• _______________çığlık__________________
    ____________internet cafe________________

    _____çıt oyun internet cidi filimler izlenir______

    tel:
    buca yıldız mah. pazar yeri yanı
    _____________________________________

    bu internet kafeye gidiyosun cidi filimleri veriyosun adamlar sizin yerinize izliyo, böylece hayatınızdan kaybolacak 1,5-2 saati kaybetmemiş oluyosunuz. süper fikir. ben böyle anladım. herhalde tam olarak yaptıkları budur.
  • sag alt kosesine elle ve kursun kalemle yazilasi harfler:

    ppc (pour prendre conge): veda etmek icin
    pr (pour remercier): tesekkur etmek icin
    pf (pour fleciter): tebrik etmek icin

    ayrica kartvizitin sol kenari katlanirsa: bir esite birakilan kartvizit
    sag ust kose kivrilmissa: daha yuksek rutbeli birine
    sag alt kose kivrilmissa: daha dusuk rutbeli bir kisiye birakilmistir.
    (bkz: diplomasi)
  • japon is adamlariyla kartvizit degismek tam bir seremonidir. hepsinin mutlaka bir kartvizitligi vardir. kartinizi japonumuzun okuyabilecegi sekilde cevirir iki yanindan tuttarsiniz, bu sirada one dogru egilmeye baslamissinizdir bile. japonumuz da iki eliyle kartinizi tutar ve iyice okur..hoo hoo diye sesler cikartir.aman dikkat japonumuz kartinizi sizden alana kadar egilmeye devam.

    cok onem verirler bu hadiseye vesselam
  • işe girdikten sonra (hiç ihtiyacım olmasa da) eşe dosta konuya komşuya artistlik olsun diye yaptırdım. şirket ismi ve logosu, çalıştığım işletme, mesleki ünvanım falan... arada bakıp bakıp gurur duyuyorum kendimle. buradan da günah çıkartmış olayım.
  • barda tanistigim ve sonradan hayat kadini oldugunu ogrendigim hatuna kendisiyle ilgilenmedigimi soyledikten sonra "nolur nolmaz" diye verdigi karttir. isin garibi bir guzel sanatlar/grafik tasarim mezunu olarak daha iyisini yapamazdim. kart uzerine photoshop ile kendisine ait olmayan seksi bir hemsire fotografina kendi yuzunu montajlatmis ve yan tarafinda tipografisi mukemmel uyumlu bir kompozisyona "skoraya pamosh dlya mushina" yani turkcesiyle "erkekler icin acil yardim" yazdirmis. son olarak ise kizilhac logosu ve kendisine ait telefon numarasiyla isi bitirmis. yaraticilik ve iscilik olarak gordugum en basarili 10 kartvizit arasinda kendisine ilk 5 icerisinde yer buldu. ne yaziktir ki sevgilimin haftalik camasir, bulasik, ev toplamaya yardim bahanesiyle gelip ceplerimi karistirdigi gunlerden birisinde yasanan arbede esnasinda cope gitti :(
  • masaya dökülmüş külü dağıtmadan, parçalamadan küllüğe alabilme ittirgeci, bir nevi çek çek.
  • (bkz: zıvanalık)
  • nerde çalıştığınızı, ne iş yaptığınızı, sizi aradıklarında nasıl bulacaklarını gösteren bilgilerle donatılmış, 55x85 mm ebadında küçük bir karton parçası.

    genellikle uzun süre "ne olur ne olmaz" diye bastırılmaz.

    kartvizitiniz basıldıktan kısa bir süre sonra da işten ya ayrılırsınız, ya da kovulursunuz.

    sonuçta elinizde mutlaka kullanılmayacak bir sürü kartvizit kalır...
  • refleks olarak çıkaran iş insanları bana ilginç gelmeye başladı. 'merhaba ömer' diyorum sihirbaz gibi bir el çabukluğuyla 'merhaba x'(iki parmağının arasına bu zımbırtı) diyor. tamam güzel bir şey belli ki, e-posta, telefon, ofis adresi vs yazıyor. ama bana kalırsa bu kartvizitleşme işlemi ayrılma aşamasında yapılmalı. daha en başta sanki sokakta parti broşürü dağıtan tipler gibi geliyor gözüme. ya da problem bende bilemiyorum.
  • bugün edindiğim bir tanesinin arkasında:

    bu kartı kaybetmeyin
    parantez içinde
    bu bir indirim kartıdır

    yazmakta olan kağıt parçası.
    belli ki telefondan sipariş edilmiş.
hesabın var mı? giriş yap