4 entry daha
  • tek başına itunes kullanma sebebi olan hadise. bunu çok daha önceleri opensource komünitesinin yapması gerekiyordu bence. bütün bu podcastler, coursewareler filan internette heryerde herkese açık bir halde senelerdir var zaten. apple'ın yaptığı her zamanki gibi bunları çok güzel bir şekilde bir araya getirip kolayca ve topluca erişebilinen bir hale sokmak, user experience'ı maksimize etmedeki efsanevi yetenekleri. yani basit -en azından görünürde- ama kimsenin bi tarafını kaldırıp yapmadığı şey -linkleri topla biraraya getir güzel bir arayüzle sun. bu yüzden apple.

    şimdi sitem ediyim biraz: sözüm s(b)ize open source'çular, açık kaynak kodu sevdalıları: buna çok daha önce komuniteden birilerinin önayak olması gerekmez miydi? miro? gpodder? rhytmbox? hangisi?

    bu olaya en yakın duran miro gibi görünüyor bana: apple store gibi bir arayüzleri var ve link de eklenebiliyor filan. ben de hem link eklemeye çalıştım (kendi çapımda) hem de yazdım* bu fikrimi. hiç de ümitli değilim açıkçası.

    kötü mü olurdu itunes u yanında/yerine* bir free academy filan gibi bişey olması? tabi hepsini bulabiliyoruz internetten, ama dediğim gibi olay bu değil, önemli olan bunların son kullanıcıya en güzel ve kolay şekilde ulaşmasını sağlamak. bu yüzden herşeye** rağmen apple apple galiba.

    edith: erken postaladım yannışlıkla, özür.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap