• yarıyarıya kız erkek doğmuş olması gereken bebeklerdir
  • gözlerini anavatanlarindan biraz daha güvenli bir ülkede açmış masum, insan evlatlaridir .
    anne babaları garipsenmis ülkelerinde iç savaş varken sex yapmış davşanlar diye ama çok ters garip bir bakış açısı.
    normali zaten budur aga, dışarda kurşunlar bombalar havada uçuşuyor, yarına bile çıkmak büyük şans ise tabiki evde daha güvende hisseder ve sevdiğinle daha çok sevişirsin .

    hem de normalden daha ihtirasli ve keyifle. sevdiğinizi yarın görememe hissini bi düşünün. günde 10 kere yapsa yeridir aq.. malmisiniz bundan doğal ne olabilir..
  • zengin ailelerin kızları sırf bekar diye, sırf anne olmak istemiyor diye çocuğa bakacak durumu olduğu halde kürtaj yaptırma ihtiyacı hissederken bu insanların başlarında dam yokken bu denli çocuk sevdalısı olması gerçekten de ne kadar cahil olduklarının bir göstergesi. ve biz bu kadar cahil insana sınır kapılarımızı açtık. daha kendimiz doğum kontrolden, nüfus politikasından bihaberken bizden kat be kat beter, muhtemelen hayatında prezervatifin p'sini dahi duymamış adamları ülkemize aldık. gurur duyalım kendimizle.
  • kaydı olmayan suriyelilerin çocuklarının kaydı nasıl tutulur sorusunu sordurtan haber. masa başından sık sık yaz. ne güzel iş. ben sayının şahsen daha fazla olduğunu düşünüyorum.
  • midyat kampını gördüğümden beri bu sayı ne zaman haber olacak diye tahminlerde bulunuyordum sandığımdan erken haber oldu. bir sağlık çalışanı olarak bu durum insaniyet, hak, hukuk ile açıklanamaz diyorum ve ısrarcıyım. hali hazırda bizdeki anne-bebek ölümleri istenilen sayıya düşürülememişken, hala daha sağlık hizmetlerinde ortalama kaliteyi bile tutturamamışken bu sayı sırtımızdaki bir kamburdur ki ben daha eğitim, temel ihtiyaçların karşılanması, sosyal hizmetler, iş bulma sorunlarına değinmiyorum bile. biraz çiçek çocuk hayalciliğinden çıkalım ve devletin imkanları doğrultusunda gerçekçi düşünelim, bu sayı bir avrupa ülkesinde nasıl karşılanırdı ? hem bu sayı kayıt altında olanların sayısı, bunların bir de kaydı kuydu olmadan ülkeye girip elini kolunu sallaya sallaya serbestçe ikamet edenleri var. ve gördüğüm kadarıyla onların da üreme hızı hiç fena değil. neyse geçelim kampa , benim tanık olduğum bir tanesinde durum şöyle; adamlar 10 kişilik çadırlarda çatır çutur sevişmişler ki bir sürü 3-4 aylık hamile göçmen var bunlar o kampa hamile gelmemiş o kampta hamile kalmış, devlet her türlü ihtiyaçlarını eksiksiz karşılıyor lakin orada görev yapan tsm çalışanına sormuştum doğum kontrol yöntemlerinden bahsediliyor mu diye hayır dedi tabii ki .. yüce devletimiz bulmuş ucuz iş gücünü kaçırır mı ? hep beraber üçer beşer doğurup ucuz iş gücüne yeni neferler katalım arkadaşlar. öpüşüp sevişelim üreyelim, bu dünya kimseye kalmaz.
  • amerika'nın savaş zamanı aldığı milyonlarca göçmenin çocuğundan daha fazla değildir. savaş zamanı zorunluluk halidir mesele doğan çocukları iyi eğitebilmek ülkeye zarar değil yarar getirebilmelerini sağlamaktır. iş gücü genç beyinler olarak değerlendirmek lazım. bu da güçlü başarılı hükümet gerektirir. ülkemizdeki hükümetin işleri de maalesef ortada...
  • melezleride doğmak üzeredir.... çok duyuyoruz tenha yerleri köprü altlarını....
    üzlerek söylüyorum ki yoksulluktan ahlaki çöküntü örnekleri çok.
  • turkiyede dogan bebeklerden farki olmayan bebeklerdir. uzun ve saglikli omurleri guzel hayatlari olsun diledigim bebeklerdir.

    gotunun rahatini dusunup cocuk yapmayan kicimin eliti mallari dertlere sarmis belli ki. sanirsin turkiye cok guvenli herkesin yuksek egitim aldigi suc oraninin sifira yakin oldugu uyusturucu ve tecavuzun olmadigi bir sevgi ulkesi.
    japon turistleri tecavuz edip oldurenler suriyeliler miydi ? ıtalyan gelini yada ispanyol turistleri oldurenler ? yillardir satilan uyusturucuyu suriyeliler mi satti aq , bunca cinayeti onlar mi isledi..

    neymis egitim olmayacakmis sevgi olmayacakmis suc orani artacakmis.. sanki artmiyo aq oranlari. sanki turkiyede yasayan herkes yuksek ahlak ve bolluk icinde..

    senin sorunun hayatinin boktanligini yansitacagin birilerini bulup bu kokusmus hayatinin sorumlusunun o oldugunu sanmak. yoksa suriyeliler olmasa ayni seyi kendi ulkenin vatandasi olan kurtlere de soyluyordun. cocuk yapiyolar suc isliyolar bizi sikiyolar bla bla.. kurtler olmasa anadolu comarina sa r iyosun. koylu diye asagliyorsun , cingeneye sariyosun.. o da olmazsa dindarina sariyosun ..
    anla lan bok parcasi bu dunya senin etrafinda dönmuyor. duydun mu ? bir it bokundan daha kiymetli degilsin.. dusuncelerin hastalikli senin , bibok uretmeyip , sorun olarak gordugun seye dair hic bir sey yapmayip sadece suclu ilan edip yoketme derdindesin.. kimse siklemiyo olm bunlari .. bak adam savastan kacmis , yasama dort elle sarilmis belki de , yapmis cocugu.. sana mi soracak dürrük gelmis ahkam kesiyo. davsanlar diye.. anan baban da davsan o zaman. seni yapmadan once sarayi mi varfdi babanin. doktorasini bitirip mi yapti seni ? servetini tamamlayip mi seni dunyaya getirdi ?

    aq bi de yazmamis mi rahatsiz oluyomus. yarraam sanki kendi yasiyo o sartlari .. sanki suriyeliler sikisti de bu dogdu da sartlati begenmiyo yarraaaam.

    sanane aq yasayan suriyeli , birakin artik su otekilestirmeleri. sen de bi insansin o da. senin elde ettigin ve onun olmayacak hicbirsey yok. bu dunyada ayni hakkiniz var. su hava toprak , otesi seni ilgilendirmez.. suc islerse kanun orda duruyo.. bir turke ne uygulaniyosa emin ol on katini uygularlar onlara..bir kurt bir romen bir ermeniden farki yok..

    o kadar ahkam kesiyosun aileler yeterli egitim ahlaki sevgiyi vermeyecek cocuklar iyi insan olamayacak diye ama senin durumun daha fena.. o kadar kaynak ayrilmis güya ama gene de olmamışsın.. git anana babana de ki , beni yapamamissiniz benim zihnim çürümüş , fikirlerim hep hastalikli..

    sikik seni..
hesabın var mı? giriş yap