• evet bu da olmuştur. her türlü adam kayırmanın, fişlemenin, yolsuzluğun döndüğü bir sınav sisteminde; rabia'nın "kolunda unuttuğu saat" yüzünden hayallerini, umutlarını, geleceğini ve emeklerini elinden almıştır eğitimin yüz karası kurum ösym.

    tek kişilik sınava girdiği sınıfında gözetmenleri tarafından da kolundaki saati fark edilmemiş, uyarılmamıştır bu genç kız.

    haber linki

    --- spoiler ---

    bu azimli ve başarılı genç kız, sistem tarafından desteklenmesi gerekirken engellendi.

    --- spoiler ---

    edit: twitter'da #otizmlirabiayasahipçık hashtagi ile destek başlamıştır.
  • dini imanı para olan kurumun şaşırtmayan eylemidir.
  • sistemin güçsüzlere aslan güçlülere kuzu olmasının bir başka örneğidir, utanç abidesidir.
  • gözetmenin önünde tek başına sınava giren bir gencin sınavının iptalidir.

    yani gözetmenin dikkatini dağıtacak bir kalabalık bile yok. üstelik sınıfta kamera var.
  • evinden 100 km uzakta sınava giren öğrencilerin yanına para ve akbil dahil almasını engelleyen bir kurumun yaptığı yeni rezilliktir. ulan 17 yaşında çocuklar giriyor bu sınava. tek başına gelmek zorunda olanlar var. parasız, telefonsuz bilmediği bir şehirde ne yapacak bu çocuklar?
  • birkaç senedir kurallar konusunda iyice aşmış, ancak sınavlar konusunda bir o kadar başarısız olan kurumun ortaya çıkarılan yeni rezaleti.

    soruların %20 si açıklanacak dediklerinde kendi adamlarının ellerinde soruların tamamı bulunuyordu. sınav yapıldı öbür gün kitapçık fotoğrafı internette dolaşmaya başladı. bunlara çare bulamayan herifler bir saat yüzünden yardımcı olunması gereken bi kardeşimizin sınavını iptal ediyorlar. sözün bittiği yerdeyiz. mısırlı rabia için ağlayanlar kendi rabia sı için kıllarını kıpırdatmayacaklar belli.
  • yönetmelik açısından belki yanlış değildir, ama pozitif ayrımcılık yapılması gereken böyle insanlara bile yapılmıyorsa türkiye'de, daha ne denilebilir ki.. yazık hakikaten.
  • üzücü bir olay. ancak kızın otizmli olması ona pozitif ayrımcılık uygulanacağı ve istediği şekilde kafasına göre sınav kurallarını ihlal edebileceği anlamına gelmiyor. burda kızın tabi ki bir suçu yok ancak ösym'nin de bir suçu yok kural kuraldır. suçlular bence öncelikle buna dikkat etmeyen anne babası ve kızı içeriye saatiyle alan güvenlik görevlisi/polisler. geçmiş olsun diyorum ama dediğim gibi ösym'ye sallamak da saçma bu durumda kural herkes için kuraldır.
  • pozitif ayrımcılık uygulanması gereken şahıs.

    yönetmelikler böyle insanlar için daha esnek olmalıdır.
  • sınavın osym'nin değil gözetmen ya da osym temsilcisi uyarısı ile iptal edildiği akla geliyor, bu durumu tutanak ile belirtildi ise ösym'nin sınavı iptal etmekten başka şansı olmaz; kural kuraldır, gözetmenler hadi sonradan fark ettiler diyelim; muhtemelen kamera olduğu için normalde görmezden gelecekken kuralları işletmiş olmaları olası; ama buna rağmen görmezden gelebilirlerdi, itiraz olmadığı sürece o kamera kayıtlarının izlendiğini düşünmüyorum. bunlar olmadı ise tek ihtimal: sınav sırasında sınıfları dolaşan osym görevlisi sorun çıkardı.

    edit: son haberlere göre gözetmen ya da osym görevlisi kaynaklı bir şey değilmiş; kameradan tekrar izlendiğinde ortaya çıkmış bir durummuş.

    [http://www.memuruz.net/…ni-iptal-etti-22050-haberi/ http://www.memuruz.net/…ni-iptal-etti-22050-haberi/]
hesabın var mı? giriş yap