• ankara’nın zannediyorum kanayan yarasıdır onyıllardır yapılmayan esenboğa metrosu/havarayı/metrobüsü. belediye il genel meclisinde de çoğunluğu aldığı için bir umut ilk taşı ben atmak istedim. havalimanı tarafından merkeze olan taşıma artan trafik nedeniyle tam olarak zulme, çileye dönüşmüş durumda.
    edit: suser arkadaşlara çok teşekkür ederim, burası bakanlık sorumluluğunda imiş, belediyede yani mansur başkanda değil. bakanlık linki
  • şehirlerarası otobüs firmalarının ücretsiz servis hizmetinin tekrar serbest bırakılması.
    havaalanı ulaşımı ile ilgili bir şeyler de demek isterdim ama sanmıyorum.

    i. melih'in bahçelide yolun ortasındaki gökkuşağı garabetini yıkıp geçmesi.
  • sayın başkan, adnan beker senin başına bela olacak, ihale ve imar işlerini sıkı tut. eski dostlarından yanaşmaya çalışan olacaktır, kendilerini güleryüzle karşıla ama bir çay sonrası gönder.
  • bisiklet yollarini artirmak lazim baskanim.bisiklet aldik kullanamiyoruz araba altinda kalacagiz diye.
  • 1) başıboş köpek sorunu için çözüm: önce mümkün olduğu kadar kısırlaştırma ve kontrollü sahiplendirme ardından hayvanlara zarar vererek değil, onları düzgünce yaşanabilecek barınaklara/yaşam alanlarına alma. maalesef sokak köpekleri özellikle geceleri çeteleşip saldırma eğilimindeler. bu da geceleri güvenle yürümeyi çok zorlaştırıyor. ayrıca başka canlılar için de tehdit oluşturuyorlar (bu durum odtü kampüsünde yakınılan bir durum) 100.yıl işçi bloklarında defalarca sürü tarafından sıkıştırılmış ve bir kere de sokak köpeği severken ısırılmış biri olarak yazıyorum.

    2) ulaşım imkanlarının geliştirilmesi: ankara maalesef ulaşım konusunda istanbul'un yanından bile geçmiyor. arabayla 10-15 dk bile sürmeyen yerler toplu taşımayla en az 2 vesait ve 1 saat civarında vakit alıyor ulaşım ağının yetersizliği yüzünden. ayrıca metro istanbuldaki gibi en azından hafta sonu 7/24 olabilirse harika olur.

    3) diğer kütüphaneleri bilmiyorum ama 100.yıl işçi bloklarındaki çankaya evi eskiden 7/24 açıktı ve orası kampüste çalışacak yer bulamayan öğrenciler için çok iyi oluyordu. hatta maddi durumlardan ötürü evde kalorifer açamayan öğrenci bir arkadaşım da gece gelip orada çalışıyordu. sanırım şu an öyle değil, bence yine 7/24 yapılabilir.

    4) bir de bu durum elinizde mi bilmiyorum ama odtü kafasına göre bahar şenliklerini iptal edip/kısıtlayıp duruyor. şimdi de devrim'de konser olmadan ve mezunsuz yapılacak diye mail atmışlar. o da iki gün.. keşke bunun için bir şey yapılabilse…

    bunlar çözülürse ankara çok daha yaşanabilir, güzel bir kent olacaktır. bunların haricinde de her şey için teşekkür ederiz. hayırlı uğurlu olsun!
  • en acilinden daha fazla otobüs alımı
  • (bkz: #163033693)

    metro ve toplu taşıma öncelik olmalı.
  • anka park denilen ucube dandik hırsızlık simgesini komple dümdüz et başkan. içinde havuzların göllerin yeşil alan ve ormanın olduğu dev bir park yap.
    ankara'nın da tabiri caizse bir central park'ı olsun.

    çocuklar çimlerde oynasın, insanlar bisiklete binsin, temiz hava bol oksijen alsın.
hesabın var mı? giriş yap