• timur sivas'ı yakıp yıktıktan sonra söylenen meşhur bir söz vardır (bkz: sivas sivas olalı böyle zulüm görmedi)

    şu an yaşadığımız dönem timur'a rahmet okutuyor. timur insanları öldürmüş, şehirleri yıkmış ama gidip de 12 bin yıllık dipsiz göl'ü öldürmemiş mesela.

    ya da kaz dağlarını siyanürle zehirlememiş.

    ya da salda gölü'nün canına okumamış.

    ya da ormanları katletmemiş.

    gölleri kurutmamiş, denizleri kirletmemiş.

    av hayvanlarını bile yabancılara peşkeş çekmemiş...

    gerçekten bakıyorum, bu ülke böyle organize bir kötülüğü hiçbir dönemde görmemiş. ne balkan harbinde var böyle bir şey ne cihan harbinde. her ülke, her devlet anadolu'ya sahip olmak istemiş, ama onu yok etmeye çalışan tek bir topluluk var tarihte. biz de maalesef bu berbat döneme denk geldik.

    içim acıyor gerçekten,nefes alamıyorum artık.

    ek: yazıyı aslında uzungöl'e bin araçlık otopark müjdesi haberinden sonra yazmaya karar vermiştim, uzungöl'ü listeye almayı unutmuşum.

    ek 2: aktroll de gelmiş: (bkz: #125579867)

    bak ben bu zulmü kim yaptı, kim etti diye bir şey demedim. tarih vermedim. ama troll kardeş hemen üstlenmiş. biliyor kim bu katliamı yapan. kendisi de üç kuruşa burada trolluk yapıyor.
  • düşünen her bireyin türkiye'nin sürünen ülke olduğunu bilecek kadar zekaya sahip olduğunu düşünüyorum.

    ekonomik kriz, işsizlik ve enflasyonun iki haneli seviyede olduğunu bilip, halen daha 'türkiye güçlü bir ülkedir' diyebilecek kadar akıl gözümüzü kapatmadık.

    avrupa ve gelişmiş ülkelerin çoğu standart refah anlayışını halkına sunarken, türkiye'de bu standartlar ayrıcalık ve imtiyaz olarak görülmektedir. araba almanın, ev sahibi olmanın, eğitim görmenin, bu denli zorlaştırıldığı ve halkın iki aşırı uç olarak bölündüğü ortamdayız.

    tarihsel olarak bilinçli şekilde dizayn edilmiş eğitimsiz ve eleştiriden uzak toplumun neticelerini siyasal arenada net şekilde görmekteyiz. bugün camilerin sayısı okulun sayılarını geçtiği, arapların kendi vatandaşlarımızdan daha iyi seviyede yaşadıkları bir ortamı inkar edebilmek mümkün müdür?

    lütfen artık duygusallığı bir kenara bırakın, siyaset futbol takımı tutar gibi fanatikleşmeye gelmez. bu durum tiranlık olur. neye inanırsanız inanın, neyi savunursanız savunun hakikat kendini asla saklamaz. türkiye'ye güçlü bir ülke diyorsanız bu ülkeye iyilik değil en büyük kötülüğü yapmış olmaktasınız.

    coğrafya, muhafazakarlık vb. nedenlerden dolayı türk genci sefalete mahkum edilmeyecek, kaygılarla boğulmayacaktır! buna asla izin vermeyeceğiz. iktidarın oy kazanmak adına yapamayacak hiçbir şeyi yoktur. en büyük menfaatçi kendileridir. bir gün rusyacı, diğer gün abdci, libyacı vs. dikkat ederseniz görürsünüz ki iktidarın net bir çizgisi yoktur. rüzgar nereye eserse oraya gider yeter ki istikamet ceplerine yönelik olsun.

    yolu demokrasi ve aydınlık yoldan geçenler, göreceksiniz gi-de-cek-ler.
hesabın var mı? giriş yap