• silme ar-ge ürünü, oldukça başarılı elektronik cihazlar / parçalar yapan amerikan menşeli firma. bildiğim ve 17.8.2015 itibariyle intel ile samsung'dan sonra dünyanın en büyük 3. yarıiletken üreticisidir. bir anlamda abd ekonomisinin medar-ı iftiharlarındandır.

    bu adamlar, coğu fazlasıyla ucuz plastik, metal ve özellikle silisyum (bkz: silikon vadisi) parçaları teknoloji dediğimiz şeyle yoğurur, farklı kombinasyonlarla birleştirir ve size kallavi fiyata satarlar. biz buna ar-ge deriz.

    bunu yapabilen devletler su an dünyayı yönlendirmekteler. bizse mermer, konserve, konfeksiyon, bor, birleştirilmiş araba falan satıyoruz. cünkü çok tatlıyız.
  • koklu elektronik devi.. bir zamanlar bilgisayar piyasasinda da boy gostermeye cali$mi$ lakin kendi halinde olmaktan ileriye gidememi$tir.. modem'de compression saglayan ayrica memory chipleriyle me$hurdur..
  • amarigaya gittigimde tanistigim ilk elektronik alet ti-83 idi.
    amerikan egitim sisteminin ne kadar kolaya kactigini, ogrencilerin lise boyunca bizim delice 0.7 uc tuketerek yaptigimiz islemleri bu aleti kullanarak cozmelerinden anladim.
  • ti-30 modeli hesap makinesi efsane olan marka. 1983 yılında aldığım ti-30'u adıyla müsemma tam 30 yıl kullandıktan sonra bugün itibarı ile emekliye ayırdım. kaba saba ama daş gibi bir makineydi. kırmızı digitleri, karışık hesaplamalar yaparken 2- 3 saniye rakamların ekranda slot makinesi edasında fırıl fırıl dönmesi gibi özellikler maalesef günümüzde hiç bir makinede yok. aldığım zaman moda olan makineler casio fx serisiydi ama ben öteden beri cins bir adam olduğum için ti- 30 almış ve okulda bu makineyi kullanan ilk ve tek kişi olmuştum. ödenilen parayı böylesine her kuruşuna hak eden başka hiç bir eşyam olmadı. yapımında emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.

    http://upload.wikimedia.org/…ns/d/db/ti-30-3668.jpg
  • güç entegrelerinde zayıf kaldığını düşünen arkadaşların bir kez daha düşünmesi gerektiğini düşünüyorum. güç elektroniği alanında çalışıyorum. örnek vermek gerekirse; dc-dc constant current uygulamlarında birden fazla markayla (st, infineon, ti, mps) çalıştım. dimming kabiliyeti düşük akımlarda da kabul edilebilecek seviyelerde olan tek firma texas. isteyen arkadaşlarada paylaşabilirim. ayrıca ütopik converter türlerine (flybuck, bidirectional buck / boost) entegre çıkaran tek firma ti'dır. bunu söylememin sebebi, böyle bir converter ıc'si çıkarmak her baba yiğidin harcı değildir. ve son olarak sözün bittiği yer; yaskawa, oemaks, abb gibi firmaların motor sürücülerinde smps'lerinde ti ürünü kullanılıyor. daha da başka bir şey dememe gerek yoktur diye düşünüyorum.
  • amerikada matematik dersi alan her gencin almakla hükümlü olduğu, ansiklopedi kadar kalın kullanım klavuzu olan, okumaya üşendiğim için tala %100 performansla kullanamadığım makinenin üretici şirketi. benimkinin parasını dolaylı da olsa bill gates amca vermişti.kesesine bereket
  • standard bir bilimsel hesap makinesi olan ti-30 modelinin güneş enerjili versiyonunu (ti-30 sl) orta 2'de edindikten sonra orta-lise-üniversite ve master eğitimim boyunca kullandım.
    alet resmen dert ortağım, can yoldaşım gibiydi. hala evde bi köşede durur.
  • ti-89 utanmasa sen birak abla ben cozerim dicek bi alettir.
  • 6.5 milyar dolara national semiconductor'i satin almistir.
  • redneck'lerin gurur kaynagi marka.
hesabın var mı? giriş yap