• tutanak
    sürgün karar

    hakim tatil günü zabıt katibini whatsapp'tan uyarıyor. katip de “çocuğumu covid testine getirdim, tatil günümde bari rahat bırakın” şeklinde konuşuyor. bu cevaptan hoşlanmayan hakim, memur hakkında tutanak tutup komisyona gönderiyor. komisyon da memuru 6 aylığına sürgüne gönderiyor.
  • idare mahkemesinden döneceğini düşündüğüm hukuksuzluk.
  • hakimin hakkaniyet anlayışı bugünün türkiye koşulları ile ne kadar da uyumlu. henüz keşfedilememiş olmalı, yoksa bu potansiyelle hızla yükselmesi lazımdı!

    "beni mesai saatlerinde uyarın" sözünü saygısızlık olarak algılamış hanımefendi. kendisi başkalarının tatil hakkına saygı göstermeyi bile düşünemiyor oysa. makam sahibi olunca zannediyorlar ki herkes karşılarında köpeklenmek zorunda...

    adalet komisyonu da hakime hanıma dönüp: "görev yeri dışında kimsenin amiri falan değilsiniz, memurun mesai saati haricindeki bu cevabı da disiplin hükümleri kapsamında değerlendirilemez." demek yerine gariban memuru sürgün etmeyi uygun görmüş. zalimler koalisyonu resmen!

    not: dikkat çekmek istiyorum ki katibin uyarıldığı konu "gerekçeli karar yazarken" yaptığı usul eksikliği. peki mahkeme kararının gerekçesini yazmak kimin işi? tabi ki hakimin... yani aslında hakimin bizzat yapması gereken ancak yapmadığı bir iş yüzünden katibin başına iş açılıyor.

    meraklılar için edit: katip değilim. memur bile değilim. katip tanıdığım da yok.
  • hakimenin yaptığı tacizdir mobbingdir. çünkü hiç acelesi olmayan bir uyarıyı akşam saatlerinde bildirmenin gereği yoktur.

    ama normal anlamda ülkede hukuk öldüğü için hakime hanımda kendisine hesap sorulamayacağını biliyor.

    zabıt katibi haklı (çocuk işi ajitasyona girmiş ama haklı) eğer acele bir mesele olsa neyse amiri olması katibi her istediğinde araya bileceği anlamına gelmiyor.
  • 26 nisanda tutanak tutulmuş. 27 nisan'da görevlendirme adı altında sürgüne gönderilmiştir. bir de adliyeler yavaş çalışıyor diyorlar.
  • çok vahim bir durum. adaletin temsilcilerinin kanunlarda yeri olmayan "harcırahsız ve yolluksuz" geçici görevlendirme yapması ise pastanın çileği olmuş.

    ek: https://www.memurlar.net/…evlendirme-mumkun-mu.html
  • mesajlarını izinsiz yayınlamasından ve ayrıca mobbingden şikayet etsin.sendikasına da sorsun -varsa- sendika avukatı yardımcı olur. kararın iptali için de dava açsın.

    çolu çocuğu hakim savcı yaptılar yazık.
  • şu yazışmadan sürgün kararı çıkarttıran hakim savcının kariyerine avukat olarak devam etmesi gerekir.

    hakimler ve savcıların bu memlekette tanrıkral olarak takılmalarına kanun koyucular neden müsaade ediyor anlamıyorum. herbiri antik mısır kralı, kraliçesi havasında gerçekten.
  • wattsapp ile 24 saat ulaşılabilir durumda olmak angaryadır, dayatmadır.
    mesai saati dışında kafanıza göre yazıp iş ile ilgili talep bildiremezsiniz.
    memurun serzenişi haklı, sürülmesi haksızdır.
hesabın var mı? giriş yap