• şaşılacak derecede ve umbro'dan beklenmeyecek şekilde güzel olan formalardır. güzel yanı aralarında tutarlılık bulunmasıdır. kolun biraz içerisindeki yuvarlak hat dört formada da vardır. geçen seneki formalar da güzeldi mesela, ama aralarında tutarlılık yoktu.

    çubuklu forma gerçekten de puma'nın 03-04 sezonunda yaptığı chelsea maçındaki çubuklu forma kadar güzel olmayı başarmıştır.

    düz siyah forma yerine siyah-gri enine çizgili seçilmesi gayet güzel olmuş. şahsen griyi daha sık görmek isterim.

    düz beyaz forma da siyah şort ile güzel gitmekte olan bir forma olarak iyidir, çizgilerinin diğer formalarla olan tutarlılığı gayet başarılıdır.

    enine çizgili forma da gayet güzel, ama kullanışlı değil, onun giyileceği herhangi bir ortamda çubuklu forma da giyilebilir, bunun yerine kırmızı bir forma olabilirdi. özledik kırmızıyı.

    son olarak geçen sene yabancı takımlarda kullanılan umbro formalarla bir benzerlik sezmedim, bu da hoşuma gitti. dördüncü sezonunda biraz öğrendiler sonunda galiba...

    edit: eveeet, tutarlılığı olan kolun biraz içerisindeki yuvarlak hat olayı, lyon'un, rangers'ın ve everton'ın 08-09 formalarında da var.
    http://boutique.olweb.fr/…l20082009-237_128433.html
    http://www.shop.evertonfc.com/…0809/prd_709951.aspx
    http://www.rangersmegastore.com/…e/cat_0001098.aspx

    sonunda yeni tasarımları bize bir sene geç getirmekten vazgeçmiş umbro. teşekkürler, biraz geç de olsa...
  • puma'nin 2003'teki formasindan bu yana yapilan en iyi formadır. enine çizgili olani çoraplarla güzel olmuş. şampiyonluk getirmesi dileğiyle...
  • kalıp ve desenler genel olarak hoş görünse de, aynı kalıpta iki formanın (gri siyah ve siyah beyaz enine çubuklu) oluşunu pek doğru bulmadığım forma serisidir. özellikle bunlardan enine çubuklu siyah beyaz bence gereksiz olmuş, klasik çubuklu forma ve gri siyah forma varken.

    ayrıca çubuklu formanın arkasının büyük bir bölümünün siyah oluşunu hala kabullenebilmiş değilim. çubuklu formanın arkası da komple çubuklu olur arkadaş. oraya bir kutu yaparsın veya yapmazsın (juventus gibi) numarayı öyle yazarsın. adidas zamanında beşiktaş'ın amblem çerçevesini çubuklu formanın arkasında numara için çerçeve olarak kullanıyorlardı ki, son derece güzel oluyordu.

    bununla birlikte amblem konusunda da hoşnutsuzluğum var bir forma meraklısı olarak, o da beşiktaş'ın ambleminin üstündeki kartal. bence amblem göğüste tek başına yer almalı, mutlaka kartal konacaksa, omuzlara desen gibi yerleştirilmeli ki daha güzel ve hoş bir detay olarak yer alsın. amblem üstünde görüntü karmaşası yaşatıyor diye düşünüyorum.

    yine dört forma için konuşacak olursak; enine çubuklu siyah beyaz yerine, beşiktaş'ın adidas, reebok ve puma döneminde hep kullandığı kırmızı renk ağırlıklı bir forma bulunmalıydı diye düşünüyorum.
  • yeni sezona yine göğsünde 2002-2003 yazan forma ile maça gideceğimi garantileyen formalardır. demirören dönemi klasiği olarak gayet kötüdür.
  • çok beğenmediğim formalardır. yetkililere sormak lazım ulan her şeyi anlıyorum da, formaların arkasındaki şu forma numarası gelecek yeri çevreleyen beşiktaş amblemi şeklindeki şerit niye var onu anlamıyorum. sokakta forma giyecek adam illa isim-numara mı yapıştırmak zorunda. hayır kardeşim ben formaya isim yazdırmam ama yazdırmayınca da abuk bir çerçeve kalıyor arka tarafta.

    ayrıca şu önü çizgili, arkası düz, önü farklı arkası farklı formalar da gayet gerzekçe. hangi takım böyle forma giyiyor anlamak mümkün değil. forma dediğin yekpare olur. önü çizgili, arkası düz olursa abuk olur abuk.
  • iki gundur bakiyorum bu formalara, oncelikle soylenmesi gereken su ki formalar futbolcularin uzerinde cok daha iyi duruyor, yani boyle masaya yatirilmis fotograflardan pek de birsey anlasilmiyor, ama yine de hayal kirikligi olmus. tek tek analize gecmeden once genel bir elestiri yapmak gerekirse kollardaki o gereksiz nanenin orada ne halt aradigini sormak isterim, butun formalarin icine etmis resmen.

    cubuklu:
    http://images.hepsiburada.com/…/500/sporbjk1601.jpg
    salak kollarina ragmen yine en elle tutulur forma bu sene de cubuklu olmus. cok soylenecek birsey yok aslinda, cubuklu forma ne kadar icine etsen de belirli bir seviyenin uzerinde oluyor, cubuklarin kollarda devam etmesi de guzel, ama hala adidas'in son donemlerinde yaptigi veya reebok'in pascal zamaninda yaptigi kirmizi numarali gibi bir cubuklumuz olmadi.

    siyah-beyaz enine cizgili:
    http://images.hepsiburada.com/…/500/sporbjk1602.jpg
    al sana gereksizlik no.1. simdi yanlis anlasilmasin, celtic tarzi enine cizgili formayi cok severim, besiktas'in bu sene oyle bir formasi oldugunu duydugumda da acayip sevindim, ama hem cubuklu hem enine cizgili forma yapmanin anlami nedir? renk olarak hicbir farklari olmadigindan maclarda biri giyilemediginde oburunun giyilmesi gibi bir olasilik yok, o bakimdan tamamen gereksiz. e hadi cesitlilik olsun dedik diyelim, 3 yerine 4 forma yapilmis olsun, peki onu niye adam gibi yapamadiniz? yine futbolcularin uzerinde cok daha iyi duruyor, ama celtic formasiyla yanyana koyunca ne kadar vasat oldugu da ortaya cikiyor. o kollardaki salak baklavalar nedir? bunu ilk forumlara atilan oneri desenlerinde gormustum, umbro'nun klasik bir ozelligi mi yoksa yapan arkadas koydu da umbro mu gaza geldi bilmiyorum ama kim yaptiysa gunahi onun boynuna. formada detay onemli birsey ama kotu yapilinca da cok kotu oluyor. onun disinda coraplarin da yatay cizgili olmasi cok guzel olmus, onu pas gecmediklerine sevindim. bu ayrica bu seneki tek yakali formamiz.

    siyah-gri enine cizgili:
    http://images.hepsiburada.com/…/500/sporbjk1603.jpg
    buyrun gereksizlik no. 2. hadi siyah beyaz enine cizgili yaptin, bire bir ayni desenin bir de grisini yapmak nedir ulan ??? tasarim gordugum kadariyla bire bir ayni, tek farki var, o da siyah-beyaz formanin guzel yakasi gitmis, yerine salak bisey gelmis. hayir birkac senedir yapilan ve cok tutan siyah formanin (ki ortaokuldayken nasil da yalvarirdim siyah forma yapsinlar diye, reebok sonunda bir tane kollari beyaz cizgili yapmisti da direk satin almistim), veya eskiden kullanilan kirmizi formanin yerine bu sene boyle birsey yapmislar ama obur celtic formasi varken bu cok gereksiz gorunuyor. bari cizgilerin kalinligini degistirselerdi veya grinin tonunu cok koyu tutsalardi da kendinden desenli siyah gibi olsaydi, galatasaray'in birkac sene onceki kirmizi/koyu kirmizi cubuklu formasi buna en iyi ornektir sanirim, gordugum en iyi galatasaray formalarindan biriydi, fotografini bulamadim bir turlu, bulan bi zahmet bi mesaj atsin.

    beyaz:
    http://images.hepsiburada.com/…/500/sporbjk1600.jpg
    beyaz formayi hic sevemedim, hep yavan oluyor, hep vasat detaylarla suslenmis oluyor. 98'de psg macinda giydigimizden beri guzel bir beyaz forma hatirlamiyorum, ki buna umbro'nun yaptigi ince siyah cizgili forma da dahil. o forma da yine super istedigim bir formanin uygulamada pic edilmesine guzel bi ornekti. neyse, konu beyaz forma olunca cok konusasim gelmiyor, sadece beyaz forma soyle olur diyorum: http://www.subsidesports.com/…taass0709_details.jpg

    son olarak yan urunlere deginmek istiyorum, futbolcu tshirtleri diye birsey yapmislar, tatil beldelerimizde boyle cakma messi, ronaldinho formalari satarlar hani, ustunde adamin resmi imzasi falan olan, hah iste ayni ondan olmus. bu kadar kalitesiz bir yan urun cizgisi daha olamaz, kartal yuvasina girince soyle alinip sokakta giyilecek adam gibi bir tane bile tshirt yok, kravatlar bile boktan. yan urunlerimiz gercek bir rezalet, bu kulup merchandising'den nasil para kazanacak benim aklim almiyor.
  • enine çizgili olan formalar uzun süredir beşiktaş'ın başına çöreklenen avarel dalton zihniyetinin hoş bir dışavurumu olmuştur. bir yandan tasarlayanları bu ince hicivden dolayı kutluyor, diğer yandan "bir camia yönetiminden dolayı bu kadar da aşağılanmaz ki kardeşim" diyerek eseflerimi sunuyorum. aşkolsun size.

    rakiplerimize de buradan sesleniyorum: ola ki deplasman maçlarında sahaya çıktığımızda "daltonlar sahada" diye bağırasınız. iki elim sizin de yakanızda olur bilesiniz.
  • siyah-gri enine cizgili ve klasik cubuklu forma haric ba$arisiz tasarimlara sahip formalardir. ama tabii ki bir be$ikta$li olarak bence ba$ari; bunlari manken edasinda giymi$, "aman kirlenmesin, cim/camur lekesi olmasin zor cikar" tarzinda futbolcularin giymesi degil de, giydigi $anli formanin hakkini verecek ba$arili bir takimdan gecer. bu yuzden onemli olan gercek bir be$ikta$li gibi oynayacak bir takim olsun, formalar geri planda kalsin. "bugune kadar ne formalar gorduk icinde futbolcu yoktu"....

    ben tercihimi tasarim olarak da en ho$ olan siyah-gri enine cizgili formadan yana kullanicam. kotunun iyisi diyelim en azindan.
hesabın var mı? giriş yap