• dunyadaki en buyuk sendromlardan biridir. (bkz: belediye otobusu)'nde yerinizi almi$sinizdir ortalarda bir yerlerde. derken saclari ak bir amca/teyze login oluverir otobuse. onlerden biri yer verir diyerek pencereden di$ari cevirirsiniz ba$inizi. gelin gorunki ya$li ki$iye kimse yer vermez, dibinize kadar yana$ir. cevreden super kil baki$lar atilir size, kazayla uzerinizde okul uniformasi da varsa vay halinize.
    - bi de talebe olcaklar
    - onlarda ya$lancaklar gorcem ben

    bah.. direk uyku durumuna gecilmelidir kalabalik duraklara gelindiginde. eger ya$li birisi yoksa gozler acilabilir.
    tabi eli kolu titriosa yer verilsin haywanligin luzumu yok, ama bazi bazi 40 ya$indaki kadinlar bile "lan yer versene" der gibi bakiolar.. yuzlerine kar$i eger cantamda varsa (bkz: okuz) dergisini acmak super zevkli oluo.
  • buyuklere yer vermek sacma fakat yine de yapilmasi gereken bir$eydir.eger bir genc olarak yer veremeyecek kadar yorgunsaniz,ayakta duracak haliniz yoksa,belinizi 2 gun once sakatladiysaniz vb. bahsi gecen baki$lar uzerinize acimasizca firlatilacaktir.'oyle hastayim boyle rahatsizim' demek de durumu kurtarma gibi gorunecegi icin yapilabilitesi olan bi$ey degildir.i$te boyle bir durumda 'bi de genc olacaklar','saygisiz terbiyesizler' gibisinden bir lafin bana atilmasini her zaman istemi$imdir.kontra olarak ''bu belediyeye sen oy vermedin mi?bu ba$bakani sen secmedin mi?bu hedeyi sen hodolemedin mi?'' sorulariyla bombardimana tutarak kendi siyasal secim hatalarini neden biz genclere yuklemek istediklerini sormak istemi$imdir buyuklere.''adam gibi insanlara secseydin de bolluk icinde ya$asaydik.sen de otur,ben de oturayim''..
  • yorgun bi günün sonunda otobüse kurulmuş eve dönmekteyken yapması zor olan "sevap".
    iyi kötü kalkar yer verir ve gidip ayakta durmak için uygun bi yer bulursunuz sonra yer bulamayan biri daha gelip bulunduğunuz yeri sizden ister, ona da buyur dersiniz size en son kala kala kapı önü kalır* en sonunda biri inecek olur kenara çekilirsiniz ama az önce yer verdiklerinizden biri "evladım durmasanıza şu kapının önünde!" diye çığrınır ve sizde kayışlar kopar. bu da bu hayırseverliğin olumsuz bi yanıdır. ama yine de yer verilir gerektiğinde...
  • orta yaş bayanların istemesi karşısında sinir olduğum durum.
  • genclerin ve ozellikle ogrencilerin yapmalari beklenen aktivite. olay, asil olarak "yaslilara, hastalara, sakatlara, hamile ve cocuklu kadinlara" yer vermektir. diger bir deyisle, ayakta durmasi halinde ilk frende sakatliga ugramasi muhtemel kisilere yer vermek esastir. fakat, bazi kendini bilmezler tarafindan olay, "buyuklere yer vermek" olarak carpitilmaktadir. ortada yukaridaki mucbir sebepler olmadikca, erken gelen oturur, iste o kadar.
  • ahlaki yönden de çok verimli olan bu harekette dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. otobüse binen en tehlikeli insan tipi olan tırım tırım yer arayan insanlar kabilesine asla yer verilmemelidir.kendileri poponuzun biraz sağa veya sola kaymasından doğacak bo$luğa bile razıdırlar.bu ki$ilerden otobüste yer verilen ki$inin te$ekkür etmemesi eylemini görebilirsiniz.hatta biraz ısrarcı ve rahatsızlığını açıkça belirten bir ki$iyseniz dayak bile yiyebilirsiniz.sonuç bu entryden çıkaracağımız $udur ki yer vereceğimiz ki$ileri dikkatli seçmeliyiz biiir,zaten gözü bizim oturduğumuz yerde olan ki$iye asla yer vermemeliyiz ikiii,yer vermemek için numara yapmamalıyız beeş.
  • çook yorgun olduğum zamanlar dışında, otururken içimin vicdan azabı formundaki sıkıntısına, rahatsızlığına tercih ettiğim durum. hem çoğu zaman minnettar olan yer almış kişi*, sizden önce ineceği zaman verdiğiniz yeri geri alabiliyorsunuz; özellikle size veriyorlar binbir teşekkürle.
hesabın var mı? giriş yap