• sürücünün dikkatsizliğinden ötürü yaşanmış olan üzücü olay.

    edit1: imla
    edit2: başlık başa kalmış. ilgili video
  • yazık olmuş.
    eğer sürücü bilerek ve isteyerek köpeği ezmiş ise diyecek bir şey bulamıyorum.
    ama daha üstüne gelen aracı görüp sağa sola kaçmayan , evcil olduğu, dışarda yaşayamayacağı on km öteden belli olan bir hayvanı dışarı sahipsiz salmak da en az sürücü kadar hatalı bir davranış .
  • azılı bir hayvansever olarak diyebilirim ki sürücü ne kadar hatalıysa sahibi de o kadar hatalıdır. ardından gözyaşı dökmeniz veya onu çok özlemeniz sorumsuz davrandığınız gerçeğini değiştirmiyor. öz çocuğun gibi kendi gözünden bile sakınacak kadar dikkat gostermeyeceksen sahiplenmeyeceksin.
  • katledilme biraz ağır olmuş, kaza bu, öyle başlıklar açıyorsunuz ki sanarsın defalarca üstünden geçmiş, bu hayvancagızı katleden şoförden önce tasmasız başı boş sokağa salan sahibidir, otoyol kenarlarında yüzlerce masum hayvan eziliyor, kirpiler, yılanlar, domuzlar, kurbağalar, bir köpeğin ezilip ölmesi ile, bir farenin ezilip ölmesi tamamen aynı şey, yolda ezilen bir fare için de böyle duygular besliyormuyuz, hayır çünkü kedi ve köpekten başka taparlığınız yok maalesef, bir böceğin öldürülmesi ile bir köpeğin öldürülmesi tamamen aynı şey.

    tanım:katledilme olmayıp kaza olan hadise, şoför kaçmasaydı iyidi.

    edit: veterinerlerin sadece kedi ve köpekler için var olduğunu sanan bir güruh var memlekette, demek istediğim yolda ezilmiş bir kirpi gördüğünüzde aynı duyarı kasıyor musunuz. aynı duyguları beslemiyorsanız evet siz hayvan sever değil kedi ve köpek seversiniz.

    edit2: bir süser özelden böceklerin duyguları yok, kediler ve köpekler daha değerli hayvanlar gibi bir laf etmiş, şimdi bir canlının duygusu yoksa katledilebilir mi, ne biçim insansınız siz.

    son edit, daha da yazmam laf anlamıyorsunuz: köpek ve kedi taparlar mesaj kutumu küfür kıyamet doldurdu, sizin çevrenizdeki insanlar ne kadar yorgun olmalı, hepsi adına çok üzgünüm, ne kadar laf anlamaz enerji sömüren insanlarsınız.
  • videoyu açtım ama izlemeye cesaret edemeyip kapattım. köpekciğin ailesine sabır diliyorum.
  • izlerken çok kötü oldum. keşke sürüp devam etmeseydi yazık gerçekten. köpektapar falan değilim her canlı yaşamayı hak ediyor.
  • şöförün dikkatsizliği ve köpeğin hareketsizliği sonucu oluşan bir trafik kazası. orada sabit dikilen bir çocuk olsa yine aynı üzücü kaza olacaktı. olay üzücü ama bir katliam denemez buna
  • yaa nasıl bir insan evladı bir köpeğin üzerinden geçip sonra yoluna devam eder lan, aklım almıyor. içim sızladı. sahibine sabırlar diliyorum. lütfen bu hayvan (!) cezasız kalmasın.
  • abi su evcil kedilerinizi kopeklerinizi "ay cok akilli o bisey olmaz" diye sokaga birakmayin.

    cok gezdirmek istiyorsaniz bir zahmet gotunuzu kaldirip, tasmasini takip gezdirin.

    bunlarin akli yok, cocuk gibi "arkadaslariylan oynasin guzel guzel" diye sokaga salamazsiniz.

    ustune ustluk bunlar bir de 'evcil' hayvanlar. refleksleri, ogretileri bir sokak hayvanina gore cok geride. bir sokak kopegi olsa direk kacardi uzerine gelen aractan ki ona ragmen sokaktaki kedi kopeklere her gun binlerce araba carpiyor.

    2 kopegim 2 kedim var bir kere, bak bir kere bile, sokaga salmadim cocuklari. tasmasini takar gezdiririm cok sikildilarsa.

    kedi kopek sahipleniyorsaniz vakit ayiracaksiniz. sadece iki oksayip mama su verip basi bos sokaga salmakla bakmak olmuyor.

    not: avrupa ya da amerika'da olsa surucuden once sahibinin ifadesini alirlardi. bu sekilde sokaga biraktigi icin.
  • sürücü dönüş yaparken duvara sürtmemek için muhtemelen dikiz aynasını kontrol ediyordu. köpeği gördüyse bile o sırada muhtemel köpeğin aracı görünce kaçacağını düşünmüştür. zaten dönüş yaparken düze gelmeden hayvan aracın görüş noktasından çıkıyor. sonrası malum. bilerek olmadığı belli. ama kaybolan bir can, evcil. acısını bilirim.

    hani dilim varmıyor demeye baktı gitti hayvan, basmış gaza. keşke bu şekil bırakıp gitmeseydi. üzgünüm, başın sağolsun sevgili yazar.
hesabın var mı? giriş yap