• geçenlerde didjeridomu cilalatmak için gittiğim bir aborijin mağazısının müzik ürünleri bölümünde gözüme çarptı bu isim, merakımı sonrasinda soulseek'in üzerine düşen görevini yerine getirmesi ile karşıladım* neyse ba ba ti ki di do; 3 bölümden oluşan bir sigur ros ep'si. • ba ba • ti ki • di do

    bu ep, merce cunningham'in split sides adlı gösterisine "müzik" olan çalışmalardan biri. (bir diğeri ise radiohead tarafından hazırlandı.) gruptan eklektik ve sanat yanı ağır basan bir çalışma bekliyordum zaten böyle bir proje uzerinde çalıştıklarını öğrenince; beklentim de karşılandı . aynı hlemmur soundtrack'inde olduğu gibi, elektronik alt yapılı hafif bir ambient hakim ep'nin genelinde; müzik kutusu tınıları, izlandik soğuk notalar, hüzünlü ve kederli synth'ler: sonlarda vokal sampleları, beyaz gürültüler ve sessizlik.

    şarkılar bir sonraki albümleri için pek bir ipucu sağlamıyor, yine de adamların yetenekleri ve yaratıcılıkları en az 2. ve 3. albümlerinde olduğu gibi referans kaynağı sayılabilir, ep bahar ortasında yayınlanacak ve yaklaşan bahar aylarında kuş cıvıltılarına ve güneşli günlere fon müziği olarak kullanılabilir, tercih meselesi.

    sonuç olarak, ba ba ti ki di do; 2005'te yayınlanacak merakla beklediğimiz emi adresli gangsta rap formatındaki 4. albümlerine kadar idare edecektir sigur rós fanlarını.
  • ep'de yer alan üç parçanın rasgele herhangi bir sırayla çalınabilecek şekilde tasarlandığını da unutmamalıyız.
hesabın var mı? giriş yap