• koruma altına alınması gereken yılandır. her korktuğunu öldürmeye meyilli bir milletiz. ne güzel lan ne güzel televizyonda izlediğimiz birşeyin bizim toprağımızda olması.
  • başlıca besin kaynağı tantunidir
  • hekaye onlağğ diye kireçli mireçli reklam filminde oynayan teyze taklidini yapıp burdan gidiyorum
  • kendisiyle konuşup adana'ya taşınmaya ikna edilmesi gereken yılan. ilginçlik anlamında daha uygun bir yöre olur kendisi için.
  • çok yakında tantuni olacaktır.
  • mersinde bir piskopatın bir çiftlikte falan büyük pitonlar yetiştirip aralıklarla doğaya saldığını bana düşündüren olaydır. zira bir yakınımın da mersinde dağ köylerinde 2,5- 3 metrelik yılan görmüşlüğü vardır.
  • (bkz: şahmeran)
  • aklıma şahmaranı getiren yılan.

    cemşab ve şahmaranın hikayesini bilenler vardır. cemşab ve arkadaşları bal ararken bir mağara keşfederler. cemşab'ı mağaraya gönderip balı almasını söylerler. ama sonra cemşab'ı beklemeyip giderler. cemşab mağaradayken bir delik görür.
    delikten içeri baktığında, çok güzel bir bahçe ve yılanlar görür. içeriye girer ve yılanların başı şahmaranla karşılaşır.
    onun güvenini kazanır ve uzun yıllar bu bahçede yaşar. yıllar sonra şahmaran cemşab'ı salacağını ama onu gördüğünü kimseye söylememesini ister ve salar.

    yıllarca sözünü tutar ama ülkenin kralı hastalanınca, veziri çarenin şahmeranın etini yemek olduğunu söyler. cemşab mağarayı gösterir. ve şahmaranı yakalarlar. şahmaran çemşab'a 'onu toprak çanakta kaynatıp suyunu vezire, etini ise krala yedirmesini söyler. vezir ölür, kral iyileşir ve cemşab'ı veziri yapar.

    bir rivayete göre, şahmaranın öldüğünü yılanlar bilmiyormuş. öldürüldüğünü öğrendiklerinde, yılanların tarsus'u işgal edeceği söylenir.

    eğer haber doğruysa biraz tırsmadım değil.
  • tariflere bakılırsa yılan değil mongolya ölüm solucanıdır. dört boynuzu falan her bişeyi uyuyor.
  • (bkz: götünden sallamanın en güzel örneği)

    4 metrelik yılanın keçiyi sokup telef ettiğini söylemişler haber metnine göre. 4 metre uzunluğa sahip olup da öldürücü zehre sahip tek* yılan kral kobradır. mesele boynuzsa, boynuzlu engerek diye bir hayvan var ama o da istisnalar hariç 1 metreden kısa oluyor; istisna dediğim de taş çatlasın 1,5 metre falan. ayrıca 2 boynuz yetmemiş bir de 4 boynuz demişler. diablo mu lan bu?

    bir de, 3-4 günde bir keçilere yanaşıyormuş. keçiyi zehirlemediğini ve boğarak öldürdükten sonra mideye indirdiğini farz edelim. böyle (anakonda, boa vs) bir yılanın keçi gibi büyük bir hayvanı sindirmesi mümkün değil 3 günde bitmez hacı.

    sonuç olarak ne coğrafi bölgeye, ne de taksonomi dağarcığına uymayan bir canlıdan bahsedilmiş bence. o kadar ngc wild izliyoruz lan, tespit yapalım da bir işe yarasın.
hesabın var mı? giriş yap