• eskiden dedem ananem falan haberler başlayınca gelir, dikkatli ve ciddi biçimde haber seyrederdir. belki de o yüzden ben de haberleri gayet ciddi seyrediyordum taaa ki show haber'e kadar... (bkz: klise cumleler)
  • spikerinin besiktas-fenerbahce macina yapilan canli baglanti sonrasi asagidaki kelami ettigi haber bulteni.

    - cevahir, tesekkur ediyoruz seninle birlikte olacagiz degisik pozisyonlarda, ilerleyen dakikalarda.
  • kizip telefon actiginizda ''haklisiniz beyefendi, ama biz ilkokul seviyesine gore haber bulteni yayinliyoruz'' diyebilecek kadar yaptiklari i$in bilincinde olan bulten.
  • show haber kar yağışıyla ilgili verdiği haberin diliyle beni dehşete düşürmüştü. şöyle ki:

    kar yağmış istanbul'a. sefaleti örtemeyip açığa çıkaran tek renk olan beyaz kaplamış her yeri. yine türkiye'nin kahredici manzarası karşımıza çıkmış. ama show haber için kar felaketi sadece zenginleri etkiliyor olsa gerek, haber altına şöyle bir başlık atmışlar:
    "kar yoksulları ayırmıyor".

    sonra yoksul mahallelerden görüntüler "onlar da etkilendi" diyerek verildi. yahu bu nasıl haberciliktir? sanki kar, asıl zenginleri etkiliyor ama yoksullar da bu kar felaketinden etkileniyormuş gibi. sanki türkiye'nin yarısı, yılın 12 ayı aç, bu 12 ayın 6 ayında kar altında değilmiş gibi.
    istanbul'a kar yağmasa, doğuda yolu kapanan 6000 köy de gündeme gelmeyecek. aferin show tv, her nerede yaşıyorsan.
  • "sıradaki haber" başlıklı alt yazılar vardır. sıradaki haberden ipucu verirken izleyiciyi meraklandırmayı amaçlayarak aptalca sorular yazarlar.
    sıradaki haber:
    başbakan kime ne dedi?
    temel'in allah allah kontesi kim sikti fıkrasını hatırlatır insana.
  • birkac yil evel daha reha muhtar zamanlarinda u$enmeden saydigimizda; bir pazar gecesi 3'er dakikalik 8 gereksiz (sacma) haber verdigini gozlemledigimiz ana haber bulteni..
  • show tv yayın hayatına yeni başlamışken, hani o test yayını yaptığı dönemlerde en verimli formatını yakalamış olan, daha sonra hergün rezilliğin üstüne bir taş daha koyan haber bültenidir. kanal yayına ilk başladığında haberler spiker görüntüsüz ve spot başlıklar halinde verilirdi. haberle ilgili bir resim veya diyagram ekrana gelir, altından sunucu "şöyle oldu,böyle oldu" gibisinden olan biteni anlatırdı.konuları, genel ülke siyaseti, ekonomi, haber vs şeklindeydi. topu topu beş dakika kadar sürer, saf ve yorumsuz ve en önemlisi "haber" içerirdi..trt'nin uzun haberleri o zamanlar bizi çok sıktığı için "hah işte haber dediğin böyle olcak abicim" tadında yapışmıştık..güzel günlerdi..sonra ne mi oldu? her iyi şeye yaptıklarını yaptılar..suyunu çıkardılar. parayı veren, reklamını yaptırmak isteyen ana haber bültenine çıkar oldu..aslına bakarsanız an itibarıyla "show tv ana magazin ve kerizin bülteni" olarak yayınlamak daha gerçekçi olur
  • az önce "ramazan sofralarının vazgeçilmezi turşu, sayın seyirciler" gibi bir haber girişi yaparak konuşma yeteneğini kaybettiren haber bülteni.
  • neden hala o gözlüklü adama ana haber bülteninde yer veriyorlar diye soramadan edemediğim haber bülteni!
  • extreme sports la ilgili bir haberi yayınlarken fondaki müzik olarak dream theaterdan home u seçmiş olan haber bülteni.
hesabın var mı? giriş yap