• (bkz: mal beyanı)
  • kısmen haklıdır fakat uzaktan çalışma ile alakası olmayan durumdur. bir de masana ekran kartı koyacaklar gibi bir havada yazıp iyice sıvamışsın.

    sen ofise gidip kod yazdın diye, "dur ya ahmet'i kovmayalım amk çok kafa geyiği var" demeyecek kimse.

    olay şu: herkes yapay zekanın ve robotların, önce taksiciydi garsondu vs. değiştirmesini bekliyordu fakat işe sondan başladı.

    bilgisayar başında yaratıcılık gerektiren çoğu iş yapay zeka tarafından yapılabilir, veya yapay zeka kullanan biri bunları daha hızlı gerçekleştirebilir.

    şöyle örnek vereyim. misal upwork'te yüksek puanlı bir metin yazarı veya yazılımcı, gelen taleplerden yeni işlere yetişemeyip almıyorsa, yapay zeka ile 10x hale gelip, daha çok iş alacak. sektöre giriş daralacak, juniorlara iş imkanları daralacak.

    normal insanların çoğu gpt3'ü denedi, "bu ne ya sallıyor", "zaa xd bilemedi" dedi ve geçti. fakat gpt-4 kesinlikle çok üstün. aynı zamanda function call(bir nevi json mode) ve agents ile, agi'a doğru çok hızlı ilerliyoruz.

    önünüze twitter'dan hiç açık kaynaklı bir agent framework'ü düşmediyse, ne yapıyor neye yarıyor izlemediyseniz, anlamadıysanız, başlığı açana mal diyip geçin tabii.

    merak edenler için(yeniden eskiye):
    crewai
    swarm of agents
    chatdev
    autogen
    babyagi

    (bkz: iki işte çalışmak)

    edit: kapitalizm öğren, ekonomi öğren vs. yazılmış. sovyetlerde bir ekmek almak için 3 kişiyle muhattap oluyordun, kapitalizm daha efektif. sen maaşınla 2 nutella al diye teknolojik atılımlar mı duracak amk.
    ayrıca (bkz: universal basic income)

    insanların işsiz kalması distopya değil, belki yapay zekanın getirdikleri ile dünyadaki problemler büyük ölçüde çözülecek ve bolluk içinde, kendimize daha farklı uğraşlar bulacağız. belki de matrix usülü metaverse'e kitlenip böcekten yapılma protein tozu yiyeceğiz. ben iyimserim.
  • sonra 2 ekran kartı daha, adamlar şaşıracak, sonra bi de overclock.
  • onlyfans'ın porno sektörünü bitirmesi gibi bir olay. iki ekranla olsaydı onlyfans nasıl bu kadar büyürdü.
  • he abi. fikir işlerini yapay zekaya, el emek işlerini de insansı robotlara verip herkesi işten atsınlar. ooh maliyetler düştü karlar fırladı değil mi?

    ürettiklerini götlerine mi sokacaklar arkadaşım? kim alacak onları. birileri çalışıp para kazanacak ki dönüp gelip senin malını alsın.

    patronlar kendi karları için öyle ya da böyle yine insan çalıştıracak arkadaşım, başka çareleri yok. şartlar değişir ama işler yine dengesini bulur.
  • ekran karti mi? bak hava olmasin o?
  • ya yerime konulacak o 2 ekran kartını programlayan bensem?

    evet, yapay zeka çoğu şeyi şu anda cevaplayabiliyor, ancak bilgisayar hala bizim dolaylı yoldan algılayabildiğimiz ve yönlendirebildiğimiz birçok şeyi algılayabilecek ve çözüm üretecek durumda değil. daha zamanı var.
  • calisma alani hyperautomation (bu ne olaki diyenler icin) olan bir proje muduru olarak soyleyebilirim ki biraz zor * gecer. su anda tum kullandigim sistemler dunyadaki en ust duzey yapay zekalari kullnmasina karsin dogruluk orani 95% seviyesinde ki ai cok vahim hatalar yapiyor. (90% ustu endustri standardi-kabul edilebilir sayiliyor)

    su anki ai kimin isini elinden alabilir? soyleyeyim, eger muhasebede sadece fatura girisi yapan biriyseniz alabilir veya sistemin farkli yerlerinden 4-5 bilgiyi toplayip fatura kesiyorsaniz alabilir. onda da sirketler eger duzgun sirketlerse sizi baska alanlarda kullanmak icin egitimler veriyor. calisan sayisi 40.000 olan calistigim sirkette daha kimseyi isten cikartmadik, cikarma durumumuzda yok. eger birinin isi (genelde tum isi olmuyor zaten, bir kismi) otomasyona devredildiyse o kisiye kendi alaninda baska sorumluluklar veriliyor.

    su anda is ortaklarimiz da microsoft, google, nvidia ve aws. daha gelismis servis saglayici var mi bilmiyorum isin acikcasi *
  • yaptığım iş, duruşmaları ve devlet dairelerindeki işlemleri hariç uzaktan yapılabilir bir iş. ki e-duruşma da %75 oranında etkin. o bile uzaktan olabiliyor artık.

    şayet yerime ekran kartı geçirip dilekçelerimi yazıp son duruşma zaptındaki ara kararları yerine getirerek müvekkille iletişime geçmesi sağlanabiliyorsa, yapay zeka somut olayı algılayıp savunma ya da iddia ileri sürerek bunu delillerle ilişkilendirecekse dünyayı zaten robotlar ve yapay zeka yönetiyor demektir. yapay zekanın iş işverene açtığı iş davası falandır artık o.

    dünyayı robotlar yönetirken ben hala dilekçe yazıyor olmak istemem zaten. 2020’de sokakta bir tek allahın kulu yokken ben ofise gidip yargıtay kararı falan araştırıyodum. sokaktaki o sessizlik dünyanın sonuymuş gibi hissettiriyor. sanki herkes ölmüş de ben kalmışım bi de yetmezmiş gibi hala kazancıdan karar araştırıyorum gibiydi. hoş değil. herkesin işi yapay zekaya kalmışken benim bizzat yapmamda hiçbir numara olmazdı. öyle bir durumda benim yerime de kodu yazıp beni de protein fabrikasına satsınlar aq.
  • davulcular hariç (davulun sesi remoteden hoş gelir)
hesabın var mı? giriş yap