• sait faik abasıyanık ın vaktinin büyük bir bölümünü geçirdigi nefis mekan.
  • (bkz: kalpazan kaya)
  • bir dönemler kertenkele ile sık sık gittiğimiz, gitarlarımızı ve şarkılarımızı da götürdüğümüz şimdilerde herkes tarafından öğrenilen eski kuytu mekan...
  • ismail bucak'ın sahibi olduğu, yapaylıktan çok uzak, binbir çeşit bitki ve hayvanla dolu, hafta içi gidilmesi tavsiye edilen, istenildiğinde oradaki 3 adet minik bungalowlarda konaklanabilen huzur ortamı...ayrıca balıkçı ahmet abi'yi kafalayabilirseniz motorla yassı ada ve sivri adaya da gidip pırıl pırıl denizde yüzüp, midye çıkartıp sonra da onları pişiri yiyebilirsiniz...
  • bu kış sezonunda kapalı olacağını şimdi duyduğum, açılması için nisan ın gelmesini sabırsızlıkla beklediğim kaçış noktam.
  • her gittiğimde başka bir güzelliğine tanık olduğum burgazada köşesi. dünümüzü çok güzel bir pazar günü haline getiren yer. gündüzü kaçırıp bostancı'dan ancak saat 19.45'de hareket edip burgazada'ya gittik. hem de 4 kişi. bunlardan ikisi dünya güzeli ana-oğul collie'ler. faytonda halimiz çok komikti; iki köpek ve biz. henüz tadilatta olmasına rağmen ismail (bkz: ismail bucak) bizi çok güzel ağırladı. dönüş yolunda vapurda dünyalar güzeli dört yaşında bir kız ile tanıştık. köpekleri sevdi, bize oyuncaklarını anlattı. ama sarılan ayısının pili bitmiş. babasına söyledik; ona hemen pil alacak.

    bostancı'dan arabayı alıp eve doğru yola çıkmıştık ki, malesef çevrildik. ehliyet gitti altı ay. bir de iki saat orda durmak daha da sinir bozucuydu.

    neyse.... çok güzeldi çooooook!
  • sahilinden yurundugunde bir de kalpazankaya magarasi vardir ki burasi minicik bir delikten baska birsey degildir aslinda.konaklama fiyati gunluk 40 milyon olan,iki kisilik hafta sonu tatili orada yenip icilirse 200 milyon civarina gelen,baslarda soylenilen "korkmayin biz seffaf muesseseyiz fiyatlarimiz belli size de birseyler yapariz" laflarina kesinlikle kanilmamasi gereken mekan.faytona 11 milyon vererek ulasilabilir.ya da gece vakti gidip polis amcalara rica edilirse gayet hizli kullanilan bir arabayla ulasmak da mumkun.ya da bir at arabasinin arkasina atlanabilir.haftasonu icin gayet ideal.lakin balik tutmak isteyen insanlar icin heybeliada'ya gidip saati 7 bucuk milyona kayik kiralamak daha akillica cunku burada ne kayik ne de tekne kiralanabiliyor.balik tutmak icin kayalar hic elverisli degil.buradaki odalari begenmeyenler icin burgazada ogretmen evi onerilir ki burgaz ada'da konaklama icin baska da bir yer yoktur sanirim..
  • denize girmemek icin kendinizi zor tuttugunuz biryer. ulasim fayton disinda bisikletle de saglanabilmekte, yokuslarda nefesiniz kesilmeyecekse*.
  • içmek için ideal manzaraya sahip olan bir restaurant vardır tepede. yalnız ismiyle müsemma bir yer, kazık yeme riskine karşı gözleri açık tutmak gerekir, zira müşterilerin toyluğunu ve aldıkları alkol oranını yanlış değerlendiren işletme sahiplerinin hesabı şişirebilme olasılıkları yüksektir.
  • bir hafta sonu istanbul'un hengamesi içinde gün geçirirken birdenbire "hadi ada'ya gidelim" dedikten yarım saat sonra burgazada'ya, yirmi yirmibeş dakika sonra da yürüyerek sahilden adanın ucuna giderek ulaşılabilecek nefis mekan.

    biz dört gibi gittik, güneşin yakması geçince daha bir keyifli oldu sonra. bu kaçıncı gidişim, yine ilk gidişimmiş gibi yeni bir yer görmenin heyecanı ve mutluluğu, bir o kadar da tanıdık bir yerde olmanın huzuru vardı. babayla rakı içmek tabi güzeldi, batan güneşi seyretmek de.

    üç kişi 67 ytl gibi bir hesapla çıkabiliyorsun kararını bilirsen.
hesabın var mı? giriş yap