• yol tv'nin yaptığı yanlış haber hem twitter'da hem eksi'de gündem oldu. oysa orada polis aşağı bak değil aşağıdan diyor.

    yol ayrımına geliyor öğrenciler. polis de bir kısmına toplu gitmeyin aşağıdan gidin demek istiyor. polisin tutumu evet rahatsız edici ama söylemediği bir söz için bu kadar tagler açılması, üzerine bu kadar konuşulması, siyasilerin ünlülerin hep bunun üzerine yazması çizmesi günümüzde sosyal medyanın nasıl tehlikeli bir araca dönüşebileceğini gözler önüne seriyor. sosyal medyada yalan bir haberle çok rahat insanları yönlendirebiliyorsunuz. oldukca tehlikeli bir durum.

    edit: arkadaşlar niye bu kadar tartıştınız. ben bildiğinizi sanıyordum olayı. bir de küfreden ahmaklar var. al izle allah'ın beyinsizi.

    edit2: mesajları da şimdi okudum. küfür dolu. ulan bir yanlışı düzelttik diye yemedigimiz küfür kalmamış. akpli olmuşuz. daha neler neler yazılmış. sizin gibi insanların allah cezasını versin. başka bir şey demiyorum. aşağı bak sözü üzerine bir sürü yazıp çizen bazıları da şimdi orada konu o değil, polisin tavrı diye küfretmiş. o zaman polisin tavrı üzerinden yazsaydın en baştan. polisin tavrını ben de eleştirdim zaten ilk entryde. polisi mi savundum ben? burada konu o değil zaten. yalan bir haberden çıkan tartışmaya ve bu çağda dezenformasyonun ne kadar tehlikeli olabileceğine dikkat çekmek istedim ben. bunu akp zaten hep yapıyor, eleştiriyoruz. o yapıyor diye biz de mi yapalım yani nedir? dezenformasyon, manipülasyon bir iletişim aracımız olacaksa akp'den ne farkımız kalacak. bugün yarın muhalefet iktidar gücünü elde ettiğinde akp gibi dezenformasyon kullanarak insanlara saldıracaksa insanlar size nasıl güvenecek de oy verecek? yanlışa yanlış demek bile suç ülkede amk. taraflılığınıza, partizanlığınıza, kör olmuş gözünüze sıçayım sizin. akp size müstahak. sürünün, size bundan sonra acıyan ne olsun. her şeyi hak ediyoruz biz.

    edit3: egm de tweet atmış. polis aşağı bak değil aşağıdan dedi diye. ee ne oldu şimdi? yalan haberden çıkan hareket böyle aleyhinize döndü işte. yine bizim zararımıza oldu. yalan bir haber yerine polisin orantısız müdahalesi üzerinden yüklenilseydi, dincilerin gösterisine izin verilip boğaziçililerin gösterisini düşmanlaştırmanın vs üzerine gidilseydi, tagler vs doğru bir noktadan yükselseydi böyle koz da verilmeyecekti. şimdi bunların hepsi unutulup algı akp'nin lehine dönecek. yol tv gibi kanalların tek yaradığı şey de bu zaten. yol tv ve doğru mücadeleyi yanlış yere sürükleyenler değil bunları anlatmaya çalıştığım için ben hayatımda duymadığım kadar küfür yedim. burada bana söven muhaliflerin de tek yaradığı yer akp ama o kadar akılsızlar ki gelip onlara doğruyu göstermeye çalışanları linç ederler ancak. akp sizle daha çok oynar bu salaklığınızla.

    edit4: asıl gündemde tutulması gereken konu burada
    (bkz: 2 şubat 2021 boğaziçi eylemcisinin linç edilmesi)
  • videoda gerçekten anlaşılmıyor, velev ki aşağı bak demiyor olsun. videonun başında, polisin terbiyesizler dediği gerçeğini değiştiriyor mu? veya orantısız müdahalesini?

    edit: ben de yol tv'nin yaptığına doğru demedim zaten. slogan oradan çıkmış ama temel mesele o değil. yol tv'nin yaptığı yanlış ve bence de manipülasyon. ama polisin yaptığına sadece "rahatsız edici" demekle yetinip odak noktasını buraya kaydırmak doğru değil. bunun üzerine de gitmek gerekli, o ayrı mesele.
  • aşağıdan demiş olsa bile ne farkeder?

    ki başlığı açan yazara da hak veriyorum bir yere kadar, dinledikçe bir ''aşağıdan'' bir de ''aşağı bak'' duyuyor insan, anlaşılmıyor tam,

    (bkz: yanny vs laurel) viral'indeki mevzuya dönüyor bir süre sonra,

    ancak, böyle olsa bile, polisin gencecik insanların üzerine çullanması ve eliyle omzuna vurması normal midir? bu da mı medyanın hedef göstermesine girer? yoksa var olan zorbalığı gözler önüne sermek midir? ben kaç yaşında adamım, bir kollu kuvvet mensubu üstüme bu şekilde gelse net pantalona bırakırım korkudan, kaldı ki bu insanlar gencecik insanlar, daha üniversite öğrencileri,

    ayrıca bir diğer öğrenciyi atomlarına ayırmak istermişcesine kalabalıktan çekmeye çalışan kamuflajlı abla ne olacak? hepsini medyanın tehlikeli oluşuna yıkıp geçiştirmeli mi yoksa üstüne biraz kafa mı patlatmalı?

    edit:
    görsel bu entry'i okuyup bu varsayimi yapan beyinsiz troll'e de selam olsun. soktumunn salagi seni. bari düzgün trolleyin. ben demisim adam asagi demis yukari demis ne farkeder, öğrenciye şiddet uyguluyor, adam bana gelmiş herkes kendi tarafindan yontuyor diyorsunuz diyor. bıktım lan sizin gibi gerizekalilardan.
  • üstte ki yazarın dediği gibi,

    dinledikçe bir ''aşağıdan'' bir de ''aşağı bak'' duyuyor insan, anlaşılmıyor tam.

    aslında kutuplaşmada gelinen noktayı o kadar güzel özetliyor ki bu.

    çünkü herkes işine geldiği gibi anlıyor.

    ülkenin yarisi "aşağıdan" diye duyuyor,
    diğer yarısı "aşağı bak" diye duyuyor,duymak istiyor.

    velev ki orada ki polisin ne dediğide çok mühim değil,

    bu olay 18 senelik fay hattı gerginliğidir.

    gezi parkı gibi bir olaya evrilir mi bilmiyorum.umarım evrilmez çünkü ülkenin üstündeki stres şu an bunu kaldıramaz ve hiç tahmin bile edemeyeceğimiz,çok distopik olayların kıvılcımına dönüşebilir bu mevzu.

    sağ duyu önemli.
  • ortada öğrencilerin hak arayışı var.burada kimse ne dediği ile ilgilenmiyor zaten.öğrencilerin şiddet gördüğü ve gözaltına alındığı gerçeğini değiştirmiyor bu durum.en tepeden birinin sözüyle,türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birine rektör atandığı gerçeğini de değiştirmiyor.
    edit: dm'den yazanlara bakıyorum da hep atatürk düşmanı, cumhuriyet düşmanı tipler.
    o irticacı kafanızı sikerim,uzak durun.
  • ne soyledigine bakmaksizin soylemek istiyorum ki: bu ogrenciler dusman degil, sizin bizim cocuklarimiz. kimseyi gormezden gelmenin anlami yok.

    protesto seklini yanlis bulsam bile polisin bu davranisi dogru degil.

    ogrenciler ve hocalar cikmis bir talepte bulunuyor. ınsanlari takmayip ustune bunun uzerinden ucuz primler yapmak ise hic hos degil. birakin insanlar kendilerini ifade etsinler.

    benim anladigim kadariyla bu olaydan yeni bir magduriyet yaratilmaya calisiliyor. gelen aciklamalar bunu gosteriyor.
  • resmen benim de bariz "aşağıdan" diye duyduğum ve hak verdiğim suser beyanıydı. öyle duydum. geldim entry'leri okudum. yazarlar her dinleyişte başka bir şey duymuşlar. böyle duyanların akıl sağlıklarından şüphe ettim. kamil bunlar ya dedim. sonra tekrar videoyu açtım ve bu defa da "aşağı bak" diye duydum. başa aldım bu defa da "aşağıdan" diye duydum. şu anda karadelikten yazıyorum.
  • videonun en başında ayrılarak gidin diyorlar zaten. toplu gitmek yok diyorlar. oraya doğru yönlendiriyor polis de eliyle aşağıdan diyerek olay bu kadar. abarta abarta servis edilmiş her zamanki gibi.
  • “keyfi gözaltıları meşrulaştırma çabası”.
    (bkz: polisin vatandaşa sebepsiz yere terbiyesiz demesi)

    ne fark ediyorsa? uğraşmayın, bu tarz şeylerle aklayamazsınız.
hesabın var mı? giriş yap