• eğer çoban, polis gibi mesleklere sahip değilseniz kesinlikle doğru olan durumdur.
    şimdi köpekler iyi hoş güzel hayvanlar fakat sağlıklı ilişkilere sahip bir insan neden besler ki?

    bi kere eviniz kokar. sürekli sağı solu ısırıp etrafa zarar verir. yerli yersiz havlar. yaz sıcağında kış soğuğunda dışarı çıkarma derdi olur. bırak doğada yaşasın hayvan. koy sağa sola su-yemek yesinler tamam işte.
  • köpek beslememiş insanların düştüğü yanılgıdır.
    bir kere eviniz kokmaz. köpeklere özel şampuanlar var ve köpeği belli bir yıkama sıklığı var.bunların dışına çıkmadığınız sürece gayet misler gibi kokuyor.mesela ben bizimkini dün akşam yıkadım şu an tertemiz gram koku yok. bir daha da 20 gün sonra filan yıkarız ve o sürece kadar da koku olmaz. siz köpeğinizi iyi eğittiğiniz sürece sağı solu ısırıp zarar vermezler.

    ve köpek besleyen insanlar da sağlıklı ilişkilere sahip oluyor. hani "hayvanlar dostumuzdur" klişesi vardır ya gerçekten öyle. siz üzgün olduğunuz zaman hissedip gelip size sırnaşması,keyfinizi yerine getirmeye çalışması,evde yalnız otururken gelip dizinize başını yaslaması ve yalnızlığınızı paylaşması bile bunu kanıtlar nitelikte bence.insanlar sevgisine karşılık beklerken kedi/köpek gibi evcil hayvanlar sevgisini size karşılıksız sunar.
  • o tatli canlilari hice saymaya calisan buyuk bir yanilgidir. iyi bir egitimle bir cok insanin veremeyecegi dostlugu size verebilirler.
  • muhtemelen daha önce hayvan beslememiş bir insanın yanılgısıdır. beslenen hayvan ne olursa olsun (kedi, köpek, kuş, balık, kaplumbağa, ördek vs farketmez) aranızda öyle bir bağ, öyle güzel bir dostluk oluşur ki bunu hiçbir faydaya değişmezsiniz. hem illa bir fayda mı sağlanmalıdır? bir canlıyı sevmeniz, ona evinizi açmanız için illa ki ondan bir çıkarınız mı olması gerekir? her olguya insan merkezli bakmak ne kadar da sığ bir tavır. seversiniz işte, herhangi bir hesap yapmadan, fayda beklemeden... o da sizi sever, karşılıksız...
  • seninle dünyada yaşamak bizler için çok faydalı sanki
  • gerçek hayvan tarafından kurulan cümle.
  • (bkz: seni beslemenin insanlığa hiçbir faydasının olmaması)
  • enayi beyani. kopek bir asalak degildir. en guzel dostlardan biridir. ben de ev icinde besleme taraftari degilim, ev bahceli degilse kopege eziyet, yemisim insanin evi kokarmis. kurban ol. dunyanin en guzel hislerinden biridir kopege sarilmak, ondaki sakinligi hissetmek. kopege sadece asalak zihniyetiyle bakanin da insanligindan suphe duyarim. sokak kopegine yaraliyken baktim diye o kopek sokagi terketmez oldu, mahallenin her sokagina hirsiz girerken o kopek elektrikciyi bile sokmuyor mahalleye. cop dokmeye giderken bile bana eslik ediyor, 100 metre onumde bile baska bir tehlike olsun onume gecip beni korumaya calisiyor, yemek verdigimde yemegi yemeden once mutlaka elimi yalar, tesekkur eder. bu hayvanin bana bir cok insandan daha fazla yarari oldu. ustelik karsiliksiz seviyorlar, bir yemek veriyoruz, onlara bu yetiyor. neyse kopege asalak muamelesi yapmayin, fena yaparim.
  • gözü ve kulağı ile ilgili engeli olan insanlar için geçerliliği olmayan önermedir. sadık ve oyuncu hayvanlardır köpekler ve göründüklerinden çok daha zekidirler. yaşama sevinci aşılarlar.
  • birleşik devletler ve avrupa'nın bazı ülkelerinde, hasta, sakat, yaşlı, psikolojik sorunlar yaşayan hastaların rehabilitasyonunda kullanıldığından yanlış bilgidir. ayrıca pek çok çalışmada, evcil hayvan beslemenin bireyin stresini azalttığı ve mutluluk kaynağı olduğu tespit edilmiştir.

    hayvanları seviniz, sayınız...
hesabın var mı? giriş yap