• istanbul'un en kısa etekli kızlarına sahip okul.
  • hüseyin avni sözen anadolu lisesi
    sinavlarda istanbul erkek lisesi veya galatasaray lisesini tutturamayanlarin toplandigi okul, son bir kaç yildir da ko$uyolu mc donaldsin geçim kaynagi
  • hedefimiz herkesin hedefi olmaktır gibi ilginç bir slogana sahip okul. kendilerine azınlık hakları, ermeni soykırımı konulu paneller, şarap firması sponsorluğunda klasik müzik konserleri falan organize etmelerini öneririm. yeni akit kendilerini hemen keşfeder.
  • bir zamanlar yücenur emre gibi bir math.profesörüne ev sahipliği yapmış bir okul..ne acı kayıptır ki emekli oldu....
  • bir tarafı polis lojmanları bir tarafı da asker lojmanları ile çevrili olduğu için hazırlıktan beri hep teröristlerin bigün basmasını ve benimde içindeki öğrencileri tekbaşına kurtardığım ama patlayıp yıkılmasına engel olamadığım hayalini kurduğum okul. bitirmeye yakın zamanlarımda benden başka bikaç arkadaşımın da aynı hayali kurduğunu öğrendiğimde şaşırmıştım. ama biz daha hazırlıktayken yan sınıftaki arkadaşlarıma "çocuklar müdür bey okula yeni bir güvenlik sistemi kurdurttu, artık atatürk portrelerinin arkasındaki kameralarla her hareketiniz izleniyor, ayağınızı denk alın" diye uyaran 40 yaşlarındaki saygı değer ev kızı ingilizce hocamızın biz lise 2 deyken yaptığı " çocuklar okulumuz çok stratejik bir yerde, her an silahlı saldırı tehditi altındayız, dikkatli olun " yaptığı 2. hayati uyarıyla ayrı bir dumur yaşamıştım.
    son senelerde bütün iyi hocalarını özel okullara kaptırması yüzünden artık çoğunluka ya emekliliğine merdiven dayamış olan, yada çok genç ve tecrübesiz hocalara sahip olmasına*, bina ve sosyal imkan olarak öğrencilerine nerdeyse bi hiç sağlayabilmesine rağmen her sene okula giriş puanının istanbul ilk 3'ünde olduğunu görmek şaşırtıcı.
    7 sene boyunca her gün diğer çoğu öğrenci gibi ayağımı sürüyerek gitmiştim. ama derslerde efsane hocalarla (bkz: kemal baş),(bkz: nurten çebi),(bkz: ruhi üredi),(bkz: dilek çeçen),(bkz: zekai çevik),(bkz: ayten temelli) (bkz: daha gider bu) yaşadığımız yaran diyalogları, orda kurduğum dostlukları, hatta yaşadığım platonik aşkları hayatım boyunca unutmayacağım, bayan üniversite ders ortamı yüzünden derslerden atılmayı bile özlediğim müfredat labaratuar okulu
    hakkında söylenen çoğu negatifliklerin doğru olmasına rağmen yine de geri dönmek hoş olurdu dedirten okul. özlenenin ordaki insanlar ve ortam olduğu doğru.zaten bende hayalimde içindeki herkesi kurtarabilecek kadar deliyürek olmama rağmen binanın patlamasına ne yazıkki ! engel olamıyodum*
  • arkadaslarimin esaretin bedeli filmindeki gibi poster altindan duvari delip arka sinifa gectikleri ve sinifi dikizledikleri, veli toplantisinda bir velinin o deligi görünce utanıp duvari yaptirdigi, ilginc bir sinifa sahip olmus okul.
  • 9 yıl geçmiş mezun olalı. okul tarihinde bir ilk olarak gerçekleştirilen amsterdam ziyaretinde aktif bir türk genci olarak yer alışım ve hayatımın en güzel 1 haftasını bana yaşatmış ilim irfan, ahlak da bizi örnek kılan okul.* facebook dan bizim dönemin büyük kısmını buldum artık evlenmeler başlamış eskiden kantinin arkasında kutu kolayı ezip maç yaptığınız adamları eşleriyle görünce garip oluyor insan. 93 de hazırlığa başladığım zaman para toplanmıştı da spor salonu yapılacak diye. bi kere içine girip bakmıştık o kadar. biz yararlanamadık tabi ama en son gittiğimde tertemizdi okul. daha sosyal daha aktif olmuş sanki. okulun demir başı hikmet özaslan gitmiş şaşırdım. tanıdık hoca kalmamış hepsi değişmiş neredeyse. akşam servise yürüyüşlerini ve yandı yandı diye bağıran şimdi merhum simitçisini hep ararım. aslan abisi vardi kütüphanede rahmetli.bi de mc donalds açılmıştı zamanında sokağın sonuna o da kapanmış. zaman gerçekten hızlı akıyor be sözlük !

    (bkz: hey gidi hey)
  • bakanlığın tek bir telefonuyla 25 öğretmeninin yeri değiştirilen eski yuvam. ilgili haber burada:
    http://www.hurriyet.com.tr/egitim/29896946.asp

    az vaktiniz kaldı ulan bu ülkede, elinizden geleni ardınıza koymayın bakalım.
  • son zamanlarda öğretmenlerinin büyük çoğunluğunun tasfiyesi ile gündeme gelen eğitim kurumu. durum karşısında başlatılan kampanyaları, arkadaşlarımın paylaşımlarını hayretle izliyorum. facebook'um baştan aşağı bunla doldu resmen. sanırsınız ben o insanlarla birlikte okumadım, onları hiç tanımıyorum, söylemlerine hiç şahit olmadım.
    hasalı hasal yapan öğretmenler denmiyor mu bir de çıldır yeminle.
    ya allah aşkına tamam tasfiye edilen bütün hocalar için konuşmuyorum tanımadıklarım var, 'mesleki yetersizlik' gerekçesini hak etmeyecek az da olsa hocalar var. onları tenzih ediyorum ama kendilerini kişisel olarak ne kadar çok sevsem de acı bir gerçek var ki orada gönderilen hocaların büyük çoğunluğu gerçekten 'mesleki yetersiz'.

    isim isim veremeyeceğim tabi ki ama allah aşkına matematik zümresinden tasfiye edilen hocalara bir bakın ne öğrendiniz ? ne kadar ders işlendi ? son sene tutuşunca demediğimiz laf kalmamıştı mesela değil mi ? kimya zümresi not ortalamanızın içine etmedi mi ? okul puanı yüksek gelecek diye üniversite düzeyi dünyada karşımıza çıkmayacak oran kimyadan buldukları abuk sabuk soruları önümüze dayamadı mı okul puanı da kaldırınca hepimiz tepetaklak olmadık mı ? kimya sınavı sonrası ortalama 40 50 diye imza toplayıp müdüre şikayet eden bizler değil miyiz ? o not ortalaması sebebiyle üniversite sınavında gerçek ortalamamızın en 2 3 bin kişi altına düşen biz değil miyiz ?coğrafya zümresi evet inanılmaz genel kültür yükledi hakkını yiyemem ama o da yaptığı sınavlarla ortalamamızı katletmedi mi ? biz yine imza toplayıp şikayet etmedik mi sonra bize geri dönüşü olmadı mı o şikayetin ? 5 sene almanca görüp kaç kelime öğrendiniz allah aşkına ?
    ve daha neler neler...
    sözde hasalı hasal yapan öğretmenlere etmedikleri laf kalmayan insanların şimdi savunmaya geçmesi de gerçekten gülünç.

    mevcut hükumete sempati beslemiyor olabiliriz, nefret ediyor olabiliriz. ben de zerre desteklemiyorum ama olaylara da at gözlüğü ile bakmanın bir manası yok. tasfiye edilen hocaların yerine akp'li, hükumet destekçisi hocalar getirilecek olması konusunda hep beraber bağıralım, imza toplayalım. ama gözle görülür bir gerçeği körü körüne inkar etmek saçmalık. ülkenin seçili öğrencilerinin gittiği bir okula gerçekten en az onlar kadar seçili öğretmenler lazım ve ne yazık ki mevcut olanların çoğu bunu karşılamıyor.
    neyse körü körüne savunmayalım biraz beyin lütfen.
  • en efsanevi yıllarını 1990-2006 yılları arasında yaşadı. ondan sonrası çöküş...
hesabın var mı? giriş yap