• madde 35 - silahlı kuvvetlerin vazifesi; türk yurdunu ve anayasa ile tayin
    edilmiş olan türkiye cumhuriyetini kollamak ve korumaktır.
  • 4/1/1961 tarihinde kabul edilen 211 sayılı kanun.
    tam metin:http://www.bilgi-rehberi.com/…ar/kanun1211dort.html
  • 35. maddesiyle maruf kanun. bazı hukukçular(!) tarafından, ''...dursun çiçek'in imzasının gerçek olduğunu farzedelim, ne olacak! türk silahlı kuvvetleri iç hizmet kanunu'na göre silahlı kuvvetlerin bu hareketi hukukidir. zira akp anayasa mahkemesinin de tespit ettiği gibi laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuştur.'' şeklinde açıklamalara malzeme edilmiş kanundur. buna karşı çıkınca da hukuk bilmeyen kişi siz oluyorsunuz.
  • her fiilin mutlak bir kar$iliginin oldugu, herhangi bir acigini yakalamanin imkansiz oldugu kanun..
  • türk silahli kuvvetleri iç hizmet kanunu

    kanun numarası : 211
    kabul tarihi : 4/1/1961
    yayımlandığı r.gazete : tarih : 10/1/1961 sayı : 10703
    yayımlandığı düstur : tertip: 4 cilt: 1 sayfa: 1008
  • emir komuta zinciri gibi haliçi kapatan zincire benzeyen sembolik anlamları reel faydasından çok olan bir maslow üçgenini etkin olarak koruması gerektiğinden biz sivillere çok saçma gelen yönleri vardır. ilk bakışta rahatlıkla birçok komik, demode ve gerçeklikten uzak madde tesbit edilebilir ancak bu durum, dünyanın tüm köklü geleneğe sahip ordularının iç hizmet kanunlarının incelenmesiyle doğal bulunup kanıksanabilir.
    anlatılanlardan çıkarılabilecek yorum öyle ki, hiçbir gelişmiş ülke bu tip bir iç hizmet kanununa sahip değil vs hatta sanılan o ki almanya da hükümet nazizm dönemini geri getirecek bir takım işlere imza atmaya başlarsa ordu müdahale etmeyecek veya polonya da seçimle başa geçmiş bir iktidar ülkeyi rusyaya devretmeye meclis çoğunluğuyla karar verdiği zaman ordu da buna hasdur çekecek.
  • üstün hukuku, amirin kırbacıdır.

    verilen emir mütalaa edilemez der ve astın olası tüm akli yetilerini kullanmasının, itiraz etmesinin önüne geçilmiş olur. örneğin bir üst astına fiili taaruzda bulunsa, misal yumruk atsa, ast ona karşılık veremez. ancak kollarını tutabilir vs. üst sesini yükseltebilir bağırabilir der ve üstün her türlü bağırarak hakaret etmesinin yolu açılmış olur. ayrıca amire uyarı cezası, göz hapsi ,maaş katı cezası vb. verebilme yetkilerini sunduğundan, hukukun getirdiği, yargılanma, savunulma ve karara itiraz etme haklarından sizi soyutlar. çarpık bir biçimde, bir şekilde muvazzaf subay olan herkese bu yargılayabilme yetkisini vermektedir. amiri bir sonraki amire şikayet etmek de pek işe yaramaz, size uygulamada yol, su, elektrik olarak geri döner. bu bakımdan kanun cerahatlidir.

    kanun ayrıca maddelerden ziyade içtihatlara dayanır. iç hizmet kanunu kitabı bu nedenle geçmiş olaylarda alınan kararlarla doludur.
  • iç hizmet'e göre şöyle, iç hizmet'te böyle böyle yazıyor diye kısaltılır.
  • tarihin çöplüğüne yollanacak sanırım: http://www.marksist.org/…irlayan-madde-tartisiliyor
hesabın var mı? giriş yap