• üst edit: ne olursa olsun, kim olursa olsun bir baba çocuğunun cenazesi başında çaresizce beklememeli. görsel

    üst edit: van valiliği açıklama yapmış ve “seken kurşunlarla 1 çocuk ölmüş, onca kişi yaralanmış”
    biz yinede açıklamayı ve linki bırakalım.

    van valiliği açıklaması

    --- spoiler ---

    03.07. 2022 saat 16.00 sıralarında saray ilçesi koçbaşı-turan mahalleleri istikametinden karahisar mahallesine seyir halindeki şüpheli araç, jandarma görevlileri tarafından karahisar mahallesi girişindeki kontrol noktasında durdurulmak istenmiştir. şoförünün 'dur' ihtarına uymayıp jandarma personelinin üzerine doğru sürdüğü aracın durdurulabilmesi amacıyla, aracın lastiklerine ateş açılmıştır. lastikler patlatılmak suretiyle araç durdurulmuştur. aracın göçmen kaçakçılığında kullanıldığı ve içerisinde 40 düzensiz göçmen olduğu tespit edilmiştir. meydana gelen olayda seken kurşunlardan bir göçmen maalesef hayatını kaybetmiş, 12 düzensiz göçmen ise hafif şekilde yaralanmıştır. olaydan sonra kaçan göçmen kaçakçısı ve aracın şoförüne yönelik yakalama çalışması devam etmektedir. yaşanılan üzücü olayla ilgili olarak ilgililer hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. kamuoyuna saygıyla duyurulur.
    --- spoiler ---

    haber linki

    üst edit: video haber sitesinden kaldırılmış. twitter video link

    hassas bir video. linki açmak istemeyenler için haberin detayı.

    --- spoiler ---

    van'ın saray ilçesine bağlı karahisar mahallesi'nden afgan sığınmacıları taşıyan minibüse ateş açıldı. saldırıda bir kişi öldü, en az 10 sığınmacı yaralandı. 'dur' ihtarına uymadıkları iddia edildi iddialara göre bugün saat 16.00 civarında jandarma kontrol noktasına yaklaşan bir midibüs 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı. jandarmanın midibüse ateş açması sonucu dört yaşındaki bir çocuk öldü.yaralanan 12 kişi ise çevredeki hastanelere kaldırıldı. yaralılardan dördünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. midibüste bulunan 30 kişi ise gözaltına alınarak ilçe jandarma karakoluna götürüldü.
    --- spoiler ---

    görüntüler ve yaşananlar korkunç. çoluk çocuk demeden sanki savaşmışçasına insan haklarının yerle bir edildiği görüntüler. göçmen oldukları için gündem bile olmayacak ama olan yine ölen zavallı masum insanlara olmuş olacak…

    edit: gündem olmayacak demiştim ama sanırım gündem olacak ve tamamen yine göçmen karşıtı cümlelerle gündeme geliyor. yazık ki ölen çocuktu dememek. yazık ki o araç içindekileri öldürmeden durdurabilmeliydi diyememek.
    jandarmanın görevi öldürmek değil güvenliği sağlamaktır. son olarak başka ülkede olsa iki yüzlü batı vs vs diyecek kişiler burada jandarma haklıdır güzellemesi yapmakta. kaldı ki dur ihtarı bir iddia ve olayın ayrıntıları ile umarım suçlular hak ettiği cezayı alır.
  • jandarma tarafından gerçekleştirilmiştir ve jandarma %100 haklıdır. jandarma kontrol yapıyor, bu araç geliyor ve bir anda kaçmaya başlıyor. jandarma da haliyle terörist vs. sanacak ve aracı durdurmak adına ateş açacak. yapılacak en doğal şeyi yapmış. keşke kimse ölmese, hele ki çocuklar hiç ölmese ama burada da maalesef bu istenmeyen olay yaşanmış. mermi sekmiş.
    edit: jandarma lastiklere ateş etmiş. eğer aracı tarasaydı şoför ve yanındaki insan kaçakçısı da ölürdü. hatta 16-17 kişiden sadece bir kişi ölmezdi. çocuğun ölmesine çok üzüldüm. jandarmanın kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. başka bir ülkeye kaçak yollardan giren insanların da birçok riski göze almış olması gerekir zira işlenen çok büyük bir suç.
  • dur ihtarı yapıldı ve buna rağmen durmadan devam edildiği doğruysa, jandarmanın yaptığı yanlış değildir. olay insan hakları vs ile ilgili değil, ülke güvenliği ile ilgilidir.

    güvenlik güçleri ve kolluk kuvvetlerinin bugüne kadar bu şekilde davranmamaları hatadır.
  • otobüsün van-taksim otobüsü olduğu söyleniyor.
  • hudut namustur.

    elini kolunu sallayarak giremezsin.

    edit : başlık açan kaçtı linki bu

    https://mobile.twitter.com/…tus/1543671157660028928

    edit : (bkz: 13 mart 2016 ankara patlaması) 38 kişinin öldüğü saldırı. unutma unutturma. o sınırdan geçenler yaptı .
  • hayatin adil olmadigini bir kere daha bize gosteren bir hikayedir ayrica. 30 tane eleman var, gidiyor 4 yasindaki cocuk ölüyor.

    jandarma olayina gelince, diger yazarlara katiliyorum. sinir namustur. keske 10 milyon gocmen girmeden once bu kadar duyarli olsaydik.
  • yaşanan tek korkunç şey, herkesin elini kolunu sallaya sallaya ülkeye girebilmesi.

    gerçekleşen olay ise askerin dur ihtarına uymazsan dünyanın her yerinde karşılaşabileceğiniz bir olay.
  • sınırları korumaktır.

    bir ülkenin sınırları namusudur. eğer bir ülkeye yasal olmayan yollar ile giriş yapıyorsanız, direkt olarak bir tehdit ve potansiyel bir terörist olur silahlı bir müdahaleye maruz kalırsınız.
  • normaldir, içinde kim olduğunun önemi yoktur, dur ihtarına uymadı ise ateş açılır. hümanizm kasmayın, o aracın içinde bomba da olabilirdi. dur ihtarına uyacaksın, uymazsan mermiyi yersin
  • dur ihtarına uymayan minibüse mermi yerine çiçek atılmasını bekleyenler var. sizin gibiler yönetimde olduğu için ülke bu hâlde zaten.
hesabın var mı? giriş yap