• ingilizceyi geliştirme motivasyonunun yoldan çıkmasına sebeptir, ibook ile beraber. dostoyevski'nini budalasını (the idiot) okumaya heveslenen bünye, kallavi abd üniversitelerinin felsefe, din, ortadoğu politikaları (türk-türkiye ilgili genelde bu alan çıkıyor karşınıza) derslerine (course) merak sarar, podcastları indirir, girer web sitelerine, yazılı metinleri indirir falan ama tabii ki her şey yarım kalır zira öğrenme hevesi hala 13 yaş dinamizmini barındırsa da devamlılık, disiplin ve hafıza maalesef 5-6 yaş grubunda takılmaktadır. işin kötüsü o yaşlarda ne yaparsan yap ya da neyi yarım bırakırsan bırak, yine de bir tortu oluşmaktayken, otuzların ortasına doğru sallapati bir hevestir elimde kalan. yine de ipad almak için tek başına sebeptir, tavsiye edilir.
  • son bir yıldır ted konuşmaları ile birlikte en renkli beslenme kaynağım. sürekli yeni dersler indiriyorum telefona, kızımı anaokulu çıkışında beklerken, işime beş dakika çay - kahve arası verirken, yemek yerken hatta tuvalette vakit geçirirken bunları izliyorum, dinliyorum. aklım hep orada çünkü. misafir öğrenciliklerim dahil, kendi üniversite hayatımda aldığım derslerin toplamından çok daha fazlasını izlemişimdir şimdiye kadar. yakın bir gelecekte alnıma itunes u inside dövmesi yaptırabilirim.
  • tek başına itunes kullanma sebebi olan hadise. bunu çok daha önceleri opensource komünitesinin yapması gerekiyordu bence. bütün bu podcastler, coursewareler filan internette heryerde herkese açık bir halde senelerdir var zaten. apple'ın yaptığı her zamanki gibi bunları çok güzel bir şekilde bir araya getirip kolayca ve topluca erişebilinen bir hale sokmak, user experience'ı maksimize etmedeki efsanevi yetenekleri. yani basit -en azından görünürde- ama kimsenin bi tarafını kaldırıp yapmadığı şey -linkleri topla biraraya getir güzel bir arayüzle sun. bu yüzden apple.

    şimdi sitem ediyim biraz: sözüm s(b)ize open source'çular, açık kaynak kodu sevdalıları: buna çok daha önce komuniteden birilerinin önayak olması gerekmez miydi? miro? gpodder? rhytmbox? hangisi?

    bu olaya en yakın duran miro gibi görünüyor bana: apple store gibi bir arayüzleri var ve link de eklenebiliyor filan. ben de hem link eklemeye çalıştım (kendi çapımda) hem de yazdım* bu fikrimi. hiç de ümitli değilim açıkçası.

    kötü mü olurdu itunes u yanında/yerine* bir free academy filan gibi bişey olması? tabi hepsini bulabiliyoruz internetten, ama dediğim gibi olay bu değil, önemli olan bunların son kullanıcıya en güzel ve kolay şekilde ulaşmasını sağlamak. bu yüzden herşeye** rağmen apple apple galiba.

    edith: erken postaladım yannışlıkla, özür.
  • itunes'un yeni hizmeti, bir nevi opencourseware enhanced. stanford , mit gibi unlu universitelerin bazi derslerini ve seminerleri video formatinda ucretsiz olarak sunuyor. kesinlikle saatlerinizi gecirebileceginiz bir yer

    http://www.apple.com/education/itunesu
  • açık öğretimde okuyanları sevindiren uygulama tüm ders içeriğine videolarına kitaplarına aynı yerden ulaşmak çok güzel. daha bu sene buradan ders çalışma imkanım olmasa da önümüzdeki sene şevkle bu uygulamayı kullanacağımız görünmekte. hükümet fatih matih saçma sapan eğitim projeleri üzerine trilyonlar harcarken apple ın bu hizmeti hem kullanıcıya hem de içerik sağlayana çok büyük kolaylıklar sağlıyor. aynı şekilde ibooks da ders çalışmaya ders içeriği üretmeye yarayan ibooks author gibi bir uygulamada ücretsiz.

    http://www.apple.com/support/ibooksauthor/

    http://www.apple.com/education/ibooks-textbooks/
  • apple ürünlerine sıcak bakmamı sağlamış olan program. android'de neden hala bu tarz bir uygulama yok anlamak mümkün değil. dandirik ipod'um sayesinde rastlantısal süreçleri, support vector machine'i, markov karar süreçlerini öğrendim. bana apple ürünü sattıracak bir şey varsa şu an için kesinlikle bu uygulamadır. belki telefon değil ama tablet bilgisayar almamı sağlayabilir. zira avuç içi kadar ipodda izlemek bazen sıkıcı oluyor stanford ya da caltech derslerini.

    sayesinde yakında stanford'daki hocalarla kanka olacam ayrıca. harvard'daki olasılıkçıyla da olabilirim.
  • türk üniversiteleri içinden ilk defa anadolu üniversitesinin yer aldığı eğitim platformu. çok da şükela olmuş.
    http://itunesu.anadolu.edu.tr/
  • (bkz: yale/#16505039) artik yale de katildi kervana.
  • koç özel lisesive orta okulunun da içinde bulunduğu ilim irfan yuvası. orta okul matematik dersi ile ilgili okul öğretmenlerinin konu anlatım ve soru çözüm videoları, çeşitli kaynaklar, okulun matematik kitapçıkları, güvenilir kaynaklara ait video ve app lere ulaşım imkanı da mümkün. siz de taktir edersiniz ki internet ortamında güvenilir kaynak bulmak her geçen gün zorlaşmakta ve çocukların bunları ayırt etmesi biz yetişkinlere oranlara daha da zor olmakta, bu yönüyle de takdirimi kazandılar. kısacası çok şukela olmuş.
  • artik bagimsiz bir app olarak yuklenebiliyor:
    http://itunes.apple.com/…/itunes-u/id490217893?mt=8
hesabın var mı? giriş yap