• üst edit: amacım banka karalamak değil, şube çalışanının dalga geçer gibi yaklaşımı beni oldukça sinirlendirdi. perşembe araç gelir diyor, yani 3 gün daha beklememi öneriyor. tabii ki şubelerde yüklü miktarda nakit bulunmaz, önceden arayıp ayırtmak gerektiğini biliyorum fakat 40 bin tl çok büyük bir miktar değil ve acil lazım olduğu için yol üstündeki şubeye girdim.

    az önce yaşadığım rezillik. yahu siz ne biçim bankasınız? istediğim para çok büyük bir para değil, koskoca bankasın bir de diyor ki araç perşembe geliyor ancak o zaman verebiliriz, şaka gibi bakkal mı işletiyorsunuz abicim siz? bütün hesaplarımı kapatıyorum.

    edit: ayırtmam gerektiğini biliyorum fakat 40 bin çok büyük bir meblağ değil, ayrıca banka çalışanının dalga geçer gibi konuşması sinirlenmeme sebep oldu. üstelik benden sonraki kişi 42 bin tl yatırdığı halde, para yok dediler.

    edit2: garanti bankasından da iletişime geçtiler sağolsunlar fakat kendileriyle zaten bitmiş olan çalışmalarımı bu vesileyle de tamamen sonlandırmaya karar verdim. personel maaşlarını söz konusu banka üzerinden yatırmayı düşünüyorduk, vazgeçtik.

    son edit: hiç beklemediğim bir nezaketle müşteri temsilcisi tarafından arandım, geri bildirimimle alakalı şubeye de dönüş yapacaklarını ilettiler. kendilerine teşekkür ediyorum, personel maaşları için tekrar düşüneceğiz.

    son bir sigara editi: bu başlığın bu kadar gündem olmasına şaşırdım doğrusu, ayrıca bir çaylak arkadaş şöyle bir bilgi verdi,

    yakını bir bankada genel müdür yardımcısı imiş, “bankaya önden haber vermek diye bir zorunluluk dünyanın hiç bir yerinde yok, banka o şubede o gün dönüş olan mevduat kadar miktarı tutmak zorunda. sadece nezaketen haber verilir. müşteriler bu nezaketi çok yaptıkları için kural sanmaya başladılar. tekrar söylüyorum, kendi parasını çekmek isteyen bir müşteri bankaya haber vermek falan zorunda değil.”

    bu kez valla son editi: nakit paraya neden ihtiyaç duyduğum eleştirilmiş, vergi dairesindeydim, pandemi nedeniyle gecikmiş vergi borcum vardı, vergi dairesi nakit olarak istedi, özellikle eft ile veya bankadan ödeyebileceğimi belirttim ama buradan nakit yatırırsan daha iyi olur dediler, vergi dairesinin karşısında sadece o banka vardı, ben iş adamıyım bütün bankalarda hesaplarım ve mevduatlarım var, 6 aylık ortalama cirom 1 milyon euro civarında, takdir edersiniz ki 1 milyon euroyu bankalara yatırmam ve istediğim zaman çekebilmem gerekir. daha önce bir çok bankadan 50-100 arası hiç haber vermeden çekmişliğim oldu. çok sayıda bankanın olduğu avm veya caddede olsam zaten bu sorunu yaşamazdım, ayrıca bankada para olmayabilir zaten benim kızdığım nokta para çekememem değil,

    gişe görevlisinin perşembe araç geliyor demesi ve lakayıt konuşması beni rahatsız etti, zaten vergi dairesi müdürüyle tartışıp sinirli çıkmıştım, bu da tuzu biberi oldu. eğer o bankacı burayı okuyorsa kendisinden de özür dilerim bi anlık sinirle şikayet ettim, neticede hayat bu, olabiliyor böyle şeyler, belki gişe görevlisi de sinirliydi.. sonuç olarak stresli bir pazartesinin sonuna geldik. hiçbir şey için sinirlenmeye ve gerilmeye gerek yok, hayat kısa kuşlar uçuyor.

    tekrar özür dilerim gişe görevlisi. gün bitti, yarın yeni bir gün başlıyor. herkese iyi günler.
  • rezalet gibi rezalettir. 40 bin tl'yi zorlasan bankamatikten çekersin ne toplu çekimi.
  • 40 bin lira içinde önceden haber vereceksek seveyim :) öyle bankayı
  • 10 bin üstü için arayın ayırtın bence... başka şubeleri de deneyin hepsinin araç geliş günleri farklı oluyor...
  • mesele olmaması değil her gelen 40 bin 40 bin çekerse bi noktada en son alamayan yine diyecek ki bankada 40 bin mi yok. parayı çekmeden önce haber vermeyi akıl edemeyen gerizekalının nasıl 40 bini var o da tuhaf.
  • cahil olmayın bazı şeyleri bilin.
  • bankada bazı durumlarda para olmaz gençler. belirli kurallar kaideler vardır. sizden sonraki milyon tl de yatırsa, 40bin tl'yi size vermezler(tabi sizin müşteri statünüze bağlı. banka için önemli bir müşteriyseniz, taşağınız varsa, 10dk içinde gelir o para). verirlerse banka personelini öttürürler. bankalar katı kurallarla yönetilir. eğer garanti'nin önceden haber vermeden para çekme limiti on bin tl ise, isterse gözünüzün önünde milyar tl yatırılsın ve siz son müşteri olun, on bin bir tl size ödenmez. bunun bankanın kasasında para olup olmaması ile alakası yoktur.

    edit: 10 dakikada para gelir lafı, örneğin özel bankacılık müşterileri gibi müşteriler için geçerli. siz günlük milyonlarca tl hacimli iş yaparken acil bir nakit ihtiyacı çıktığında size "bugün git yarın gel" çekmezler.

    edit: birader siz mal mısınız? 40bin para yoksa kapatsın şubeyiymiş. ulan bunun sınırı ne? mesela 20 kişi 50bin çekmek istedi 1 milyon. her şube bu parayı mı tutacak? kime vereceksin? kapanın elinde kalıyor deyip, 3 kişiye verip 4. gelene abi yok mu diyeceksin? o adamın suçu ne? hiç bir olayı çok boyutlu düşünemeden hayatta nasıl başarı elde etmeyi düşünüyorsunuz?
  • büyük rezilliktir, garanti bankası ve bunu yapan diğer bankalar bundan utanmalı.
  • şubenize göre degişir, para yatmış olabilir ama sizden once birisi para ayırtmış olan olabilir. aramanız lazim. banka kasalarında para tutulmuyor.
hesabın var mı? giriş yap