• istinye park'ın deha ürünü zeka pırıltıları saçan sevgililer günü ilanı. istanbul'un bütün billboardlarını süslüyor neredeyse. tek hücreliler bile senden romantiktir ifadelerinin yer aldığı afişlerde sevgiliden aksini ıspatlaması için istinye parktan hediye alması gerektiği söyleniyor.
  • sabah evden çıkıp işyerine giderken bilboardların üzerinde görüp dumur olduğum slogan.

    hayır bazen medeni cesaretine coş gelmiş vatandaşlar özeline böyle afişlerle ilan-ı aşk ederler ya, yeminlen öyle bişey sandım. herhalde biri manitasından kazık yedi acısını bu şekilde çıkarıyor , allah allah belediye böyle birşeye nasıl müsade eder derken sabah sabah uykulu uykulu gözlerimi iyice oğuşturarak yeniden okumaya çalıştığımda ise altındaki 'aksini ispatlayın sevgilinize istinye parktan birşeyler alın' anlamındaki yazısıyla aşmış gudiklikte bir reklam olduğunu anladım.

    bu cart curt günlerinin***tüketimi arttırmak amacıyla satıcı tayfası tarafından uydurulduğunu ispatlamaktan başka bir işe yaramayan bu reklam sayesinde, bir liralık güle on lira, on liralık kazağa elli lira verenlerin haricindeki kesimin odun yerine konması artık gudikliğinde radikalleştiğini gösteriyor.

    sen sevgiline istinye park'tan birşeyler alıyorsun, demekki onu seviyorsun. sen sevgiline'istinye park'tan'birşey almıyorsun, demekki odunsun. peki öyle olsun, yalnız allah müstakınızı versin. bakalım bu saçmalık kalacak mı kaldırılacak mı...
  • her ne kadar saçma, gereksiz ve baştansavma hazırlanmış gibi dursa da, dikkat çekmeyi başarması ve akılda kalıcılığı açısından amacına ulaşmış gibi görünen reklam
  • yalnızlıktan bıkmış, şişme bebek alacak parası da olmayan abaza bünyenin söylemi. sevgilim olsun odundan olsun dusturuyla ağaçtan pinokyo misali bir sevgili yapmış olduğu açıktır. ne yazık ki er geç içinde bulunduğu üzücü, acıklı durumu farkedip bir gözyaşının yanağından sessizce süzüldüğü anda sölediği gözlemlenmiş bu söylemi.

    (bkz: allah sabır versin)
  • 'pinokyonun sevgilisi olsa gerek' diye düşündüren hatun kişi sözü.
  • 14 şubatta bir hediye alması gerektiğini düşünerek(ki hiç gerek yoktu) , kleonisin tuttuğu takımın formasını almış (kleonis futbolla ilgilenmez) arkasına da kleonis yazdırmış, yaşanan dumuru halen farketmeyerek "beğendin mi?" diye sormuş sevgilinin, kleonisin beyninde yarattığı düşüncedir.
  • damarınıza basalım, gaza gelicek aptalları sevgi ayağına biz dürtelim manalı reklam sloganı.
    hepimiz odunuz
  • kavram karmaşası yaratmıştır, aynı pano içerisinde belli ki aynı kişinin iki düşüncesi belirtilmiştir. "sevgilim bir odun" "aksini ispatla" temalı sloganlar ile anlatılmaya çalışılan "madem sevgilim bir odun o halde gidip ona bi hediye alıyım da ne kadar odun biri olduğuna suratına adeta bir tokat gibi çarpayım" dır.
  • afisin basimi esnasinda matbaadaki turkce harf yasagindan kaynaklandigini temenni ettigim sloganimsi. aslinda odun yani "ödün" kastedilmek isteniyor kanimca ki ödün de anlamca dilimizde, ayricalik, imtiyaz anlamina geldiginden, "sevgilim benim icin ayricaliktir" gibisinden hos bir laf ortaya cikiyor. aksini ise dusunmek bile istemiyorum.
    (bkz: iyi niyet cercevesinde elestiri)
hesabın var mı? giriş yap