• kıbrıs cumhuriyeti'nin yönetimini kontrolleri altında tutan kıbrıslı rum yönetimi başkanı nikos anastasiadis'in kktc cumhurbaşkanı ersin tatar'a gönderdiği mektupta yinelediği tekliftir.

    bu teklifte diğer bazı maddeler yanında maraş'ın bm kontrolü altında eski mal sahiplerine iade edilip açılmasına karşılık ercan havaalanı ve mağusa limanı'nın bm kontrolünde uluslararası kullanıma açılması teklif edilmektedir.

    özetle maraş'a karşılık kktc'ye uygulanan ambargoların büyük ölçüde kaldırılması teklif ediliyor.

    https://www.yeniduzen.com/…usaya-acilim-153190h.htm
  • maraş gitti mi geri gelmez ama yaptırımlar 1 yıl sonra kolaylıkla geri gelebilir.

    dolayısıyla hiç düşünmeden reddedilmesi gereken teklif.

    ancak iki devletli çözümü kabul etmeleri durumunda, böyle bir teklif değerlendirilebilir.

    edit: ırkçı türk düşmanları hemen heyecan yapmış başlık altında. türkler tarafından zamanında ne kadar küçük düşürülmüşlerse, aşağılık komplekslerini kusa kusa bitiremediler.

    siz gidin stk işleriyle ilgilenin, batılı finansörlerinizin gözüne girin, belki 3 kuruş daha fazla fon alırsınız. devlet kurmak, yönetmek sizin idrak edebileceğiniz işler değil.

    edit2: kıbrıs halkı öyle diyor, kıbrıs halkı böyle diyor diye hikaye uyduran arkadaşlara hatırlatalım, kıbrıs halkı sizin sevgili mustafa akıncı'nıza son seçimde hak ettiği dersi verdi. dolayısıyla ağlaklığın lüzumu yok. türk düşmanlığınıza kıbrıs halkını alet etmeyin.
  • büyük aydınınız jahrein'in ne diyeceğini merakla bekliyoruz. (şaka lan şaka mk şişkosu çokbilmişlik yapsın ergen tayfaya oynasın anca)
  • oldu amk üstüne 3-5 katırla 3-5 satır ister misiniz
  • yunanistan iyice amerikan mandasına girmişken, adada iki devletli çözüm için bastırmak dışişlerinin asli vazifesi olmalıdır.
  • yapilan anlasmalarda kktc ibaresi gececekse tumu olmasa da makul olanlarin reddedilmemesi gereklidir. bu sayede kktc, bm sozlesmelerinde ismen kabul gormus olacaktir.
  • üst edit (4): ne rum artıklığım kaldı ne pembe götlülüğüm. bu kktc denen yer türkiye'nin bağımsızlığını tanıdığı bir devlettir. bakmayın siz yavru vatan goy goylarına. ambargo sebebiyle türkiye'ye bağımlı olmasa türkiye ile ilişkileri 1 yıl sağlıklı kalamayabilir. yani biz yavru vatan da desek bağımsızlığını kabul ediyoruz sadece ambargo nedeniyle ölmemek için sadece bize ihtiyaçları var. bu ülkeyi bizim yapmaz neredeyse sömürge yapar. adamların kendi meclisi kendi devlet başkanı var. sana mı kalır teklife cevap vermek. sen en fazla masaya garantör olarak oturur veya kıbrısı tehdit edersin. sınır ötesi operasyon yapıyoruz diye kuzey ırak bizim libya bizim diyrbiliyor muyuz? afganistan'da söz hakkımız var mı? kore'de de bir sürü askerimizi kaybettik hanginiz oradaki yönetime dahilsiniz? bırakın diplomatlar işlerini yapsın karar vermesi gereken meclis cevabını iletsin. ha yorumunu elbet yap ama "vermemeliyiz" yerine "vermemeliler" demek zor değil. bu arada ben başta ülkem ve sonra kktc'nin hayrına bir karar alınmasını temenni ederim. fakat uluslararası ilişkiler uzmanı veya diplomasi okur yazarlığı olan biri olmadığım için ne yapılması gerektiği hakkında ahkam kesemeyeceğim.

    orijinal entiri
    _______________
    kıbrıslıların ne düşündüğünü merak ettiğim teklif. burada kendi kendini tatmin eden türkiye'de yaşayan aşırı sağcılardan ziyade kıbrıslıların yazması lazım.

    edit: kktc'de yaşamayan kişilerden, kıbrıslıların "türkiye bizi engelliyor, kıbrıs birdir, kıbrıs tek ülkedir" diye düşündüklerini ifade eden çokça mesaj aldım. işte tam da bu yüzden entiride belirttiğim gibi kıbrıslılar konuşmalı. çünkü biz çok meraklıyız kendi şakıldaklı götümüze bakmadan başkası adına konuşmaya

    edit2: gelen mesajlar sonrasında ikna oldum. tamam arkadaşlar en çok türklerin söz hakkı var hatta kıbrıslılar kktc'yi bize bırakmazlarsa savaş açıp almalıyız.
  • bence uluslararası bir tanınılırlık sağlanıyorsa, makul olabilir
  • maraş'ın, ercan havalimanı'nın ve mağusa limanı'nın kıbrıs türk cumhuriyeti egemenliğinde bm'nin polis koruması olacak şekilde (ki bunun devamlılığı da kıbrıs türk cumhuriyeti insiyatifinde olması şartı ile) kabul edilebilir bir teklif. bunun dışında *mına kodumunun rum'una zırnık yok. kıbrıs türkü de zaten rum'un insiyatifine evet demeyecektir.
  • tek egemenlik gibi hamasi bir yalanın peşinde koşan biat tayfasının görmezden gelmek zorunda olduğu teklif. biat tayfası ve "anavatan" edebiyatı arkasına saklanarak yarım asırdır kıbrıslırum malına ve yardım heyeti üzerinden gelen paraya çökmüş beceriksiz kimselerin bu teklifi dikkate almaması beklenen sonuçtur.

    allah korusun limanlar ve ercan açılırsa kıbrıslıtürkler daha rahat seyahat edip daha iyi ticaret yapma şansına sahip olabilirler, bu durum evvela mevcut iktidarı (bkz: ubp) ve bu iktidar etrafında kümelenmiş çıkar odaklarının yavaş yavaş yok olması anlamına gelir. siz bu düzenden nemalanıyor olsanız bu teklifi kabul eder misiniz?

    annan planı'na hayır diyen (bkz: akel) kına yaksın. bu saatten sonra maraş'ı değil larnaka'yı limasol'u teklif etseler bile biatçı çeteler bunu kabul etmeyecektir.

    son olarak (bkz: kıbrısta barış engellenemez) (bkz: yes be annem)
hesabın var mı? giriş yap