• nagehan alçı, habertürk’te katıldığı canlı yayında “suriyeli göçmenlere yönelik nefret dilini adeta bir alışkanlık haline getirenler, bakalım ukraynalı göçmenler gelince de aynı şekilde itiraz edecekler mi?”demiş.

    (bkz: kiev’den yola çıktılar kocanıza sahip çıkın)
    bu kadından ne farkı var nagehan alçı’nın?

    evet nagehan itiraz edeceğiz. eğer 20’li yaşlarında işsiz güçsüz, s*kini sallaya sallaya, milyonlarca, kayıtsız, kontrolsüz gelip orda burda kadınlara sarkıntılık ederlerse mesela itiraz edeceğiz.
    devletin fakir halkından esirgediği sağlık hizmetlerinden, bedelsiz faydalanırlarsa mesela itiraz edeceğiz.
    bankamatik kuyruklarında jöleli saçlarıyla devletin bağladığı maaşı yıllarca alırlarsa mesela itiraz edeceğiz.
    belli şehirlere, illere, nahallelere yerleşip demografik yapıyı bozarlarsa mesela itiraz edeceğiz….

    ayrıca merak etme gelmezler, çünkü avrupa’da serbest dolaşım hakları var.
    link
  • şahsen evet edeceğim. ülkemde başıboş afgan ve suriyeli istemiyorum. tıpkı aynı şekilde ukraynalı ya da kambocyalı da istemiyorum. mevcut 20 milyon mültecinin de en azından 10 milyonunun geri gönderilmezse ülkenin iflasa sürükleneceğini biliyorum. bu ülkenin ekonomisi bunların hepsini kaldıracak güçte değil.
  • fonla beslenen birinin sorusu.

    (bkz: evet)

    edit: aslında bu ifadeyi biraz eşelerseniz altından suriyelilere yönelik ırkçı bir aşağılama çıkar. ne kadar ironik, degil mi?
  • elbette itiraz edilecek. 3-5 abazının goygoy hayaliyle toplumu yargılamayı bırakması lazım.

    sorun gelen kişilerin etnik kimliği değil. sorun, gelen kişilerin sayısı ve uyumsuzluğu. gettolar türkiye'nin sonunu getirecek. bu gettolarda yaşayan kişilerin etnik kimliği burada etkisiz eleman. nagehan alçı bir kez daha bomboş bir insan olduğunu göstermiş bu aptalca kıyasıyla.
  • evet edeceğiz. sen neden o çok sevdiğin ab'ye daha fazla suriyeli sığınmacı almıyorlar diye sormuyorsun? avrupa'da her ülke türkiye'nin onda biri mülteci alsa zaten dünyada mülteci sorunu kalmaz.

    tanım: iyi niyetle açıklanması mümkün olmayan bir soru.
  • buna itiraz etmeyen yine bir önceki duruma itiraz etmeyenler olur. fakat siz tam tersi gösterirsiniz.
  • hayır etmeyeceğim olarak cevaplanacak soru. ukraynadan kadın da erkek de gelebilir. geldikleri lokasyon avrupa. en vasıfsız ve eğitimsizi bile belirli bir eşiğin üzerinde kültüre sahiptir.

    ama suriye ve afgan mülteciler eğitimsiz, vasıfsız ve tehlikeli. o sebeple onları istemiyorum.

    bunun mültecilerin dış görünüşüyle alakası yok yani. ülkenin demografik yapısını bozacak, kültürel olarak bizi alaşağı edecek topluluklara karşıyım.
  • gözümüz gönlümüz açılsın
  • karı koca belden aşağı konuşmayı seviyorlar, durduramıyoruz.
    sorsan “aaa onu mu kastettimmm”. *
    çöp değerinde beyandır.
  • eğer ukraynalılar gelirde suriyeliler gibi her gün yüzlerce gasp darp cinayet hırsızlık ve tecavüz olaylarına girerse onları da istemem. lan daha dün akşam haberlerde 4 farklı "yabancı uyruklu 3 kişi marketi soydu" "yabancı uyruklu adam kadına tecavüz etmeye çalıştı" "yabancı uyruklu 5 kişi pompalı tüfeklerle hırsızlık yaptı" haberi izledim. bu suriyeli güzellemesi yapanların yatacak yeri yok. adamlar suç makinası gibi önüne geleni soyuyor önüne geleni vuruyor bunlar hala suriyeli güzellemesi yapıyor..

    hayır bir de bizi geri zekalı yerine koyup suriyeli/afgan demiyorlar yabancı uyruklu diyorlar. ben bunu izleyince sanki yabancı uyruklu denilince "heee norveçlilerdir kesin" diyeceğim amk. iyi bir haber olunca "suriyeli çift buluştu" "savaştan kaçan suriyeli abi kardeş kavuştu" diyorsunuz ama hırsızlık gasp cinayet tecavüz gibi suçlar olunca yabancı uyruklu diyorsunuz. peki medya olarak siz bu zavallılığı ne zaman bırakacaksınız bir soru da biz soralım size.
hesabın var mı? giriş yap