• milletçe şirazemizin kaydığının resmidir.

    yemin ediyorum aynı yerde nefes almaya korkar olduk.
  • efsane bir diyaloğun içindeki adam.

    + hayvan bizi ısırır, bir şey falan yapar.
    - la hayvan ne hayvanı, aslan falan değil, kaplan falan değil.
    + köpek de olsa.
    - köpek de değil.
    + kedi de olsa.
    - kedi de değil.
    + neeey?
    - tafuk. ( en masum ses tonuyla )
  • adam haklı beyler. klasik doktor tersliği ile karşılaşmış. orada boş boş oturup lak lak yapan sağlık görevlileri 1 dakika pansuman yapıverselerdi.
    edit: mal sensin yavvvşakkk
  • saglik ocaginda kedisine serum taktirmak isteyen adamdan sonra bir baska fantastik türk. burda 2 dakika pansuman yapsalardi diyen mallar da acil yogun oldugu zaman veterinere gitsinler. veteriner arkadaslar 2 dk bakar nolcak.
  • :))))) gülmeyelim de ne yapalım? iş yerinde bir üşüme tuttu ki sormayın. tir tir titriyorum, eklemlerim de bir ağrı bir ağrı dayanılacak gibi değil, halsizlik de cabası. iş çıkışı koştur koştur acile gittim, dönüp de yüzüme bakan yok. bekliyorum, tam bir saat sonra ancak bir doktorun odasına girme lütfuna eriştim. doktor "neyin var?" diye sordu, sorunumu anlattım, bir aaaaaaa, bir gözlere bakma ve sonra dayadı ilaçları. "serum yaz" dedim, yazdı. bir saat serum aldım, biraz kendimi toparlayıp eve geçtim ve kendimi yatağa attım.
    şimdi biz insanlar için vaziyet ahval böyleyken, adam da ki özgüvene bak arkadaş, tavuğunu pansuman için acile getirmiş. daha da ötesi doktor bulamayan yurdum insanına gelsin. ne diyelim? doktor bulamadığı için yaşamını yitiren minik bebek geldi aklıma da.
  • tavuğa neden pansuman yapılamaz?

    1) acil servisler ve pansuman odaları insanlar içindir. bu yerlere insan dışı canlının girmesi bulaş açısından sakıncalıdır.

    2) acil servisler ve bunlara bağlı pansuman odaları gereksiz meşgul edilemez. siz bir dakikada pansuman yapılsın dersiniz. ama o bir dakika içerisinde acil içine 100 tane hasta girebilir. personel de "bekle tavuğa pansuman yapıyom" demek zorunda kalır.

    3) acil servisler ve pansuman odalarında kullanılan tıbbi malzemeler insanlar içindir ve sayılıdır. belli bir maliyetleri vardır. insanlar için kullanılınca bu maliyeti sgk veya başka devlet kurumları öder veya bu malzemeleri sağlar. tavuk için kullanılırsa "siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz?" derler. ayrıca sonradan gelmesi muhtemel bir hastaya "yani steril malzememiz vardı ama tavuğa kullandık bitti." demek zorunda kalırsınız.

    4) acil servisler ve pansuman odalarında çalışan sağlık görevlileri insan üzerine eğitim almışlardır. her ne kadar insan düşünebilen bir hayvandır dense de hayvanların biolojik yapısı ve anatomileri insanlardan farklıdır. bu farklılık yüzünden veterinerlik diye bir bilim dalı vardır. insan için eğitim almış sağlık çalışanları hayvanlara müdahale etmez, edemez.

    5) pansuman dediğiniz zıkkım bir dakikada tentürdiyotu, baticonu sür bitti denilen bir şey değildir. öncesinde ve sonrasında yaranın değerlendirilmesini ve muayenesini içerir. ve insanlar için eğitim almış kişilerin bu değerlendirmeyi yapması imkansıza yakındır. ve bu değerlendirme yanlış yapılırsa hayvanlardan insanlara geçiş yapabilen salgın hastalıklar oluşabilir. ve evet abartmıyorum her salgın bir vaka ile başlar.

    6) tavuk ve diğer hayvanların hele ki yaralı tavuk ve diğer hayvanların hastane içerisinde olması yüzünden nasıl hastalıklar ortaya çıkabileceğini düşünmek bile istemiyorum.

    sözün özü hayvanların hastane içerisinde yeri yoktur. tavuğu hastaneye pansumana getiren adam da boş işler peşinde koşan kişidir.
  • biri de çıkıp demiyor ki horoz ne durumda.
  • hepiniz bu adam gibi olsanız bence dünya daha güzel bir yer olabilir.

    tavuğunu önemseyip hastaneye götürmüş. napsın?
  • dünyayı tavuğunu pansumana götürenler yönetsin.
  • bu ülkenin en büyük problemi nedir diye hani milyonlarca lira harcayıp araştırmalar yapıyorlar ya! gerek yok abi... bu ülkenin en büyük sorunu körelmiş vicdanlardır.
    ne var yani basit bir pansuman yapsan ölür müsün? adam seviyor tavuğu demek ki veteriner de bulamamış getirmiş. bi sen mi zekisin de hayvanı veteriner hekimlerin tedavi ettiğini o adam bilmiyor mu? o da bir can. "insanlık" öldü mü diyeceğim de ölmemiş işte...keşke de ölse...baksana sanki koca evren kendi için yaratılmış.
    diğer bir problemimiz de 657 zihniyetidir ki allah başka dert vermese bu dert 7 sülalemize yeter.
hesabın var mı? giriş yap