• görsel

    yahu adam doğuştan yönetici. oturuş şekline bakınca, küçükken de mahalleyi yönetiyormuş. büyüyünce zaten ülkeyi yönetti.

    t: duygulandıran fotoğraf

    edit: imla

    son zamanlarda gördüğüm en güzel başlık. yok fuxx, yok trakyalı muhafazakar, yok futbol bilmem ne başlıklarından sonra iyi geldi bu. işte sözlükte görmek istediğimiz şeyler bunlar olmalı. öğretici, eğitici, tarihsel v.b.
    yazar arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum..

    edit: başlık başa kalmış. foto tekrar yüklendi..
  • "adam olacak çocuk" yazacaktım ama küçükken de "adam"mış.

    not: "adam" sözcüğü, cinsiyet ayrımcılığı amaçlı değil, barış manço'nun tv programı adından dolayı kullanılmıştır.

    edit-1: 5 yaşındaki atatürk @scoutsgamediary isimli arkadaş, fotoğrafı renkli hale getirmiş; isteği üzerine emek dolu bu çalışmanın linkini ekledim.

    edit-2: renkli foto linki (kendimle ilgili bir edit'ten dolayı) "devamını okuyayım" bölümünde kalmıştı; yukarı çıkması için değişiklik yapıldı.
  • gerçekten çok duygulandım. canım benim, kim derdi ki o ortada oturan sarı, tatlımı tatlı çocuk bir ulusun geleceğini kurtarıp, bir ülke, bir cumhuriyet ve bir sürü sayılamayacak şey bırakacak. gerçi o yaşında bile lider lider oturuyor yakışıklım. nurlar içinde uyu ata' m. bu millet seni sevmekten hiç vazgeçmeyecek.
    tanım: görebileceğimiz en güzel fotoğraftır.
  • bir çocuk 5 inde neyse 50 sinde de odur.

    edit : cibiliyet meselesi yani.
  • atam düşmanlarına '20 sene sonra ananızıskcem' pozu vermiş.

    arkadaki dayılardan biri acaba ali rıza efendi mi diye merak ettiren fotoğraf.
  • her hali karizma. gel de hayran olma.
  • hic bu yasta boyle bacak bacak ustune atan cocuk gordunuz mu?? 5 yasinda bile karizmatik olunur mu?? aslanim benim!..

    bu millet bu cocuga cok sey borclu...
  • gerçek midir hala emin olamadığım ama gerçekse siyasal islamcı kudurtmaya, padişahı gönderme be cumhuriyet planlarına o yaşlarda başlamış olduğunu gösteren fotoğraftır. bir ismet'i eksik.

    edit: bir çok tarihçi açıklamıştır ki o dönemde kalpak yaygın değildi dolayısıyla bu atatürk'ün çocukluğu olamaz. kalpak, bosna'yı ilhakı sonrası avusturya'yı boykot için yaygınlaşmış. bilgilerinize.
  • nasıl güzel bir fotoğraf...
    allah'ım gözlerim doldu, bakarken..
    o 3 çocuğun içinde, ortada, bütün karizması ve diğer çocuklardan oldukça farklı bir şekilde oturan, canım atam.. gözler çakmak çakmak, hey canına yandığım güzel adam..

    tanım : baktıkça bir daha bakasının geldiği fotoğraf ..

    ekleme : dur çıktısını alayım da, masama asayım ....

    edit büdüt 1 : birileri de diğer sayfalarda, yok bu atatürk değil, yok komik duruma düşüyorsunuz, yok o yıllarda kalpak mı vardı, yok şu yok bu diye diye mutluluğumuzu, hevesimizi kursağımızda bırakma peşinde. fotoğraftaki çocuk atatürk değilse bile, sırf o çocuğun atatürk olabilme ihtimalini seviyorum ben, bir türk kadını olarak. geldiğimiz noktada 20 senedir ülkeyi araplaştırmış, binlerce genci yurtdışına kaçırmış, tüm medyayı satın alıp kendisine yandaş yapmış, türk lirasının değerini pul yapmış, tarımı / ülkenin kendi kendine yetmesini bitirmiş bu iktidara inat, atatürk'ü hala çok ama çok seviyor bu millet.

    bu da size dert olsun aktroller.

    edit büdüt 2 : şöyle de açıklamalar var kalpak sorunsalına ilişkin:

    "o dönem rumeli'de çerkes mülteciler fazlalıktaydılar. zübeyde hanımın ali rıza bey'den sonra bir dönem çerkes bir bey ile nikahlandığı ortada. kalpak olayı da buradan geliyor diye biliyorum. yani o dönemler kalpak vardı...

    mustafa kemal atatürk'ün kurtuluş savaşı öncesi planlarında ve savaş esnasında yanındaki adamlarının %80'i kafkasya kökenlidir. türk askerleri normal kep takarken, emir komuta zincirini oluşturanlar genelde kafkasyalı oldukları için o kadronun içinde kalpak takma alışkanlığı yaygındı. üzerindeki ay-yıldız ise direnişin sembolü olarak kullanıldı.."
hesabın var mı? giriş yap