• konu senelerdir konuşulmasına rağmen galatasaray 4. yıldızı taktıktan 4 gün sonra yapılıyorsa, fenerbahçe yönetiminin acizliğini, vizyonsuzluğunu ve galatasaray kompleksini gösterir.
  • istanbul futbol ligi'nin kuruluşu: 1903
    türkiye futbol federasyonu'nun kuruluşu: 1923
    takımların şampiyonluklarının geçerli sayılmaya başlandığı yıl: 1959

    1959 yılından önceki şampiyonluklar; fenerbahçe 14, beşiktaş 10, galatasaray 7, harbiye / harpokulu 3, altınordu idman yurdu 2, kadıköy 2, gençlerbirliği 2, imogene 1, moda 1, ittihat 1, muhafızgücü 1, istanbulspor 1, güneş 1, eskişehir demirspor 1, ankaragücü 1, göztepe 1

    ve bu durumda fenerbahçe'nin 33, galatasaray'ın 27, beşiktaş'ın 23 şampiyonluğu oluyor. fenerbahçe'nin 6 yıldızı, galatasaray'ın 5 yıldızı, beşiktaş'ın 4 yıldızı oluyor bu durumda. neden 6 yıldız değilde 5 yıldız için başvurduklarını söyleyeyim. fenerbahçe, cumhuriyet'in kuruluş tarihi ve tff'nin kuruluş tarihi olan 1923'ten sonraki şampiyonluklar resmi olarak geçerlilik kazansın diyor ve eğer öyle olursa fenerbahçe 28 şampiyonlukla 5. yıldızı almış oluyor galatasaray'ın 20 şampiyonlukla 4 yıldızı, beşiktaş'ın 18 şampiyonlukla 3 yıldızı oluyor. ben fenerbahçe'liyim ama benim görüşümü sorarsanız galatasaray'ın 4. yıldızı almasından daha 1 hafta bile geçmedi. bu olayın bugünlerde gündeme getirilmesini çok saçma buluyorum ve birşey çıkmaz gibi duruyor.
  • adamlar istanbul liginde 6-7 takimin kendi arasinda oynadigi maclar iicin yildiz istiyorlar. birinin bu mallara ulusal ligler kurulmadan once turkiyenin her yerinde mahalli liglerin bulundugunu, farkli bolgelerin kendi aralarinda sampiyon cikardiklarini anlatmasi gerek. bu durumda mersin idman yurdunun mersin sampiyonluklari icin 30. yildizi falan takmasi gerekiyor.
    ama soz konusu en buyuk eglence ise, bu senede fenerbahce111!!!
  • tayyeap'te görülen gündem değiştirme refleksinin fenerbahçe'ye sirayet etmiş hali... bir galatasaraylı olarak benim için fark etmez, ne fark eder ki. benim için başarı endeksi tamamen farklı kriterlerden kurulu ama asıl sıkıntı türkiyenin en büyük külüplerinden birinin yönetim aklının bu şekilde çalışıyor olması... allah fenerbahçeli arkadaşlarıma sabır versin
  • ihtimal vermediğim olay.

    böyle bir şey için mahkemeye başvuracak olsalardı. 14. şampiyonluk (2000-2001 sezonu) tan sonra başvurup, dokuz adet şampiyonluk daha talep edip 4 yıldızı takıp 5.'ye yaklaşabilirlerdi.

    beşiktaş'ın iki şampiyonluğunun istenmesi kendi içinde tutarlı. ellerindeki önemli kozları, uefa tarafından şampiyon kabul edilip avrupaya çağırılmaları. hatta galatasaray'ın da bu tarz bir avrupa kupası macerası var. 1956-1957 şampiyon kulüpler kupasında ülkemizi temsil etmiş. fenerbahçe ise resmi bir uefa organizasyonuna ilk kez, türkiye 1. ligi'nin de başladığı 1959 sezon sonu şampiyon olarak müdahil olmuş.

    eğer fenerbahçe'nin amacı, mahalli liglerde, donanma kupalarında biz daha başarılıydık demekse, bunun için yıldıza, baldıza, kunduza ihtiyaç yok. her insan bunu kabul eder.

    türk kulüpleri avrupa'ya gitmeye başladığından bugüne en başarılı kulüp galatasaray'dır. (donanma kupasını alamadık hiç. sağlık olsun.). tartışılması yersiz ve lüzumsuzdur.
  • bir fenerbahçeli olarak bu dönemde yapılmasına karşı olduğum girişim. şöyle ki, bence bjk 2 şampiyonluğu yazdırdığı gün bu başvuru yapılmalıydı. hadi yapmadılar sakin bir dönemde yapmalılardı. gs şampiyon olup 4. yıldızı taktığında bu tür bir girişim yapmak olsa olsa camia içinde göz boyamak amaçlı olur ve camia dışında ise aşağılık kompleksinin tezahürü olarak algılanır. bu da aziz yıldırım'ın yerlere kadar indirdiği fenerbahçe imajına bir darbe daha vurmasıdır.
  • r.a.p. amsterdam, h.b.s. of the hauge ve daha bir cok kulubun uefa'ya basvurup bizi de sampiyonlar ligi tarihine alin demeleri kadar sacma bir olaydir ama ba$$ikeci yapar mi yapar!

    bu takimlar kim diyenler icin avrupa kupalari tarihinin bir ozeti

    bizim milli kumelerle filan nasil da benziyor degil mi bu hikaye? moron $ikecilere bunu anlatmak imkansiz, gormek istemeyen kadar kor duymak istemeyen kadar sagir olmazmis ne de olsa. ancak 1955 oncesinde acaba avrupa'da takimlar aralarinda hic mi mac yapmiyordu da 55-56 sezonunda basladi avrupa kupalari diye hic dusunmemis aziz'in koyunlari yaziyi bir okusunlar bakalim ne kadar sacmalayacaklar bunu da carpitmak icin?
  • bence yıldız barajı gelsin . 3 yıldızı geçemeyen takımların yıldızları fener'e yazılsın.
hesabın var mı? giriş yap