hesabın var mı? giriş yap

  • diğer büyük kedilerle karıştırıldığı için yaptığı iş büyük şaşkınlıkla karşılanan jaguar.

    jaguarlar dört büyük kediden biridir ancak karakteristik özellikleri ile diğer kedilerden çok farklıdır. öncelikle avını uzun veya kısa mesafeden kovalamaz. çok sık yağmur ormanlarında yaşamasından ve üstün kamuflaj yeteneğinden ötürü pusuya yatar ve tek sıçramayla avını yakalar. zaten jaguar kelime anlamı itibariyle avını tek sıçramayla yakalayan demektir.

    ayrıca büyük küçük fark etmeksizin diğer kedilerin hiçbiri gibi avının boğazına da sarılmaz. jaguar tüm hayvanlar arasında, kafatası büyüklüğüne oranla en yüksek güç uygulayabilen ikinci hayvandır.(birincisi benekli sırtlandır) bu yeteneğinden faydalanarak avının kulaklarının hemen üzerinden ısırarak kafa tasını kırar.

    son olarak, o gördüğünüz timsah, belgesellerde izlediğiniz nil timsahı değildir. zaten nil timsahı jaguarın yaşadığı coğrafya olan amerika'da da bulunmaz. o gördüğünüz caimandir. ağırlığı ortalama 70 kg olup, ağırlığı 140 kg'ye çıkabilen jaguar için standart avlardan biridir.

    avlanma sahnesi değerli ve ender görülen bir sahnedir çünkü jaguar çok iyi kamufle olan bir kedi olduğundan ve yaşadığı ormanlarda çok sık bir bitki örtüsü olduğundan, jaguar avına ender rastlanmaktadır. bu yüzden aslanlar, çitalar veya leoparlar gibi yüzlerce belgeseli bulunmaz. ana konusu jaguar olan zannedersem 4 belgesel var. bu da o belgesellerden biri olan 'der jaguar - das phantom des dschungels' belgeselinden bir kesittir.

  • ''ibrahimovic erkan'ı aradı iyi ki trabzon'u seçtin dedi'' diyebilen bir mafya kılıklı adamın lafıyla ''defolsun gitsin'' diyecek dengesizleri ortaya çıkaran reis.

  • net bilgi verelim kafalar karışmasın.
    yeni harç bedeli 08.07.2023 saat 00:00 itibariyle geçerlidir. son 1 yıl içinde yurtdışına giriş çıkış yapmanız gerekiyor. cep telefonunuzun imei kaydını 07.07.2023 tarihinde 23:59'a kadar yaparsanız zam olmadan ödemenizi yapabilirsiniz.
    soru 1: telefonum var, kayıt yaptırmadım, yurtdışına giriş çıkışım yok. bugün giriş çıkış yapsam kayıt yapabilir miyim? evet, 23:59'a kadar kayıt yapabilirsiniz.
    soru 2: yurtdışı giriş çıkışım son 1 yıl içinde var ama telefon almamıştım ya da telefonum yurtdışında daha bana gelmedi, kayıt yaptırabilir miyim? telefonu size getirecek kişiye ulaşın hemen imei numaralarını isteyin ve sisteme kaydedin ödemesini zamsız olarak yapabilirsiniz, telefonunuz size ne zaman gelirse sorunsuz kullanabilirsiniz.
    soru 3: farklı pasaporta telefon kaydı yaptıracağım, hat taşıma bugün ya da farklı günlerde yapsam sorun olur mu? sorun olmaz, pasaport kaydını bugün zamsız olarak ödemesini yapın, hat taşıma işlemini istediğiniz zaman yapabilirsiniz. pasaport sahibi kimse; e-devlet üzerinden hat eşleştir işlemi yaparak sorunsuz telefonu kullanabilirsiniz.
    soru 4: giriş çıkışım yok, telefonum yok, telefonu bugün alsam; yarın giriş çıkış yapsam ama telefonun imei için vergi ödemesi bugün yapsam sorun yaşar mıyım? evet sorun yaşarsınız, pasaport kaydı yaptıracağınız an itibariyle son 1 yıl içinde giriş çıkışınızın olması gerekiyor. yani bugün kayıt yapacaksanız bugünden geriye dönük 1 yıl içinde giriş çıkışınız olması gerekiyor. telefonun vergisini bugün ödeyeyim, yarın ya da daha sonra giriş çıkış yapayım maalesef olmaz!
    soru 5: pasaport başkasına ait, pasaport sahibinin 1 yıl içinde giriş çıkışı var, onun adına ödeme yaptım ve kayıt işlemini tamamladım, hattımı ne zaman devretmem gerekiyor? hattınızı istediğiniz zaman devir işlemini yapabilirsiniz, hat devir tamamlanasıya kadar sadece pasaport sahibine ait sim kartlar aktif olarak çalışacaktır. hat devir için ilgili operatöre hat sahibi ve pasaport sahibinin şahsen başvurması gerekmektedir. hat devir tamamlanasıya kadar ilgili hat kapanabilir ama korkmayın telefon imei kaydı tamamlandıysa sorun yaşamazsınız.

    edit 1: online vergi dairesi 22:45'e kadar sistemler aktif. bu nedenle 22:45'e kadar işlemlerinizi tamamlamanız gerekiyor.
    edit 2 : ülkeye hiç gelmeyen telefonun imei kaydı bugün yapılırsa ne olur durumunu mesajla arkadaş iletti, ben sorun olacağını sanmıyorum ama arkadaş türkiyede hattın 1 defa aktif olarak sinyal alması gerektiğini bildirdi ama konu hakkında net bilgi yok.

  • buz yemenin dahil olduğu kansızlık kökenli sendrom. zamanında yediğim kalıp kalıp buzlardan mıdır nedir, soğuk bir şey yeyip içtiğimde boğazımı üşütme gibi bir problemim yıllardır yok.

    edit: listeye bir de yumurta kabuğu ekleyelim. kiremit, beton, uçlu kalem ucu gibi saçmalıkların yanında kıtır kıtır yumurta kabuğu da yiyordum. ne zaman kan ilacı kullansam bütün bu abuk şeylere olan arzum tiksintiye dönüşürdü.

  • ne zaman uyuduğu belli olmayan biyonik bakkaldır.

    20 seneden beri gözlemlerim.

    bir fiil, 365 gün bu şekilde çalışır.

    arasıra, bazı bazı, oturdğu yerde uyukladığını gördüysemde, biri içeri girer girmez doğrulur.

    ulan ben kafayı yicem, beni uykususuz bıraktı. sabah kalkıyorum bunun için bakıyorum. orada akşam uzatıyorum kafamı, bazı zaman 3'leri buluyor kapatması.

    bir insan günde 2.5 saat uykuyla 20 seneden beri yaşar mı?

    enyştayn mı bu amk.?

    2 tane çocuğu var bide. ne ara o çocukları yaptı anlamış değilim.

    edit; bir fiil değil bilfiilimiş..

    yeter ulan debe editi; anladık bir fiil deil. siz büyük resme bakın? kimden ulan bu çocuklar?

    debe editi; hepbirlikte bir fiil bi el atalım

    (bkz: taşlıdere ilköğretim okulu yardım kampanyası)

  • eminönü çantacılardayım. girdim bir dükkana. bir çantanın fiyatını sordum. bu esnaf insanı 200 küsür bir fiyat söyledi. bende "ya bu internette 80 tl satılıyor" dedim ve gösteri başladı.
    "bi dakika o zaman abi" diyerek hesap makinesini kaptı yalandan bi kaç tuş, sonrasında "saalii abii bunların potu neydi" gibi saçma sapan bir cümle ile kafasındaki denklemde boş bilinmeyeni de doldurdu. ve tekrar hesaplama yaptı. sonra hesap makinesini bana döndürdü ve yazanı gösterip "en son bu olur" dedi. gösterdiğide inanmazsın 80 tl :)

    200 küsürden 80'e hangi hesaplarla geldi, saliabi o ara hangi sihirli sözcüğü söyledi çözemedim :) içimde keşke 40 tl falan deseydim üzüntüsüyle aldım çantayı çıktım.