• samsun'da 20 işçi ve memur emeklisi, gerçek dışı enflasyon verileri açıklayarak işçi, memur ve emekli maaşlarına düşük zam verilmesine neden olduğu gerekçesiyle tüik hakkında samsun cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

    enflasyonu düşük göstermekle suçlanan tüik'in, 1933'ten beri yayımladığı madde fiyat verilerini karartması da bilgi edinme kanununu ihlal gerekçesiyle dava dilekçesine eklendi.

    «tüik yetkililerinin görevi kötüye kullanma (tck md.257), resmi belgede sahtecilik (tck md.204) ve bilgi edinme hakkı kanununu ihlal suçu işlediği iddia edilen suç duyurusu dilekçesinde, “tüik gerçeklerden uzak enflasyon rakamları açıklayarak halkı yanıltmaktadır. bir yılda fiyatlar yüzde 200-250 artmışken tüik'in gerçeğe aykırı yüzde 73.5 yıllık enflasyonu doğrultusunda memur ve emekliye zam yapılması vatandaşın alım gücünü telafisi mümkün olmayan ölçüde zedelemektedir” denildi.

    tüik, mayıs ayı itibariyle madde sepetini açıklamama kararı almıştı.»

    https://t24.com.tr/…c-duyurusunda-bulunuldu,1039458

    https://www.gazeteduvar.com.tr/…orlar-haber-1568482

    https://www.sozcu.com.tr/…ike-ekmek-davasi-7183220/
  • daha bu işin uluslarası boyutu var. du bakali.
  • kimi kime şikayet ediyorsun denilesi durumdur.
    nitekim bahsettiğimiz kurum malum 20 yıl içerisinde özerkliğini yitirmiş bilmem kaç kurumdan sadece bir tanesidir.

    edit: aşağılarda işbu entry'ımı haklı olduklarını düşünen karşıt entry yazanlar: bahsettiğim özerkliğini yitiren kurumlar arasında yer alan "merkez bankası" bağımsızlığını kazanması adına birşeyler yazın önce, sonra tuik'e falan sıra gelir.
    2023 haziran ile beraber koltukları altlarından zaten alınacak. ha şikayet ettin; lehinize karar çıkacak düşüncesine inanacak kadar nasıl güzel bir kafanız var?
  • mahkeme kararının ne çıkacağı hiç önemli değil, tarihe not düşülmesi için çok önemli bir olay. adil yargılama yapılmazsa bu yargılamayı yapanların da adı tarihe yazılacak.
  • o davayı kabul eden nasıl bir savcıdır. (bkz: seni tanımak istiyorum yiğidim)

    not. özelden gelen mesajlara istinaden
    -baksimdikardesim
    "savcı dava kabul etmez, hakim iddianameyi kabul ederse dava açılmış olur. ayrıca savcının suç duyurusunu reddetme gibi bir şansı yok. yalandan da olsa araştırma-inceleme yapmak zorunda."
  • 2 yıl 10 ay 9 gün sonra sonuçlanması muhtemel dava..
    ben yine insaflı davrandığımı söyleyeyim..
    başkası olsa bu dava sonuçlanmaz derdi.
  • suç duyurusunda bulunmak işin -nispeten- faydasız boyutu. netice olarak enflasyon %150-%200’dür gibi bir sonuca gidilmez.

    idare mahkemesine yd talepli dava açılması gerekir. tüik’in kararı ile idari bir işlem tesis edilmiştir. idari işlemin iptali istenir. koşulları bellidir. yd şartlarını da zaten her hukukçu bilir. şartlar da burada mevcuttur.

    danıştay’da aleyhe sonuçlansa dahi, aym tarafından mülkiyet hakkının ihlali sebebiyle lehte karar çıkacaktır.

    cbs’ye yapılan suçduyurusu ya kyok alır, ya da en iyi ihtimalle -ki sanmam- hagb alır.

    not: bir hukuk doktoru.

    edit: gelen talepler üzerine
    kyok: kovuşturmaya yer olmadığına dair karar
    hagb: hükmün açıklanmasının geri bırakılması
    yd: yürütmenin durdurulması
    cbs: cumhuriyet başsavcılığı
  • adamlar tepki göstermek için gitmiş güzel güzel suç duyurusunda bulunmuş. eli sikinde gezen ergen de gelmiş "kimi kime şikayet ediyorsun" diyor. yapma yahu öyle mi gerçekten? şikayette bulunan abilere haber verelim hemen geri çeksinler. yargı da onlardaymış abi hiç mi kafanız yok diyelim.

    fazla tevazunun sonu vasattan nasihat dinlemektir.
  • savcının ığdıra atanmasıyla son bulacak olan davadır ayrıca.
hesabın var mı? giriş yap