dokunacağı işlem. e siz de bi zahmet gelişin amk bi gelişemediniz yıllardır!
  • seksi resimleri için tıklayınız haberciliği. kimsenin para filan yaktığı yok olm yükselmeyin, haber bildiğimiz quantitative tightening'den bahsediyor.
  • fed zahmet etmeseydi ben yakardım o parayı yada isterlerse ezerdim . kıta falan satın alırdım . ya da en basitinden açlıktan ölmek üzere olan insanlara dağıtırdım ama biz kapitalistler böyle çirkin şeyler yapmayız.

    paramızın değeri düşeceğine kahrolası fakirler ölmeye devam etsinler
  • adamlar önce kendileri sonra dünya batmasın diye suni para yarattılar şimdi de yok ediyorlar. bu sistem böyle işte. bir yalanın içinde yaşıyoruz.

    (bkz: doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne inanmıyorsun)
  • fed'in bizdeki dolar yakıcılara meydan okuması.
  • adamlar 1 trilyon dolar yakiyor. oğlum papazı hakkaten iyiki vermişiz. bak tekrar ediyorum 1 trilyon doları yakıyor. konvansiyonel gücünü bi kenara bırakıyorum adamlar dolar yakiyo lan öyle 10 dolar falan değil direk 1 trilyon. hani bir söz vardı yakarsa dünyayı fakirler yakar diye nah yakar aq .bu arada bana kimse amerika yıkılacak falan demesin bundan sonra yemin ediyorum kırıcı olurum.çin, amerikayi gecicek diyen arastirmacilara hayırlı günler diliyorum.
hesabın var mı? giriş yap