• özellikle çekim planlarıyla, klaisk türk ailesi havasının çok çarpıcı bir şekilde verilmesinin bu dizinin başarısında büyük payı vardır.

    sabit veya alışılagelmiş çekim planları yerine uzun koridorun sonuna yerleştirilmiş kamerayla, bir bayram sabahı odalardan tuvaletlerden, giren çıkan aile sakinlerinin telaşı muhteşem bir doğallıkta yansıtılır. mesela tuvaletin önünde bir yandan saçını yapıp diğer yandan çene çalan nevzat, kordiorda kendisini dinleyen necla'ya bir şey anlatırken diğer yandan saçını yapmasına yardımcı olan müjgan'ın saçını çekiştirmesine kızar. bu esnada odasından çıkan ferhunde nevzat'a "ne bağırıyorsun kızım" diyip başka bir şey söylemeden mutfağa yönelir. doğaçlamanın çok da kullanıldığını tahmin ettiğim bu ve bu gibi sahnelerde türk ailesinin doğallığı ve telaşı en başarılı şekilde verilir bu dizide.

    bir de her dizide her odanın belli planları var. kamera nerdeyse hep aynı yere yerleştirilir. bu dizide ise kamera o anki sahnede en çok nerede başarılı olacaksa oraya yerleştirilir. bu yüzden dışardan bakılan bir dizi havası yerine, evin içindeymiş gibi hissedersiniz kendinizi.

    doğallık, başarılı tiyatrolcular ve nermin tabii ki en büyük silahlarıdır.
  • full hd dvd ripleri rapide düşmüş. download left: 12yrs 45days 7hrs 14mins
  • nevzatin kocasi selcuk o zamanlar cocuk yastaki bana bile nedense cekici gelirdi. sirin,biraz mahcup bir edasi vardi ve cadaloz nevzat onu canindan bezdirir o yine de sakin kalirdi.nerden bileyim o selcuk buyuyecek de basimiza is acacak, tas firin falan derken videolara(!) konu olacak. o tamer nerdee,bu tamer nerdee.
  • dizideki burak karakteri, konuda bir mantığa bağlanmadan birden ortadan kaybolmuştu. sonraki bölümlerde hiç öyle bir karakter yokmuş gibi davranılmıştı.
  • oglenci oldugu halde sabahin korunde kalkan issiz gucsuz cocuk tayfasi icin bulunmaz vakit gecirme dizisiydi, eglenceliydi de. yalniz bir seferinde nermin karakterini oynayan melek baykal -o zaman soyadi ecnebi biseydi ki biz bunu o zamanki kafamizda kadinin biraz yarim akilli olmasiyla iliskilendirirdik- dizinin hemen pesinden bir yemek programina konuk olmus ve oldukca normal bir insan profili cizmisti. o vakitte gercekle temsili ayirt edemeyecek kadar primitif bir muhakeme yapisina olan bizler icin bu durum anlasilamaz biseydi. nasil olur da bu bariz deli kadin normal normal konusur, insanlar da ona normal normal davranirdi. cok buyuk bir soktu cok. ben yine kolay atlattim, susam sokagindaki zeynep ablanin kurtulus dizisinde hemsireyi oynamasindan mutevellit idmanliydim, hem biraz da buyuktum, olayi kabullendim. kardesim boyle bir seyin olabilme ihtimalini reddetti, buyuk sarsinti gecirdi, hala izlerini tasir.
  • sonlarına doğru, topluca bir minibüsle pikniğe gittikleri bir bölümde, piknik dönüşü trafik kazası geçirmişlerdi. meftune'nin belalı'sını bu kazada kaybetmiştik ki, bir dizide görülebilecek en acıklı bölüm budur muhtemelen. haberi öğrendiğinde meftune'nin o perişan hali yıllardan beri gitmez gözümün önünden. zaten dizinin de tadı kalmamıştı belalı gitmiş, meftune üzüntüsünden mahvolmuş iken.
  • bu dizi ilk olarak trt'de bir sabah programında 15dklık filan gösterilirdi, sonra dizi halini aldı. günaydın türkiye falan fişman bir ismi vardı bu programın. bir de ufak bebek vardı dizi de, torun. şimdiye çokta satanik rapci olmuştur o da.
  • senaristleri kim bilmiyorum ama neden bütün projelerindeki kadın karakterlerin en az birine erkek adı vermek gibi bir obsesyonlarının olduğunu çözemedim.

    bunun dışında birçok yapmacık oyunculuklu diziden daha başarılıydı.
  • tamer karadağlının henüz kendisini nicolas cage triplerine sokmadığı zamanlarını sevenler için, birkaç itici oyuncu dışında ankara devlet tiyatrosunun seçkin oyuncularının rol aldığı şirin aile dizisi. ayrıca güven hoknanın da kurtlar vadisi nergis hanım ve evde kalmış dadı suzi imajları arasındaki başarılı karakter oyunculuğu farkını kanıtlar.
  • ana sınıfı ve ilkokul sürecim boyunca annemle birlikte neredeyse hiç kaçırmadan izlediğim dizi. 1993-1999 yılları arasında gösterilmiştir. hatırlayabildiğim kadarıyla karakterler ve onları canlandıran oyuncular şu şekildedir:

    beyhan saran: ferhunde
    baykal saran: behzat
    güven hokna: suzi (ferhunde'nin arkadaşı)
    melek baykal: nermin (büyük kız)
    levent çelmen: fehmi (nermin'in kocası)
    simge selçuk: yonca (nermin ve fehmi'nin kızları)
    ?: burak (oyuncunun adını hatırlayamadım, nermin ve fehmi'nin oğulları. yaz okuluna gitmiş ve bir daha geri dönmemiştir. hiç öyle birisi yokmuş gibi devam edilmiştir.)
    hatice aslan kaleli: necla (ortanca kız)
    şahap sayılgan: bülent (necla'nın kocası)
    george can fenn: can (necla ve bülent'in oğulları)
    ipek çeken: nevzat (küçük kız)
    tamer karadağlı: selçuk (nevzat'ın kocası)
    hülya gülşen ırmak: müjgan (nevzat'ın arkadaşı)
    ayşenil şamlıoğlu: meftune (neclalara gelen temizlikçi)
    meral niron: şükufe (meftune'nin annesi)
    turgay tanülkü: belalı (meftune'nin "belalı"sı)
    rıza karaağaçlı: yetkin (fehmi ve bülent'in işlettikleri bir barda barmenlik yapıyordu yanılmıyorsam.)
    müge taylan: iclal (nevzat ve müjgan'la birlikte işyerinde çalışıp, suzi ve nermin'le birlikte evde kalıyordu son zamanlarda.)
    hakan salınmış: ? ((bkz: emine a yılmaz)'ın canlandırdığı karakteri kaçırmış, köyden gelip nevzat ve müjgan'ın dükkanlarının yakınlarında çay ocağı işletiyordu, yine yanılmıyorsam.)
    emine a yılmaz: ?
    leyla okay: kiraz (necla'nın kapıcısı idi sanırım.)

    not: melek baykal'ın ismi melek b. stroening diye geçiyordu sanırım jenerikte.

    şunu da belirtmeden geçmek olmaz; beyhan saran, meral niron, hülya gülşen ırmak, ipek çeken ve leyla okay halen daha bizim evin halleri dizisinde beraber oynamaktalar. iki dizi arasındaki 1 yıllık boşluğu düşersek 14 yıldır hafta içi her gün dizi çekiyorlar.
hesabın var mı? giriş yap