• çok üzücü çok. bu eğlenmesini bilen mutlu insanlar olağanüstü bir şey yapmıyorlar, dümdüz zararsız eğlence hayatlarını canlı yayında paylaşıyorlar.

    insan sinirden kendini sikiyor. yunan, arkadaşıyla içip eğlenip kafasına göre oynayıp bunu da ulusal kanalda yayınlayarak mutlu oluyor. yahu ne farkımız var ne? biz değişmedik ki, hala bir cuma gecesi herhangi bir mekanda sevdiklerimizle bu anı yaşayabiliyoruz fakat gösteremiyoruz artık. bu yaşadığımız mutluluğu ulusal kanalda gösteremiyoruz. içtiklerimiz yasak, kadınlarımızın kıyafetleri yasak. el miyiz biz? hatta ve hatta biz orospu çocuğu muyuz?

    insanlar evinde karısıyla kızıyla başbaşa bu mutluluğu yaşarken bazı kanı bozuk örümcek beyinliler gelip burada konuşuyor "kızıyla rakı içen baba" diye. bu ensest sapıkların tüm hayatımıza etki ettiklerini unutuyoruz artık. bırak ailesiyle içip eğlenen insanı, alkole 5 harfliler diyecek kıvamdayız.

    bilemiyorum yunanın böyle, bence yüzlerce yıl, bizlerden ilerde olmasının sebebini. belki binlerce yıllık çeşit çeşit düşünürü bulundurmuş olmaları, belki avrupa birliği vatandaşı olmaları, belki de hristiyan olmaları. sebebi ne siz bulursanız söyleyin.

    adamlar mutlu. biz değiliz.
  • yunan televizyonlarının en uzun soluklu müzik eğlence programı idi, muhtemelen türkiye'de de halen en iyi bilineni. 2004 yılından bu yana 3 farklı kanalda toplam 17 sezon süren program, televizyonun en popüler ve en tartışmalı şov programlarının başında geliyordu. programla ilgili birkaç trivia paylaşayım. programın manolis mitsias tarafından seslendirilen jenerik şarkısı da fon müziği olarak çalsın: https://www.youtube.com/watch?v=wbvwtcrfveo

    aktör ve sunucu spiros papadopoulos, haftalık olarak yayınlanan programda öncelikli olarak müzik, ara sıra da sinema ve tiyatro camiasından hayli kalabalık bir davetli grubuna ev sahipliği yapmaktaydı bu programda. gerçek bir taverna ortamında yemek, alkol, sohbet ve davetlilerin canlı performansları ile her hafta tam üç buçuk saatlik bir program hazırlanıyordu. programın bir bölümünün çekimi ise en az 6 en çok 15 saat sürmüş olduğu biliniyor. yorucu olsa da yunanistan'da ve hatta burada birçok kişinin rüyalarındaki meslek sayılabilir sanırım. şöyle bir meme bile var: https://ibb.co/fh02fw2

    2004 ile 2013 arası o zamanlar net adıyla geçen devlet televizyon istasyonuna ait kanalda tam 9 sezon yayınlanan program; özellikle şahane bir orkestranın bulunması, gerçek anlamda efsane sanatçıların davetli olması ve benzersiz performansları nedeniyle programın youtube'da bulunan videoları bile çok yüksek sayılarda izleniyor. programın doğallığı, sanatçıların hafif çakır keyif hallerinden, kırılan tabak çanaktan ve ortada dans eden güzel hanımlardan anlaşılıyordu o zamanlar. ne var ki kriz nedeniyle 2013'te devlet televizyonunun kısa süreli olarak kapalı kalmasıyla telif konusu nedeniyle küçük bir değişiklikle "stin ygeia mas re paidia" adıyla 4 sezonluğuna önce alpha tv adlı kanala, sonra da en son yayınlandığı kanal olan skai tv'ye geçti. bu arada yayın hayatına ert adıyla geri dönen yunan devlet televizyonu, benzer formatta ancak daha saygın sayılabilecek alternatif müzik eğlence programlarıyla izleyicilere daha fazla seçenek sunmaya başladı. bunlardan bazıları bir yılın sonunda kanal tarafından sonlandırılsa da (örneğin kostis maraveyas'ın büyük umutlarla başlayıp beyaz şov'un kötü bir taklidi gibi süren ve sezon sonunda ert'nin isteğiyle yayından kaldırılan "dynata" adlı programı), sezonlarca uzayan alternatifleri, hatta bence daha da iyileri de geldi. "i avli ton xromaton" laiko türü müzik için (ki çok ünlü bir besteci olan christos nikolopoulos sunucularından biridir.), "to mousiko kouti" ise entehno/rock/caz türü müzikte nikos portokaloglou ve rena morfi'nin sunumu ve benzersiz orkestrasının katkısıyla efsaneleşmeye başladı.

    stin ygeia mas'ın özelleşmesi program formatında bir değişikliğe neden olmamıştı. ancak maddi anlamda farklı uygulamalar ve çok da başarılı olmayan sanatçıların programda daha sık yer almaya başlamasıyla yunan seyircinin programa olan ilgisi azaldı. programla ilgili ufak tefek skandallar ve bazı ünlü sanatçıların programı protesto etmesi gibi münferit durumların da olduğu biliniyordu. lakin yine de bayram zamanları ve anma günlerinde yapılan özel programlarda evde kalan izleyicilerin ilk tercihi stin ygeia mas ve benzeri programlar olmaktaydı.

    programı bunca zamandır sürdüren, aynı zamanda başarılı bir oyuncu olan spiros papadopoulos hem keyifli hem de azıcık çapkın bir abimiz, bunu programı izleyen çoğu insan fark etmiştir. buradaki alkol kullanımı zaman zaman dalga konusu olsa da atlattığı kanser nedeniyle programın son kısımlarında sadece kahve tüketebiliyordu. pandemi nedeniyle bir süre çekimlerine ara verilen program mart sonunda pandemi için gerekli kontrollerle tekrar yayına girmişti. ne var ki spiros papadopoulos'un uzun çekim sürelerine engel olan sağlık sorunları nedeniyle mayıs ayı sonunda tamamen sona erdi.

    stin ugeia mas 17 sezondan sonra televizyon arşivlerindeki yerini aldı. özellikle bugün hayatta olmayan ama döneminin efsanelerinden olan sanatçıların katıldığı program bir tür hafıza çalışması sayılabilir yunan müziği için. peki bu ve bunun gibi programları bizler neden seviyoruz, çünkü televizyonda insanların böyle rahat ve doğal biçimde eğlenebildiği geniş çaplı bir televizyon programı görmeyeli çok uzun zaman oldu. öte yandan, sanatçıların canlı performans sergilemeyi çoğu kez tercih etmediği ve mekanik altyapıların baskın olduğu müzik piyasasında, iki üç enstrümanın bir araya gelip nasıl içtenlikli bir müzikal ortam yarattığını görüp güzel dinleyebiliyoruz. programın toplumun ekonomik anlamda sıkıntılı zamanlarında evde kalan insanlara moral olduğu da sıklıkla dile getiriliyor. ayrıca "kalk kız oturmaya mı geldik" modunun suyunu çıkarmadan, şov amacıyla saçma sapan hareketlere ihtiyaç duymadan gayet de güzel eğlenilebildiğini görebiliyoruz. üstelik yeni yeteneklerin de yılların sanatçılarının bulunduğu bir ortamda kendilerini usulünce göstermeleri ve çeşitli bağlantılar kurmaları için de iyi bir fırsat sunuyor bu tür programlar. böyle birliktelikler de en çok bizler gibi müziksever izleyenlere yarıyor.

    kaynak

    edit: link düzeltildi.
  • ert world'de cumartesi akşamları saat 22.00'de yayınlanan üç saatlik bir müzik şöleni. her hafta yunan müziğinin önemli isimlerini ağırlıyayan programda, en güzel şarkıları sanatçılarından canlı canlı dinleyebilmek mümkün. programı yunanistan'ın ünlü aktör-şarkıcılarından spyros papadopoulos sunuyor. programın asıl özelliği ise tastamam bir taverna dekoru içinde uzosuyla şarabıyla ve dahi danslarıyla, eğlenceli bir şekilde, kendi halinde sürüp gitmesi, ünlü sanatçılar ortalığı kendileri dağıtıp tekrar toplarken arkada çalan güzel müziklerle eğlenceyi izlemek gayet keyifli. aynı formatın türkiye'de bir programda uygulanabilirliği, uygulanırsa da başarılı olup olmayacağı düşündürücü.
  • imkanım olsa kalan hayatımı içinde geçirmek istediğim program.

    bu kadar mı hayattan zevk alınır, yenilir içilir, eğlenilir. müzikler güzel, şarkılar güzel, ortalıkta en azından göründüğü kadarıyla ayy şu kadın kocaman götüne bakmadan oynadı vs diye boktan tartışmalar yok. 20 yaşında güzel kız da var 60 yaşında teyze kılıklı kadın da. ve buna rağmen ortam da acayip bir keyif hakim. güzel çirkin yaşlı genç demeden farklı kuşaktan insanlar eğleniyor.

    http://www.youtube.com/watch?v=fa5et133pt0

    parayla seyirci alıyorlarsa hazırım ödemeye.
  • konuk olarak bir kez katıldığım ancak müzisyen olarak tekrar katılmak istediğim program.
  • stin ugeia mas re paidia (sağlığımıza çocuklar) yunanistan'ın sevilen televizyon programı idi; ancak spiros papadopulos, instagram hesabından yaptığı paylaşımla programın 17 yıl sonra ekranlara veda edeceğini duyurdu. biz de burada arşivleyelim: spotify/stin ugeia mas re paidia

    edit: (bkz: sma tip 1 hastası eda'ya yardım kampanyası)
  • çılgın anlar yaşanabilen, içinde yaşamayı istediğim tek program.

    not: türk televizyonu izlemeye alışık bünyeler, ilk 4-5 saniyede kavga bekliyor.
  • türkiye'de bir benzeri ancak zamanında interstar'da yapılabilecek olan program. şimdi yapmaya kalksan, canlı yayında içki, sigara içip karı oynatıyorlar diye kanalın binasını taşlar bu embesil halk.

    en çok bu kadar yaklaşabiliriz:

    http://www.youtube.com/watch?v=yybv_saeigm
  • keyif pezevenkliğinin ulusal kanalda yayınlandığı program. allah'ım beni buradan al acilen şu programın içine bırak, yiyeyim, içeyim, dertleneyim, şarkı söyleyeyim, dans edeyim.
hesabın var mı? giriş yap