• önümüzdeki 2-3 yıl içinde yaşanacak olan şey.

    işinizi uzaktan yapabiliyorsanız yerinize 2 ekran kartı konulabilir demek oluyor. tüm çıktınız dijital ise yapay zekanın yerinize geçmesi için gerekli tüm teknolojiler artık mevcut.

    diyeceksiniz ki yapay zeka bir şeyleri mükemmel yapamıyor henüz. e peki siz mükemmel mi yapıyorsunuz? diyeceksiniz ki yapay zeka bazen hata yapıyor, e insan da yapıyor.

    edit: tamam tamam, ağzından salya akıtan ve hakaret dışında bir şey yazamayan ekşiciler ceo olacak.
  • (bkz: mal beyanı)
  • onlyfans'ın porno sektörünü bitirmesi gibi bir olay. iki ekranla olsaydı onlyfans nasıl bu kadar büyürdü.
  • ya yerime konulacak o 2 ekran kartını programlayan bensem?

    evet, yapay zeka çoğu şeyi şu anda cevaplayabiliyor, ancak bilgisayar hala bizim dolaylı yoldan algılayabildiğimiz ve yönlendirebildiğimiz birçok şeyi algılayabilecek ve çözüm üretecek durumda değil. daha zamanı var.
  • her gun ise gitmek zorunda oldugu icin uzaktan calisan insanlari kiskanan bir kerkenezin hatali tahmini.
  • gerçek olması çok mümkün olan bir varsayımdır.

    satanist elitlerin en büyük silahı teknolojidir. teknolojiyi kullanarak insanları direkt veya dolaylı olarak işsiz bırakıp kaos çıkarmak ve hedefledikleri distopyayı oluşturmak şu zaman dilimindeki en büyük planlarıdır.

    kaynağın ne? diye soran olursa cevabım tig kaynaktır. alüminyum, çelik saca göre her bakımdan daha hafif ve daha kullanışlıdır. bu yüzden tig kaynak diyorum.
  • bir bakıma doğru önerme, diğer işlerde azalma olabilirken, yapay zekayı kullanacak teknisyene ihtiyaç olacaktır. bu da artan işsizliği baskılayabilir mi tahmin etmek oldukça zor.
  • ekran karti mi? bak hava olmasin o?
  • kısmen haklıdır fakat uzaktan çalışma ile alakası olmayan durumdur. bir de masana ekran kartı koyacaklar gibi bir havada yazıp iyice sıvamışsın.

    sen ofise gidip kod yazdın diye, "dur ya ahmet'i kovmayalım amk çok kafa geyiği var" demeyecek kimse.

    olay şu: herkes yapay zekanın ve robotların, önce taksiciydi garsondu vs. değiştirmesini bekliyordu fakat işe sondan başladı.

    bilgisayar başında yaratıcılık gerektiren çoğu iş yapay zeka tarafından yapılabilir, veya yapay zeka kullanan biri bunları daha hızlı gerçekleştirebilir.

    şöyle örnek vereyim. misal upwork'te yüksek puanlı bir metin yazarı veya yazılımcı, gelen taleplerden yeni işlere yetişemeyip almıyorsa, yapay zeka ile 10x hale gelip, daha çok iş alacak. sektöre giriş daralacak, juniorlara iş imkanları daralacak.

    normal insanların çoğu gpt3'ü denedi, "bu ne ya sallıyor", "zaa xd bilemedi" dedi ve geçti. fakat gpt-4 kesinlikle çok üstün. aynı zamanda function call(bir nevi json mode) ve agents ile, agi'a doğru çok hızlı ilerliyoruz.

    önünüze twitter'dan hiç açık kaynaklı bir agent framework'ü düşmediyse, ne yapıyor neye yarıyor izlemediyseniz, anlamadıysanız, başlığı açana mal diyip geçin tabii.

    merak edenler için(yeniden eskiye):
    crewai
    swarm of agents
    chatdev
    autogen
    babyagi

    (bkz: iki işte çalışmak)

    edit: kapitalizm öğren, ekonomi öğren vs. yazılmış. sovyetlerde bir ekmek almak için 3 kişiyle muhattap oluyordun, kapitalizm daha efektif. sen maaşınla 2 nutella al diye teknolojik atılımlar mı duracak amk.
    ayrıca (bkz: universal basic income)

    insanların işsiz kalması distopya değil, belki yapay zekanın getirdikleri ile dünyadaki problemler büyük ölçüde çözülecek ve bolluk içinde, kendimize daha farklı uğraşlar bulacağız. belki de matrix usülü metaverse'e kitlenip böcekten yapılma protein tozu yiyeceğiz. ben iyimserim.
  • yapay zeka dediğin şey bizim köpeğimiz olduğu için geçerli olmayan durum.
hesabın var mı? giriş yap