• vodafone'un an itibariyle uludağ sözlük için yaptığı eylem. zamanında gazino falan kapatılırdı. şimdi devir değişti. tabii zall'da değişti. türkiye'nin en önemli 2. sözlüğü olduğunu iddia eden uludağ parayla kendini kapattırdı. buradan ne anlıyoruz? zamanında internet özgürlüğü diye götünü yırtıp şov yapanlar parayla kapatabiliyorlarmış mekanlarını.

    bambaşka bir özgürlük anlayışınız var oğlum. ruhu şeytana satmak bile değil bu. neye sattığınızı bir tek siz ve maliyeciniz biliyor. bundan sonra telekom'a da sataşmasınlar bence. ne olacak? bugün sataşırlar. yarın telekom 3-5 kuruş verir ellerine kapatır paşalar gibi.

    vay ki vay.
  • internet aleminin en sevilmeyen ve antipatik siması zall'ın böyle bir şeye müsamaha göstermesi yadsınamaz aslında. sonuçta 1. inci sözlük olaylarından, paraya olan bakış açısını anlamak mümkün.
  • resmen kepazelik, sözlük kavramının bittiği nokta. hayatımda ilk kez bu başlığı görünce uludağ sözlük'e girdim, nedir ne değildir sadece kulaktan dolma bilgilerim var yani normalde sikime olmaması lazım ama o saçma sapan reklamı görünce sinirimden monitörü dişledim, şimdi ezbere yazıyorum.

    ekşi sözlük bunu yapsa, bir kaç bin yalakadan başka hesabını kapamayan kalmaz.
    yoksa?
  • vodafon'da birgün...

    pazarlama müdürü - genç kitleye ulaşmak için bu sosyal medyalara reklam verelim facebook, ekşi sözlük vs.
    genel müdür- hımm peki bu bize kaça patlayacak?
    pazarlama müdürü - walla facebookta çok bişi tutmaz ama ekşi sözlük sonuçta çok bilinen bir site günlük banner ücreti 5000$ filan
    genel müdür - oha mına koyiiim... ben o paraya uludağ sözlüğü kapatırım!

    olaylar gelişir...

    ayrıca
    (bkz: bar kapatmak)
    (bkz: arsa kapatmak)
  • mantıksız bir çalışma olduğunu söyleyemeyeceğim zira uludağ sözlüğü kapatarak aynı zamanda ekşi sözlük ve itü sözlüğe de reklamlarını yaptırmayı başarmışlardır. aslında reklamı uludağ sözlük değil biz yapıyoruz. bilmem farkında mıyız?
  • valla reklam gelirleri yazarlarla paylaşılacaksa "zall sen bir dahisin" demek istediğim kapatmadır.
  • hala reklamın iyisi kötüsü olmaz gibi saçma sapan bir motto'ya inananların yaptığı abukluk.

    uludağ sözlük, bu reklamı alabiliyor olmasının sebebinin sitesine insanların girip bir şeyler yazabiliyor olmasını unutmuş. vodafone ise onlardan da beter; hedef kitlesine antipatik görünmekte sakınca görmemiş. eminim bunu ''agresif reklamcılık'' zannediyorlardır.

    24'ün cnbc-e'de ilk yayınlandığı zamanlarda turkcell reklamı çıkardı dizinin başında ve sonunda. reklamda ''turkcell sayesinde bu diziyi kesintisiz izliyorsunuz'' gibi bir şey söylerdi ve dizinin arasında reklam olmazdı. marjinal reklam böyle yapılır, tüketiciye fayda sağlayarak.

    tüketicinin gözünde itici olmak nasıl bir reklam stratejisidir bilmiyorum.
  • reklam veren açısından başarılı, reklam alan açısından sikertici eylemdir.. belki cebine 3-5 kuruş girer belki daha fazlası da girer.. ama eğer olaya ticari bir mecra olarak bile bakıyorsan dahi bu altın yumurtlayan tavuğu kesmen demektir.. tabii oluşumunun çekirdek yapısını onursuz, yalaka tipler oluşturmuyorsa..
  • oscar törenine katılıp gözüne kestirdiği güzel oyuncuya para karşılığı sex teklif etmek gibi bişi. ben öyle anladım.
  • site kapatmalara tepki koyan yönetici tayfanın sözlüğü para ile kapatması burada asıl problem olan. bunu anlamadan etik - gudik ekseninde konuşanlar ise kategori dışı.

    sen site kapatıyorlar diye birilerine laf edeceksin, tepki olarak kendi bannerlarını sansürleyeceksin, bunu kullanarak televizyon programlarına çıkaracaksın yazarlarını; ondan sonra da parayla sözlüğü kapatıp bir de sözlüğün geldiği son noktadayız ile başlayan bir metin yayınlayacaksın baş sayfanda.

    şu dakikadan sonra sikko bir oluşumdur benim için uludağ. bir tane hesabım vardı. zall'a ekstra bir para verip bir saat daha kapatmazlarsa mekanı bi yarım saat sonra sileceğim kendisini.

    vay amına koyiim ya. olaya bak.
hesabın var mı? giriş yap