• engin benli'yi, esra bezen bilgin'i, aydın sigalı'yı, barış falay'ı, tarık keskiner'i, zeliha çetinkaya'yı, zuhal gencer'i ve daha ismini sayamadığım birçok sanatçıyı izleme fırsatı sunmuş bu ülkenin yüz akı kurumlarından biridir bu tiyatro. şimdilerde aramıza kilometreler girdiği için nasıl oyunlar çıkarıyor bilemiyorum ama ben o sahnede izlediğim oyunlardan aldığım zevki istanbul'da izlediğim bir iki oyun dışında bir daha tadamadım. üç kuruşluk opera, cimri, bahar noktası, azizname, yaşar ne yaşar ne yaşamaz, bir şehnaz oyun... hem mizansen, hem oyunculuk hem de teknik anlamda ülke standartlarının çok üstündeydiler.
    o efsaneleşmiş kadroyla karşılaştığım için kendimi daima mutlu hissetmişimdir, hissediyorum.
  • dün ankara tiyatro festivali kapsamında, çayyolu cüneyt gökçer sahnesinde sahnelenen oyunlarında, barış falay rahatsızlığından dolayı rol alamadı. bu üzücü bir durumdu ve bulunan çözüm onun rolünün başka bir oyuncu tarafından okunarak oynanmasıydı. bu oyuncu da, gerçekten iyi bir oyuncuydu ama teksten okumak zorunda bırakılması, hem oyunu hem de onu aşağı çekiyordu. velhasıl, o kadar yol tepe tepe gittiğim, biletimi aylar oncesinden aldığım oyunda kendimi çocuk avutuyormusum gibi hissettim. yani özellikle de, başrolleri için yedek oyuncularının olması gerektiğini düşünüyorum. ya da oyun ertelenseymiş. kocaeli'ne davet etseler bile olurdu. güzeldi yine de, ama o davet.. neyse.
  • izmit içerisinde böyle bir yer varken insanın başka hiçbir sosyal aktivite yapası gelmiyor. "keşke her gün başka bir oyun oynasalar da her gün izlesem" diyesi geliyor insanın. çok ama çok kaliteli oyunculardan kurulu, varlığı beni mutlu eden kurum.
  • bu kadar yetenekli oyuncuları bünyesinde barındırırken sırtı yere gelmeyecektir eminim.her sahneledikleri oyun takdire değer.
  • son yıllarda "yeni bir yorum" adı altında oyunlara duygusal dizi müziği ve çok güzel hareketler bunlar tarzı şakalar ekleyen topluluk. oyunlar bu sayede izleyici kazanıyor mu bilmiyorum ama tiyatro kendini kaybediyor.
  • 22/23 sezonu için oyunlarını ve programını bilmediğimiz tiyatro.
  • 2015 senesinde, hayatımın en karanlık döneminde, yarım sezonda yalancı'yı 3 kere izlediğim tiyatro. kötü zamanlar geçirdiğim o günlerde hayatıma renk katan sayılı şeylerden biriydi yalancı. hala sahneleniyor mu bilmiyorum ama denk gelirseniz mutlaka izleyiniz. moral bozukluğuna birebirdir kendileri.
  • genel sanat yönetmenliğine, kurucu sanatçılardan veysel sami berikan geçmiştir. bu isabetli kararla kocaeli şehir tiyatrolarının eski günlerine, eski kalitesine kavuşacağı gün gibi aşikar.
  • 1997 yilinda sefa sirmenin tiyatro istiyorum diye atak vermesinden sonra kurulmu$tur .ilk oyunu yedi saatlik hamlettir hatta bu oyundan sonra tardu flordun unlu olmu$tur .anadoluda acilan ilk odenekli tiyatro ozelligini de ta$imaktadir * .suleyman demirel kultur merkezinde oyunlari sergilenmektedir .
  • sahne performanslarina hayran kaldigim her gittigimde beni benden alan oyun esnasinda kendi kendime konu$mama sebebiyet veren harika insanlarin bulundugu ,ileride adindan cok soz ettirecek genc yeteneklere sahip olan tiyatro .
hesabın var mı? giriş yap