• sözlük okudukça farkettiğim sikik karşılaştırma. ayrıntılar sonra.
  • türk ateisti sıkışınca allah der dua eder yani özentidir 'çoğu' ama avrupa ateisti hakkında bi bilgim yok
  • müslüman vs arap yarımadası müslümanı karşılaşmasının kazananıyla kapışacak, realitede erken final.
  • okuyup-araştırarak, bilime başvurarak sonuca ulaşan gerçek ateistlerden bahsediliyorsa dünyanın her yerindeki ateistler aynıdır ve birbirleriyle çok iyi anlaşırlar. evrensel değerler ortaktır, coğrafyaya takılı kalmaz; bu nedenle dinler sadece kendisinden olanı korur ve diğerlerini yok etmeyi öğütlerken, ateistler herkesi korumayı amaçlar-ki bu da dinlerin hışmına uğramalarının bir numaralı sebebidir.

    özetle bu karşılaşma daha çok dostluk veya gösteri maçı gibi olacak, en şiddetli tartışmalar dirk nowitzki'nin maruz kaldığı insanlık dışı faul seviyesinde gezecekken; türk dincisi vs avrupa dincisi kapışmasında bir boca juniors-river plate tadı yakalanması fazlasıyla olasıdır.
  • akıllı avrupa ateisti kendisine karışmaya çalışan hıristiyana "he yav he" der geçer.

    akıllı türk ateisti kendisine karışmaya çalışan müslümana "he yav he" der geçer.

    iki tarafın da akıllı olanları evrensel düşünmeye çalışıp insana insan olduğu için değer verir. millet, din, dil, ırk çok takmaz.
  • turk ateistinin hayati muslumanlarla tartisip islami baskiyla mucadele ederek gecer. avrupa ateistinin hayatiysa genelde hristiyanlarla tartisip hristiyan mezheplerinin baskilariyla mucadele ederek gecer. bunda da hicbir anormallik yoktur. ateist yetistirilmemis, sonradan bu karara varmis her ateist, ilk once icerisinden ciktigi inanca isyan ederek baslar, cikis noktasi da orasi olur. avrupa ateistleri boyle degildir demek de bence kusura bakmayin tamamen sallamaktir.

    ammavelakin ikisi de zaman zaman kulturlerinden aldiklari muhafazakarliklari dinden arindirip devam ettirirler. boylece turkiye gibi bir yerde diyanete gosterdiginden cok daha buyuk tepkiyi misyonerlere gosterebilen ateistler, mesela bir ingiltere'de de kendi vergileriyle finanse edilen kiliseden cok daha buyuk tepkiyi muslumanlara gosterebiliyorlar. cunku iki tarafa da kucukluklerinden beri bu tehditler ogretilmis, inanclarini biraksalar da biraktiklari inanclardan beslenen onyargilarini veya korkularini birakamiyorlar bazen.

    yani bence aralarinda delice bir fark yoktur. isyan edilen nesne degistikce isyan da isyankar da degisir tabi.
  • türk ateisti yanlışlıkla "inşaallah" falan deyince ortamdaki bütün gözler üzerine dikilir, hak dinine girmiş muamelesine uğrar... elin adamı gayet rahat "ah may gat, çisıst kırayst" falan der, kimse sallamaz...
  • türk ateisti cizıs fakin krayst derse özenti piçin tekidir. avrupa ateistini bilmem.
  • avrupa ateisti rahat yerde ateistlik yapmaktadır. bir de buradan bakın.
  • türk ateisti bunu açıklamaz, tehlikelidir. avrupa ateisti korkmadan açıklar.
hesabın var mı? giriş yap