• mal için sülalecilik oyunu oynuyorlarmış bu zamana kadar. takmaya değmez.
  • her ailede olduğu gibi bizde de yavşak dayılar, amcalar ve orospu ruhlu teyzeler, halalar var.
  • kardeşine hakkı olan mirası vermemek için binbir takla atan adamları siz dağıtın zaten. mesele para değil, mesele bu kişilerin karaktersiz ve onursuz insanlar olması.
  • çok sık rastlanan bir durum. bunun temel sebebi mirası bırakacak olan anne babanın adaletsizliğidir. kız çocuklarının anne baba mirasından mahrum bırakarak tüm malı haram yiyen dayı ya da dayılara yaparlar ve o hıyar da bütün malı kullanır. tabi sonra hayrını görmez orası ayrı mevzu. bizde de var böyle rizeli bir enişte. kendileri kız kardeşlerine zırnık koklatmaz, gelen bütün çay paraları erkekler arasında paylaşılır ama halanın babasının ölümünün ardından noterdeki mal paylaşımına hanımını götürmeyip kendi gitti haramzade. utanmadan metre kare hesabı yaptı bir de. sonrası mı? kalp, tansiyon, şeker, ölüm korkusu...
  • baba tarafi 3 erkek ve 4 kiz kardesten olusuyor. 30 sene önce babam ve 2 amcam, tabiri caiz ise; essek gibi calisip 4 katli su an yasadigimiz binayi yapmislar. 3 erkek kardes kardes gecesini gunduzune katip, kimisi gurbete de giderek bir sekilde bitirmisler binayi. bu 3 kardes aile gelenegi geregi kalkip binanin tapusunu dedemin uzerine (vefat etti) yapmislar. gel zaman git zaman dede gocup gidiyor. simdi o 4 kiz kardes ne diyor biliyomusunuz ? o bina da bizim de hakkimiz var. 2 amcam ve babamin ilk cocuklari erkek. biz 3 amca ogluda saskinlikla dinliyoruz, sevgili halalarimizi.

    simdi, sorarim size ey romalilar. 3 erkek kardesin calisip didinip ev yapiyorsunuz, sizden baskasi civi cakmiyor binaya. sirf orf adetten dolayi tapuyu babanizin ustune yapiyorsunuz. sonra kalkip kiz kardesleriniz, ama o bina yapilirken betonuna benin kupemin teki dustu diyip hak istiyor. revami bu ?

    not: kiz kardeslerin maddi durumu iyi, hatta kimisinin erkek kardeslerden daha iyi.

    edit: arsayi bizim peder almis. kendi cebinden odeyerek. tapuyu da dedenin ustune yapmis.
  • bizimki dağıldı. mirası paylaşamamktan değil de zorla sattırmaktan. aynı bok
  • rahmetli ölmeden önce taksimatı iyi şekilde yapsaydı bunların hiç biri yaşanmayacaktı.
  • ölen kişi aileyi bir arada tutan kişidir, vefattan sonra kardeşlerinin birbirine girip küslük, düşmanlık, nefret oluşturması da çağımızın türk geleneği
hesabın var mı? giriş yap