• taciz kapsamına girip girmediğini merak ettiğim durumdur.

    olay bugün başıma geldi. şirinevler'den metrobüse bindim. metrobüs avcılar'a gelince şoför bağırdı "son durak, aracı boşaltalım" diye. kapıya yönelirken baktım, 28-30 yaşlarında bir kadın başını cama yaslamış uyuyor. gözünde güneş gözlüğü, kulağında kulaklık var. yolcular yavaş yavaş tahliye olurken herhalde uyanır diye düşündüm ama baktım yok, uyanmıyor. tam kapıdan çıkacakken geri döndüm. "hanımefendi! hanımefendi son durak!" diye seslendim. kulaklığından müzik sesi geliyor. duyması mümkün değil. bi taraftan da şoför bağırıyor "hadi abicim son durak" diye. bizi birlikte sandı muhtemelen. baktım olacağı yok. işaret parmağımla kadının çıplak omzuna iki kere dokundum. dokunur dokunmaz uyandı. gözlüklerini çıkardı. diyalog şu şekilde devam etti.

    "ne oluyor!?"
    "son durak hanımefendi!"
    "tamam da dokunmanıza gerek yok."
    "seslendim iki kez ama kulaklıkt.."
    "tamam uzatmayın!"

    kıpkırmızı oldum öfkeden. hışımla kalktı kapıya yöneldi. çocuk gibi kendimi anlatabilmek için peşinden yürüdüm. kulaklıktan biri hala kulağında ve farkında olmadığı için yüksek sesle söylenerek yürüdü. ben de arkasından gidiyorum. o ara 2 tane adam bize doğru yöneldi. benim kadını rahatsız ettiğimi sandılar, "ne oldu bir sorun mu var" diye kadına sordular ama kadın malın teki olduğu için onları da duymadı. hani dönüp de oradaki adamlara "beni taciz ediyor bu şahıs" dese bildiğin linç edileceğim. sonra da biri videoya alacak. adımız tacizci, tecavüzcüye çıkacak. en çok korktuğun şey. kafayı yedim sinirimden yemin ederim.

    sanki çok meraklıyım senin kıllı omzuna dokunmaya. bırakacaksın aslında böylelerini. hiç karışmayacaksın. gidecek yer altındaki metrobüs garajına. telefon da çekmiyor. ohh sabaha kadar bekle orda. boş metrobüsün tadını çıkarırsın. mal!

    bundan sonra bu şehirde kimseye iyilik yapmayacağım arkadaş. yemin ederim sinirimden yerimde duramıyorum.
  • feminiklere göre kadın beyanı esas olduğundan taciz sayılacak olay. hatta isveç'te filan tecavüz bile sayılabilir.
  • kardeş kusura bakma da haksızsın. çıplak tene dokunmak bir kişinin kişisel alanına yapılan ciddi bir müdaheledir, özellikle de karşı cinsler arasında. eğer başka türlü uyandırma imkanın yoksa fazla zorlamayacaktın, en fazla giderdi garaja orda mahsur kalırdı biraz falan, ama en azından akıllanırdı bidaha yapmazdı.
  • şehirler arası otobüs muavinlerinin sıkça yaptığı olay. tabii onlar olayı ileri boyuta da taşıyabiliyorlar. o yüzden pek referans olmayabilir.

    ben ise dolmuşlarda filan pek çok kez dürterek parayı ileri uzattım ya da duymadıkları bir uyarıyı ilettim. genç, yaşlı, başı açık, kapalı, şehirli, köylü hiç biri ters tepki vermedi. bence bu insanca bir şey. rahatsız da olunabilir ama düşününce.
  • biber gazı yemenize neden olabilir.
  • halbuki uzaktan sopayla dürtülmesi gerekirdi.
  • dokunulan ve dokunan kişiye göre değişir bunun cevabı.

    dokunulan kişi içinde bulunduğu durumu düzgün şekilde analiz edebilirse yapılmak istenenin kendi iyiliği için olduğunu anlayacak ve sorun çıkartmayacaktır.

    yok eğer sorunlu bir feministimsi ise sen bana nasıl dokunursundan girer, insan hakları evrensel beyannamesinden çıkar ve yaptığınıza yapacağınıza sizi pişman eder.

    bir de işin dokunan kısmı var tabi. dokunulan kişinin zevkine göre bir burak özçivit, bir kıvanç tatlıtuğ falan olsa dokunan, ben sanmıyorum ki orda bir mevzu çıksın.
  • memlekette buna bile yabancılaştık yazık.
  • taciz olarak değerlendirilmez. keşke bıraksaydınız da son durağa kadar sürücü ile gitseydi. ya da daha iyisi sürücü uyandırsaydı. ona diyemezdi taciz bik bik.
    kadının beyanı esascılara da duyurulur. 3.kişi gördüğü için durumu sıkıntı olmaz.
hesabın var mı? giriş yap