• yani denizde yüzmemesi derken derede çayda ya da yarı olimpik havuzda da yüzmemişler baştan söyleyeyim, hiçbir yerde yüzmemişler yani bayağı enteresan bir konu bu çünkü saraylarını deniz kenarına kurup rakısını şarabını sarayın balkonundan mehtaba karşı içen padişahlarımız, üç kıtanın yedi iklimin efendisi padişahlarımız, akdeniz'i türk gölü yapma sevdalısı kızıl elma'ya sahip olmak için denizleri fetheden padişahlarımız bir kez olsun "lan şuraya bi girelim bakalım neler oluyor, balık kullarımın hali nicedir" deyip denize girmemişler, çok ilginç. hadi marmara'yı beğenmemişler girmemişler ama mesela akdeniz'de güzel koylar var gidip oraya da girmemişler. yani yanlış anlaşılmak istemem ama kadırgasına atlayıp bi haftasonu kaçamağı yapabilirmiş mesela kim ne diyecek sana koskoca padişahsın, denizin güneşin kumun tadını çıkaramadıktan sonra yemişim öyle padişahlığı. gerçi hakkını yemeyeyim dönemin maarif nazırı bağdatlı mehmed hadi paşa'nın asistanı olan büyük büyük dedem selanikli ercüment bey'in günlüğünde fark ettiğim bir anektoda göre abdülhamit gençliğinde bi at kazasında omzunu sakatlayınca italyan doktoru deniz banyosu tavsiye ettiği için bi tek o girmiş denize ama o da sevdiğinden meraklısı olduğundan değil de daha medikal amaçlarla girmiş, michael phelps ya da aquaman tarzı bi yüzme gibi olmamış yani daha çok batıp çıkma şeklinde olmuş bu olaylar. neden böyle olmuş neden denize bu kadar mesafelilermiş bilemiyorum araştırmaya değer bir konu, sayın hocalarım ilber ortaylı ve celal şengör'ü bu konuyu aydınlatmak üzere göreve davet ediyorum. evet.
  • ne biliyoruz ki? bence yüzme bilen vardır bir sürü! bir şey bildiğimden değil, böyle daha mantıklı geldiğinden diyorum.
  • eskiden deniz kenarında yaşamak pek ideal bir seçenek değildi. son 200 yıldır yaygınlaştığı biliniyor. eski zamalarda kimin kime gücü yetiyorsa öldürüyordu. deniz kenarı yerleşimleri işgal edilmesi en kolay yerlerdendir. padişahın yüzüp yuzmedigini bilemeyiz tabi.
  • buraya ne yazsam hırbolar saldırıya geçer
  • kesinlikle katiliyorum girmemislerdir zaten girselerdi saraylari saga sola degil bodruma yaparlardi
  • yüzmediğini nerden biliyorsun? youtube'da videosu olmadığından mı?
  • "sen hiç namaz kılmıyorsun. camide bir tane fotoğrafın yok." mevzusu gibi bir durum.
  • mayoları olmadığından olabilir. araştırmalara göre, ilk mayolar 1800'lerin sonlarında kullanılmaya başlandı. maalesef padişahlarımızın çoğu mayoyla tanışamadı zaten. günlük kraliyet kostümleriyle de denize girmek meşâkkâtli olduğundan bu zevkten geri kaldıklarını kabul etmek gerekir ne yazık ki.
  • hamamda çimmişler yetmez mi?
  • boğdurulma korkusunun suya karşı bi travma yaratmasından olabilir.
hesabın var mı? giriş yap