• "terörü engelleyemiyorsam, haberini engellerim" kafasındaki hükümet icraati: http://www.haberturk.com/…554&cat=140&dt=2007/10/23
  • terörün yapamadığını -korku, devlet acziyeti, ümitsizlik- haber adı altında halka yapılmasını engellemeye yönelik icraat.
  • ya işte rtük bi vakit gelinli kaynanalı programlara taktıydı. bak lazım oldu şimdi o programlar. hayır eskiden gizli kapaklı yaparlardı böle şeyleri. şimdi alenen. totaliter rejim, padişahlık, şeriat, sentez.
  • rtük'ün tarih boyunca aldığı en yerinde karar olabilir.

    ağzı salyalı medyanın şehit üzerinden prim yapmasına, beyni boş gençlerin enerjilerini sağa sola saldırmaya kanalize etmesine, teröristlerin istediklerini almasına sansür koyulmak isteniyor haber alma özgürlüğümüze değil.

    gerekli bilgilendirmeyi en başta t.s.k yapıyor zaten kalanı iğrençlik seviyesine doğru ilerlemek üzere. yakında "işte şehidimin kanlı atleti'nin son fotoğrafları flaş flaş flaş" haberini görünce ne demek istediğimi anlayabilirsiniz sanırım.
  • "devlet bakanı ve başbakan yardımcısı cemil çiçek imzasıyla rtük'e gönderilen yazıda, ''hakkari'nin dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili olarak; kamu düzenini ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajı yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen'' radyo ve televizyon yayınlarının durdurulması istendi. rtük, bu talebi bütün yayın kuruluşlarına tebliğ etti."

    kaynak: anadolu ajansı
    http://www.aa.com.tr/…007&haber_id=362083&aauserid=
  • yüce ordumuzun elini kolunu bağlayacak bir karardır. artık terörle mücadele edemeyeceğiz. yazıklar olsun..
  • hani bazı tipler vardır salon tozlandığı halının altına süpürüverirler tozları, böylece salon temiz gözükür. bu da aynen öyle işte, siz istediğiniz kadar yayınları yasaklayın o tozlar o halının altında duruyo ve herkes de bunu biliyor.
  • (bkz: pkk nin elindeki esir turk askerleri)

    şaşırmaya gerek hiç. çünkü ilk defa yapılan bir şey değil bu. düşük yoğunluklu savaş zamanında medya potronlarının ve belli başlı köşe yazarlarının tsk tarafından verilen brifinglere harfiyen uymaya çalıştıgına şahit olmuştuk. hasan cemal'de anlatır bunu kürtler isimli kitabında. şu anda akp tarafından dillendirilmiş bu istek. hayırlısı olsun..şimdi durup düşündüğümüzde bu malum olay karşısında iki tavır alınabilir.

    1. devlettir, yapar diyen bir realist kanat. ki savaş aynı zamanda psikolojikte olmaktadır diyen bir bakış açısı bu.isteyen alternatif medyadan veya netten öğrensin demektedir bu sağ kaşı kalkık görüş..
    2. basın özgürlüğüne ket vurma hadisesi var, devlet efendi olsun diyen bir de özgürlükçü bakış açısı var. neden haber alma hakkımı ve doğruları öğrenmemi engelliyorsun ey devlet diye feveran bir şekilde yanık türkü söyler bu grup.

    açıkçası ikisinin de ne ifade ettiğinden ziyade hangi koşullar altında dillendirilmesinin makul olabileceğini iletelim kendimizce. eğer seçtim numero 1'i diyorsanız savaşın varlığını kabul etmeniz icab eder. yani çatışan iki gücün varlığını. tekrara düşmemin sebebi şu: devlet bazında olmasa bile karşıdakinin varlığını bir şekilde materyalleştirme ile eşdeğer bir koşullar altına olmaktadır bu aslında. demem o ki pkk'yı "kalleş bir hiç" olarak kodlayan dilin görünmez bir çelişkisidir numero 1 aynı zamanda. benim gönlüm 2'den yanadır diyenlerin fıtratını cümle alem biliyor. onlar bu ülkedeki pkk meselesinin kürd sorunu ile olan bağını kavramış, cesur sözler söylemeye mecali olmayan liberal değerler üzerinden haber almanın önemini vurgularlar. faşist demezler bu davranışa "faşizan" derler..

    ne diyelim, hayattır, olur böyle şeyler..

    sanal uyarı: ha, genelliyorum canlar, istisnalara can kurban.
  • şaka gibi bir olay ama ne yazık ki gerçek..!

    ne oldu böyle yapınca.pkk halkımızı üzemeyeceği içn eylemlerine son mu verdi,yoksa tüm ulus pazar günkü yüreklerimizi yakan acı olayları unuttuk mu??(keşke böyle olsa di mi sayın hükümet görevlileri. o zaman halkı rahatlatacak önlemler almaya da gerek kalmaz herhalde)

    aslında sadece bu haberlerin yapılmasını engellemekle kalmamalı. bu haberleri izleyen vatandaşları da bir şekilde tespit edip, susturmaları gerekmektedir kanımca.ne olur ne olmaz!!! bu haberleri izleyen insanlar; duyduklarını,gördüklerini eşe dosta,konu komşuya anlatarak toplumda infial oluşmasına sebebiyet verebilir, kutuplaşmaya yol açacak spekülasyonlar yaratabilirler.şu an bunlar oluyor olabilir bile,acele edilmeli,engellenmeli:(

    di mi efendim aslında böyle olmalı.bir şeyi yapacaksan tam yap...

    (bu arada kışkırtıcı olabilecek haberler(!) ve terör örgütüne fayda sağlayacak kadar irdelenen stratejik planların tv'lerde yer almasına ben de katılmıyorum ama sanki bana sapla saman karışıyormuş gibi geldi,başkasına da öyle gelmemiştir belki,bilmem...)
hesabın var mı? giriş yap