• şimdi tekrar izleyince farkettiğim recep tayyip erdoğan beyanatı.

    (bkz: 10 nisan 2016 vodafone arena açılışı)

    gerçekten hayretler içerisinde kaldım.

    şunun gibi bir şey mi acaba? (bkz: 2 milyar 800 milyon ağaç)
  • ee küsürat yok bunda.
  • ''783.562 km² spor kompleksi inşatımızında temelini attık hamdolsun.inşaaaallllaaah onuda sizinle birlikte açacağız'' demediği sürece ciddiye almayacağım matematiksel simgeler.
  • türkiye'de her 10 kişiden 1'inin sporcu olduğunu gösteren beyan.

    yersen.
  • kızılay lisans dağıtmışsa demek. tüh biz kaçırmışız.
  • lisanslı olmasında bir şey yok ki arkadaş, herhangi bir spor dalına başladığınızda evraklarınızı federasyona ilgili kurs hocasıyla yolladığınızda zaten lisans veriliyor. yani lisans için özel bir kriter aranmıyor.

    bunun övünülecek yanı nedir onu anlamadım ben, yani bu herhangi bir spora başlamakla eş değer bir.
  • muhtemelen doğrudur.
    nedeni ise küçük kulüplerin eli biraz spor tutan herkesi lisanslı yapmasıdır.
    kuzenim tff'de çalışıyor. peki neden böyle dediğimde "olur da arada bir tanesi başarıli olursa transfer ücretinden kulüp de faydadansın diye yaz futbol okulu gibi basit eğitimlere katılanları bile lisanslı yapıyorlar, kulübe bağlıyorlar." demişti.
    ilginçtir bu konuşma 1-2 yıl önce oldu. bi ara gel görüşelim dediğimde lisans dönemi şimdi gelemem dediğim ne olacak ki 3-5 lisans diye dalga geçmiştim. o da ne 3-5'i binlerce lisans yapıyoruz dediğinde anlatmıştı bu ayrıntıyı.

    mesaj geldi tff değildir askf'dir diye. açıkçası ben tff'de çalışıyor diye biliyorum. ama sonuçta çalıştığı yerden çok bu sayıya nasıl ulaşılmış olabileceği bilgisi önemli. bir kaç kez görev değiştirdiği için yanlış biliyor olabilirim çalıştığı yeri.
  • gerçeği tam olarak yansıtmayan beyan.

    öncelikle bu verinin içinde tüm federasyonlardaki lisans sayıları vardır. okul sporları federasyonu'nun ve üniversiteler spor federasyonu'nun da. örneğin eskrim sporcususunuz hem eskrim federasyonu lisansınız hem de üniversite maçına girecekseniz üniversite lisansınız olur. bu sebepten tekil kişi değildir. sonraki aşama faal sporcu veya düzenli spor yapan müsabakalara katılan sporcu sayısı değildir. örneğin çocuğunuzu bir kulüpte yüzmeye gönderirsiniz ilk yıl lisanslı yarışır sonra sporu bıraksa bile sonraki yıllarda da lisans sayısının içerisinde yer alır. son olarak şişirme lisanslar. sporcu değildir düzenli antrenman bile yapmaz ama spor lisansı çıkartılır. gerçek rakamın 1.500.000 civarı bile olmadığına inanıyorum. antrenörlerin, spor kulüplerinin açlıktan nefesi kokuyor 6 milyon sporcumuz varmış. olmaz mümkün değil.
  • spor bakanlığı federe kulüplere lisanslı sporcu başına yardım yapıyor. onun için kulüpler önüne gelene lisans dağıtıyor.

    başvurursanız hemen bir körling lisansı alabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap