• bursa'da meydana gelmiş; geldiğimiz son noktayı gösteren olay. 2 öğrenci karne törenlerinde gençliğe hitabe'yi okudukları için; okul müdürünün önce sözlü tepkisine maruz kalmışlar; ardından disipline sevkedilmişler.

    mütareke dönemindeki mandacılar; sizden daha şerefliydi; bu devran dönecek; o gün hiç utanmayacak mısınız?

    http://www.hurriyet.com.tr/…siplinlik-oldu-40123353
  • ülkenin durumunun özetidir. yobaz zihniyetliler cumhuriyete olan öfkelerini artık durduramıyorlar ve aymazca sahne almaya başladılar. devran bu gidişle dönmeyeceği için artık sivil toplum örgütleri sahnede olmalı.
  • twitter'da mı ne görmüştüm de haberi açmamıştım. üzülmüştüm arkadaşlara. ilk başta çocuklara hak vermiştim ama görüyorum ki işi birazcık şova dönüştürmüşler. okul müdürünü sırtlarını dönerek protesto eden çocuklar gibi kolektif güzel bir şey olur diye düşündüm ama değilmiş. gitmişler okulun bir kenarına gençliğe hitabeyi okuyorlar.

    çocukların yaptığına şov dediğim için çocukların yaptığının yanlış olduğunu söylemiyorum. öncelikle buna bir açıklık getirelim. bu demek değildir ki çocuklara yapılan doğru. ortada saçma sapan bir disiplin kuruluna sevk etme olayı var. işgüzar öğretmen/yönetici arkadaşlar çocuklara bu durumdan ceza vermeye kalkıyor. kısaca, yazıklar olsun diyorum.

    yanlış anlaşılmayayım ama umarım ceza verirler. ceza versinler, aile de o hukuken geçersiz durumu idari mahkemeye taşıyıp bir güzel mahkeme masraflarını o cezayı veren şahıslara ödetir. o zaman artık o idarecilerin ceza verme ehliyetleri bir kez daha tartışılır.

    son olarak liseli arkadaşlara kırgınım. hababam sınıfının zühtü hoca'ya yaptığı gibihocam hababam sınıfı da olsak atatürk'ün gençliğe hitabeyi ezbere biliriz demelerini beklerdim.

    edit: eğer arkadaşlar ceza falan almaya kalkarsa okul yönetimi de suçlu olmalıdır. her sınıfta atatürk fotoğrafının bir yanında gençliğe hitabe bulunmaktadır.
  • muhtaç olduğun kuvvet (bkz: asil kan)
  • aynı çocuklar :

    ya allah bismillah allahu ekber

    diye tekbir getirselerdi ne yapardı müdür bey merak ettim.

    ne senin ne senin üstlerinin gücü yetmez gençliğe hitabe okuyan öğrencilere ceza (!) vermeye beyim. hoş ancak çoluk çocuğu susturmaya kalkarsın zaten.

    (bkz: mustafa kemal atatürk)
  • cumhuriyet düşmanları gocunup duruyor, ama o ihanetlerinin cezasını birgün elbet çekecekler!
  • gençliğe hitabe okumak disiplin suçu değil burada. yukarıda da yazılmış zaten. okul müdürüne sırtını dönmek gibi bir şey değil bu. kameraya çekebilmek için cırtlak sesiyle bağıra bağıra gençliğe hitabe okuyanı görsem ben de şikayetçi olurum.
    böyle protesto da olmaz, böyle eylem de olmaz, böyle hiçbir şey olmaz. amaç olay çıkarmak belli. "biri bir şey desin de mağdur olalım".
    aklı başında hiçkimse burdan bir şey çıkarmaz.
  • inanılmaz bir olaydır. götünüz yiyorsa ceza verin o gençlere! şerefsiz herifler!

    atatürk kurdu bu ülkeyi! beğenseniz de beğenmeseniz de gerçek bu!

    ve öyle bir adam ki 100 yıl sonra bile hala gençliğe hitabesi güncelliğini koruyor. günümüze satır satır uyuyor! yaranız mı var da gocundunuz lan?!
  • garip bir durum. bir yandan okulda siyasi protestolar kesinlikle yasak diğer yandan gençliğe hitabeyi okumak ne kadar protestodur o da tartışılır.
  • yakıında istiklal marşı okumanın da disiplin suçu sayılması ile devam edecek silsile-i olaylar zincirinin başlaması olayı.
hesabın var mı? giriş yap